SYDAFRIKA – PANORAMA RUTEN

En af verdens smukkeste ruter – på kun en dag
Her i det nordlige Drakensberg åbnes svimlende vider af Lowveld sletterne langt nedenunder med den ene betagende udsigt efter den anden.

Og midt i det hele ligger Panoramaruten som kan køres på en dagsudflugt, en af de smukkeste og mest populære rejsedestinationer i Sydafrika. Du kan vælge selv at køre ruten eller lade os arrangere din udflugt evt. fra den lodge som du bor på under din safari.

Ruten løber i gennem den nordlige del af bjergkæden Drackensberg og en stor del af ruten er langs kløften Blyde River Canyon som er den tredjestørste i verden. Ruten har med rette heraf navnet – Panorama.

Udflugten bringer dig bl.a. forbi bananplantager og eukalyptusskove, flere imponerende vandfald, den gamle guldgraver by Pilgrims Rest, Gods Window, der bliver kaldt sådan grundet den guddommelige udsigt, Bourke’s Luck Potholes, et imponerende hullet landskab og verdens 3. største kløft Blyde River Canyon.

Oplevelserne er forskelligartede, mange og medrivende.

Ved Gods Window går man op gennem en lille bjergregnskov blandt skyerne for så pludseligt at komme ud til den mest betagende udsigt.

Mest imponerende er måske ”The three sisters” de 3 Rondaveller, som er tre klippetoppe hævet over Blyde River. Hertil kommer vandfaldene MacMac Falls, Berlin Falls og Lisbon Falls.
Og vil du bruge længere tid, er Ohrigstad Dam Reserve et ideelt tilflugtssted fra turistmængderne hvor du kan fiske efter karper, i rolige vande omgivet af smukke bjerge.
At køre Panorama ruten og finde denne samling af store attraktioner er en fantastisk måde at tilbringe tiden på, både før og efter safari i den nærliggende Krüger National Park.

Den lille by Graskop er porten til Panorama og et godt sted at etablere base. Senere kan der gøres frokost stop ved Bourke’s Luck Potholes.

Med udgangspunkt i Graskop fungerer følgende godt, alt efter hvor meget tid man har til rådighed:

A.) 1/2 Dag kør-selv (fra Graskop)

1.) The Pinnacle
2.) Gods vindue
3.) Bourke’s s Luck Potholes
4.) De tre Rondaveller (tilbage til Graskop)

C.) En hel dag kør-selv (fra Graskop)

1.) The Pinnacle
2.) Gods Window
3.) Lisbon Falls
4.) Berlin Falls
5.) Bourke s Luck Potholes
6.) De tre Rondaveller (tilbage til Graskop)
7.) Eftermiddag måltid på Harrie’s Pancakes
8.) Køre ud til Pilgrims Rest (tilbage til Graskop

B.) 3/4 Dag kør-selv (fra Graskop)

1.) The Pinnacle
2.). Gods Window
3.) Lisbon Falls
4.) Berlin Falls
5.) Bourke s Luck Potholes
6.) De tre Rondaveller (tilbage til Graskop)
7.) Eftermiddag måltid på Harrie’s Pancakes.

D.) En hel dag kør-selv (fra Sabie)

1.) Mac Mac Falls (derefter til Graskop)
2.) Kør mod vest til Pilgrims Rest (tilbage til Graskop)
3.) Harrie’s Pancakes (Graskop) -. Frokost
4.) The Pinnacle
5.) Gods Window
6.) Lisbon Falls
7.) Berlin Falls
8.) Bourke s Luck Potholes
9.) De tre Rondaveller (tilbage til Graskop eller andet startpunkt).

Der er mange måder at køre Panorama Ruten på under dit ophold i denne del af Sydafrika. Ovenstående forslag er en mulighed. Man kan også bruge ekstra tid og udforske området endnu nærmere og bruge f.eks. 2 dage, hvilket også er en mulighed. Lad os guide dig til den bedste løsning.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.