SAFARI REJSE
– BOTSWANA OG VICTORIA VANDFALDENE

Victoria vandfaldene, Chobe National Park, River Cruise, Moremi Wildlife Reserve og det enorme Okavango Delta. Overskrifterne på denne rejse er storhed med nogle af verdens vandrigeste områder.

Rejsen starter ved de mægtige Victoria Vandfald med brølende kaskader (Dronning Victoria har lagt navn til en del) af vand og slutter med ligeså store vandmængder, nemlig det enorme Okavango Delta, med idyllisk ro og livgivende vand til alt dyreliv i Moremi, Savuti og Kalahari’s store buskland.

REJSEPLAN

Dag 1. Danmark – Johannesburg
Dag 2. Johannesburg – Victoria Falls
Dag 3. Victoria Falls
Dag 4. Victoria Falls – Chobe National Park
Dag 5. Chobe National Park – Camp Savuti
Dag 6. Safari – camp Savuti
Dag 7. Camp Savuti – Camp Dizhana
Dag 8. Safari – Camp Dizhana
Dag 9. Camp Dizhana – Maun – Odd Balls
Dag 10. Mokoro og safaris -Odd Balls
Dag 11. Odd Balls – Maun – Johannesburg – Europa
Dag 12. Ankomst i Danmark

PRISEN INKLUDERER

 • Alle ophold og overnatninger i delt dobbeltværelse.
 • Indenrigs fly fra Maun til Oddballs i Okavango deltaet og retur
 • Alle overnatninger som nævnt
 • Transfer fra Victoria Falls Lufthavn til Amadeus Garden Guesthouse
 • Morgenmad på Amadeus Garden Guest House
 • Transfer fra Amadeus Garden Guesthouse til Kasane, Chobe Safari Lodge
 • Self catering på Chobe Safari Lodge – mad kan købes på den store restaurant på lodgen
 • Alle måltider som nævnt samt udvalgte øl og vine under ophold på Camp Savute + 2 Game drive pr. dag
 • Alle måltider og 1 game drive pr. dag under ophold på Camp Dizhana
 • Alle måltider og planlagte aktiviteter af Oddballs under ophold på Oddballs Camp
 • Billeje af 1 stk. 4×4 Nissan Single Cab. Vehicle med self-drive fra Kasane til Maun inkl. forsikring.
 • Nissan Single Cab er en af de mest foretrukne køretøjer til kør selv i Botswana og godt egnet til kørsel på jord og grus veje.
 • 1 sæt rejsedokumenter med
 • Kørselsvejledninger
 • Kort (Botswana Shell Maps)
 • Brochurer og rejseinformation
 • Opdateret vejrapport

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • International flyforbindelse
 • Båd cruise på Chobe River pr. person (Købes på lodgen) 30 USD + park entre’ på 60 kr.
 • Safaris i Chobe National Park.(Kan købes på lodgen) 35 USD + park entre’ på 60 kr.
 • Visum

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad
Dag 1 Danmark – Johannesburg
Fly fra Danmark med aftenflyet til Johannesburg i Sydafrika. Mad ombord på flyet. Ankomst næste morgen.
Dag 2 Johannesburg – Victoria Falls
Ankomst i Johannesburg Internationale Lufthavn om morgenen, hvorfra I flyver videre til Victoria Falls Airport. Her mødes I af jeres chauffør som kører jer til Amadeus Garden Guesthouse – ankomst tidlig eftermiddag. Amadeus Garden er beliggende kun 3 km væk fra Victoria Falls. Værelserne er smagfuldt dekoreret og møbleret med teak møbler og har varmt brusebad og toilet. Sengene er gode og alle værelser er naturligt ventileret med vifte i loftet. Den tropiske hyggelige gårdhave har opholds område og liggestole hvor man kan nyde swimmingpoolen og drinks. Til morgenmad kan vælges mellem Continental eller English Breakfast.
Overnatning med morgenmad på Amadeus Garden. M
Dag 3 Victoria Falls
1 hel dag til at opleve de mægtige vandfald som udgør grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Victoria Falls er et af verdens mest spektakulære vandfald. Det er 1,7 kilometer bredt og består af syv kaskader, som sender 1, 6 millioner liter vand ned i sekundet i den ca. 100 meter dybe slugt. Tågesløret fra de enorme vandfald kan ses på hele 20 kilometers afstand, og skaber de fantastiske regnbuer foran vandfaldene. Man kan vælge og betale et en dags visa, gå over grænsen (den store bro) ligeledes se vandfaldene fra Zambia siden. Om aftenen kan tages på sundowner cruise på den store Zambezi flod.
Overnatning med morgenmad på Amadeus Garden. M
Dag 4 Victoria Falls – Chobe National Park
Efter morgenmad afhentes I af jeres chauffør som kører jer til Chobe Safari Lodge. I krydser grænsen til det nordlige Botswana og kører via hovedbyen Kasane til Lodgen som ligger helt ned til den store Chobe River. Ankomst til frokost. Den store restaurant har hver dag et rigt udvalg af retter med afrikansk islæt, engelsk eller kontinental morgenmad, let frokost a la carte-menu eller buffet frokost, lækre buffet middage med en bred vifte af måltider fra eksotisk vildt kød, stege, grill, wok-frites, indiske retter, eller vegetarretter. Hertil kommer lodgens 2 barer som er placeret for at give gæsterne et valg mellem Sedudu Bar, der er berømt for de smukkeste solnedgange eller Cocktail Bar, som har udsigt Caprivis flodsletter.

Aktiviteter
Chobe safari Lodge tilbyder daglige safaris ind i Chobe National Park i åbne 4 X 4 biler, fikseture, Sundowner Cruises og bådsafarier på Chobe floden, en oplevelse man ikke må undvære. På Botswana nordlige grænse ligger Kwando, Linyati og Chobe flodsystemet som danner en række søer, øer og flodsletter. Dette område udgør den Chobe National Park, der er berømt for store bøffel og elefant flokke. Ud over mange forskellige rovdyr, er der en overflod af dyreliv, som dekorerer de smukke vandveje. Overnatning på Chobe Safari Lodge i stråtækte hytte med aircondition, bad og toilet på self catering basis.

Dag 5 Chobe National Park – Camp Savuti
Morgenmad på Chobe safari lodge. I får udleveret jeres bil med grundig instruktion af detaljeret kort og information om vejforhold. Herefter begynder jeres spændende Kør-selv arrangement ned gennem Chobe National Park og det store Moremi Reservat. Der ca. 4 timers kørsel forude ad små veje til jeres næste overnatnings sted, Camp Savuti. En lille intim lejr med få store telte på platforme og en fantastisk udsigt over Savuti kanalen. Teltene er store og rummelige med tilhørende skylle toilet og safari bruser. Eftermiddags safari inkluderet.
Overnatning og helpension på Camp Savuti. M/F/A
Dag 6 Safari - Camp Savuti
På camp Savuti er der safari med chauffør fra Campen i åben bil samt vandre safari. Der kan frit vælges. Der er en høj koncentration af dyreliv i Savuti området. Arter som Roan og sable antilope, giraf, løve, leopard, gepard, plettet hyæne, sort-støttede sjakal og vild hund og naturligvis elefanter kan oplevelses på safarierne i området. Selv sjældne dyr som Aardvark og dværghyæner kan man heldig at opleve
Overnatning og helpension på Camp Savuti. M/F/A
Dag 7 Camp Savuti – Camp Dizhana
Efter morgen safari kører I videre sydpå til Camp Dizhana. Ca. 4 timers kørsel alt efter vejforholdene. Camp Dizhana er udviklet ud fra et princip om at have nul påvirkning af miljøet. Gæster sover på komfortable enkelt-eller dobbeltsenge med dyner og myggenet. Hvert telt har sengeborde, bøjlestang samt te og kaffe faciliteter. Badeværelset består af skylle toiletter og varmt og koldt vands brusere. Campen har solenergi til opladning af kamera batterier m.v. Der er lejrbål under stjernerne, petroleums lamper, lille restaurant og bar. Eftermiddags safari i åbent safari køretøj inkl.
Overnatning og helpension på Camp Dizhana. M/F/A
Dag 8 Safari - Camp Dizhana
En hel dag på Camp Dizhana. Der er morgen safari i åben safari bil og yderlige vandre safari kan til vælges.
Camp Dizhana er beliggende på bredden af Khwai floden som grænser op til Moremi Game Reserve. Dette område er kendt for et spektakulært dyreliv. Moremi vildtreservat er en del af deltaets permanente vådområde hvilket gør Moremi til et frodigt og varieret paradis for det usædvanligt rige dyreliv.
Overnatning og helpension på Camp Dizhana. M/F/A
Dag 9 Camp Dizhana – Maun – Odd Balls
I dag skal I tidligt op for at nå flyet fra Maun til Oddballs Camp. Sørg for at få tidlig morgenmad hvorefter I har ca. 2 timers kørsel til Maun. Her afleverer I jeres bil og skifter til flyet til Oddballs camp beliggende på Chiefs Island, dybt inde i hjertet af Okavango Deltaet. Lejren er kun tilgængelig med fly. Indkvartering er i kuppeltelte, fuldt udstyret på træplatforme. Hvert telt kan prale af et smukt rustikt badeværelse, bestående af håndvask, wc og bruser.
Aktiviteterne på Oddballs starter som regel ved Mokoro, hvorefter du vil gå på nogle af de større øer i området, men nogle vælger at gå ud for hele dagen med en pakket frokost. Det er ofte sagt, at den allerbedste måde at opleve den vidunderlige afrikanske bush, er til fods, og Oddballs lever helt sikkert op til denne påstand. Oddballs ‘henvender sig til aktive rejsende, og utvivlsomt repræsenterer den bedste værdi for pengene i Okavango Delta. Ankomst til frokost og afslapning inden eftermiddagens bush walk sammen med Odd Balls dygtige guide. De tager os også med på en sejltur i deres Mokoro, som er en udhugget kano, hvor guiden står i agterstavnen og stager båden frem.
Overnatning og helpension på Odd Balls. M/F/A
Dag 10 Mokoro og safaris - Odd Balls
Tidlig vækning, en kop kaffe, te, lidt toast og småkager inden jeres guider sejler jer ud i morgendisen i Mokoro’s til de omkring liggende øer. Det giver en særlig oplevelse at glide stille gennem vandet og komme helt tæt på naturen og det aktive dyreliv i de relativt kølige morgentimer. I vender tilbage til campen og får morgenmad og herefter er der afslapning indtil frokost. Eftermiddagen byder på bush walk eller mere Mokoro sejlads i Okavangodeltaet, hvor der sejles igennem vandløb med krystalklart vand. Vi er omgivet af papyrus og flodhestefamilier i de små laguner. Okavangos livgivende vand og varierede levesteder giver en imponerende koncentration af dyreliv med masser af elefanter, giraffer, bøfler, flodheste, krokodiller foruden 400 forskellige fuglearter.
Dag 11 Odd Balls - Maun – Johannesburg – Europa
Alt har en ende – desværre. I dag flyver I tilbage til Maun, videre til Johannesburg og herfra til Danmark.
Dag 12 Ankomst i Danmark
Ankomst i europæisk lufthavn. Herfra videre til Danmark med ankomst formiddag. Slut på en oplevelsesrig rejse.
FAKTA: Højdesyge kan ramme enhver, nogle er mere disponeret for det end andre, men ved at vandre i et roligt tempo og drikke rigeligt med vand, har man en større chance for at nå til toppen. Man ser ofte, at meget veltrænede sportsfolk døjer med højdesyge, fordi de har svært ved at affinde sig med det pole pole-tempo, som det anbefales at vandre i. ”Pole pole” er swahili for stille og roligt, og det ord er klogt at lære og bære med sig i de syv dage vandringen varer.
Barafu betyder ”koldt” eller ”is” på swahili, og det er også i dag, at vi tager det meste af vores varme tøj på, og gør os klar til nattens vandring mod toppen.

Afrejse Efter eget valg
Hjemrejse Efter eget valg
Antal dage 12 dage
Pris Ring for tilbud.
Rejseleder Kør selv arrangement