Kære Caspar.

Nu er det allerede en uge siden, at vi kom hjem fra Jordan – supergod tur, hvor vi nåede en masse.
På grund af misforståelsen vedrørende Petra fik vi til gengæld en sejltur i Aqaba med badning og snorkling i Det Røde Hav – helt fint.
Vandreturen fra Lille Petra og ind fra “bagsiden” af Petra var utrolig smuk og ikke særlig svær. Vores unge beduinguide udpegede et sted på stien, som nu var gjort bredere af hensyn til turisterne, så det må være det tidligere omtalte besværlige sted.
På vejen holdt vi te-pause hos en beduinkvinde, der havde indrettet en lille cafe med en sammenflikket træbænk, hvorfra man havde en aldeles vidunderlig udsigt over landskabet.
Smukt sted.
I ørkenen boede vi i teltet hos en ældre beduinkvinde og hendes ugifte (?) datter og deres gedeflok – mere autentisk kunne det ikke blive.
Intet kunstigt turist-set-up overhovedet – vi boede i den del af teltet, hvor beduinmændene om aftenen spiste sammen med os – alle spiste vi med fingrene af det samme fad – og bagefter sad vi alle rundt om ildstedet og snakkede og drak sød te. Fuldmånen skinnende for fuld styrke ind gennem teltåbningen hele natten – det var en fantastisk oplevelse.
Næste dag var vi på kameltur hele dagen – vejret var heldigvis let overskyet, så temperaturen var behagelig, og landskabet blev kun smukkere af, at solen ikke var så skarp. Vi havde hver vores kamel, som vi lærte at “styre” med forskellige lyde, vi blev ret gode til det – eller også ved kamelerne bare hvad de skal.
Bagefter var vi så klar til lidt luksus i Aqaba – sove i rigtig seng, komme i bad og ligge ved swimmingpoolen på taget af hotellet den ene dag og ved stranden den næste – dejlig afslutning.

Hilsen fra Bettina