SYDAFRIKA RUNDREJSE
I VERDENS SMUKKESTE VINLAND

Trekking Bureauets udbud dækker hele vinlandet og Garden Route. Vi er eksperter i de små hyggelige byer, guest houses og vinruterne og i at samme sætte en tur tilpasset jeres ønsker og behov. Det er nemt – ring eller skriv os for et tilbud.

Vinlandet der producerer Sydafrikas berømte vine, ligger i det vestlige og østlige Cape og er umådelig smukt. Her findes de specielle vinruter med de romantiske vingårde, mange af dem bygget i traditionel Cape Dutch-stil med hvidkalkede mure og takkede gavle. Overalt er der masser af godt til ganen og en vin tur er en nydelse og helt speciel oplevelse i de smukke omgivelser vinlandet byder på.

Nedenunder finder du et lille udvalg af vores steder – her i byen Franschhoek.

DETALJERET REJSEPLAN

Val D’or - fra 370 kr. pr. døgn pr. person

Val D ‘Or guest house er stedet man skal bo i Franschhoek. Hele Val D’or Estaten emmer af atmosfære og ligger kun 10 minutter fra centrum af den kulinariske hovedstad. Fredelige og rolige omgivelser venter dig. Val D ‘Or Estate ligger på 35 hektar i Western Cape storslåede Franschhoek bjerge. Slap af og bliv forkælet, synk ned i tykke sofaer i Val D ‘Or lounge, sid i baren eller nyd en sundowner drink på terrassen med udsigt til vinmarker og bjerge. Eller slap af i en af Val D ‘Or er rummelige, individuelt indrettede skønne værelser. Vågn op til fuglesang og dvæl over den lækre morgenmad udarbejdet af Val D ‘Or’ s medarbejdere. Val d’Or Estate er intet mindre end et vidunderligt sted.

La Petite Ferme - fra 330 kr. pr. døgn pr. person

er et skønt lille sted med høj standard utvivlsomt beliggende med dalens bedste udsigt. Kun 10 gæster kan bo på La Petite Ferme hvilekt gør den til en rigtig lille perle. Hertil har La petite Ferme en af Franschhoek dalens allerbedste frokost restauranter og ikke uden grund. Der er arbejdet hårdt for at opnå denne status. Sørg for at bestille senest dagen i forvejen så tidligt som muligt.

Se mere og lad billederne tale for sig selv … Klik her – La Petite Ferme.

Franschhoeks historie

Der er blevet dyrket vin i Sydafrika siden 1659, syv år efter at de første hollændere kom til Cape. Men rigtig styr på det kom der først, da franskmændene ankom.

Det var i 1688-90. Cirka 200 protestanter på flugt fra religiøs forfølgelse i Frankrig slog sig ned i og omkring Franschhoek (det franske hjørne på hollandsk og afrikaans). Mange af dem gav sig til at dyrke vin, og det kan vi glæde os over i dag.

Udflugter i Franschhoek

Boschendal – Le Pique-Nique
Tag til Boschendal, lidt uden for Franschhoek, kendt for sin populære frokostrestaurant Le Pique-Nique og sine lækre hvidvine. Her får du en mad kurv med alt hvad hjertet kan begære af lækkert picnic.

Restaurant La Roca på Dieu Donne vinefarm i Franschhoek
Ny den sundowner before dinner drink på den store terrasse med udsigt til dalens absolut bedste solnedgang. Hentning og bringning er med i La Roca’s aften menu, så man slipper for at tænke på hvem der kører.

Franschhoek
Den smukkeste og mest charmerende dal er Franschhoek dalen, ligeledes Sydafrikas gastronomiske hovedstad. Her ligger den ene vidunderlige restaurant side om side med den næste. Der eksperimenteres og serveres.

Råvarerne er i top. Kokkene står på række med deres medaljer, og som gæst skal du være forberedt på nogle helt usædvanlige oplevelser med kniv og gaffel. Bon appetite.

ANDRE VINDISTRIKTER

Udover Franschhoek er de vigtigste Stellenbosch, Paarl, Robertson, Swellendam og Klein Karoo. Mod nord findes Tulbagh og Worcester og Durbanville og Swartland mod vest. Hertil er der den måske allerbedst kendte nemlig Constantia, lige bag Taffelbjerget i Cape Town.

En række lokale vinruter har sluttet sig sammen i verdens længste vinrute, Route 62, der strækker sig hele vejen fra Paarl via Tulbagh, Robertson til Oudtshoorn. De forskellige vinruter har alle deres egne turistkontorer med brochurer, kortmateriale og masser af gode råd. De fleste gårde er åbne for besøg og vinsmagning. Nogle tager et mindre gebyr. Der er organiserede rundture, du kan foretage i bus. Afstandene er ikke større, end at du kan klare en fire-fem vingårde på en dagstur fra Cape Town.

PAARL

Lidt mod nord ligger Paarl, der bortset fra beliggenheden ikke kan måle sig med Stellenbosch. Det er en by som alle andre med butikker, supermarkeder og industri. Men alligevel er her en række vingårde, der lokker med oplevelser ud over det sædvanlige, inkl. fornemme køkkener og dejlige hoteller, wellness og afslapning. Grand Roche Hotel med restauranten Bosman’s er blandt landets bedste. Den er dyr efter sydafrikanske forhold, men hvis du skulle have noget tilsvarende herhjemme, ville du slet ikke have råd. Prøv deres tastings menu. Og så byder byen på det store kooperativ KVW, bl.a. kendt for Roodeberg vine og brandy. Ydermere ligger vingiganten Nederburg, der er blandt Sydafrikas største, også i Paarl.

STELLENBOSCH

Stellenbosch er universitetsbyen i Cape Provinsen og smukt beliggende mellem bjergene godt 40 km øst for Cape Town. Her er mange af de kendte og smukkeste vingårde, bl.a. Vrede en Lust, Hartenberg og Rustenberg som den måske allersmukkeste.

Se link http://www.rustenberg.co.za/ Stellenbosch oprindelse daterer sig helt tilbage til omkring 1670. Her kom de hollandske nybyggere fra Cape Town og slog sig ned da, jorden omkring Stellenbosch viste sig at være usædvanlig frugtbar. Stellenbosch blev i løbet af relativt kort tid en vigtig leverandør af grønsager og andre afgrøder, ikke mindst til de hollandske skibe, der lagde op i Cape Town for at blive lastet på deres vej østpå. Og nybyggernes naturlige tørst var selvfølgelig medvirkende til, at en vinproduktion ret hurtigt blev sat i system. Byen huser både et vin- og et brandymuseum, en gammel købmand med et århundrede år gammelt butiksmiljø, på den gamle hovedgade Dorp Street.

God vin og god mad har det med at følges ad og her er således mange gode restauranter. For golfelskeren er dette område et mekka, med flere smukt beliggende og veletablerede baner indenfor overskuelig rækkevidde. Stellenbosch Golf Club ligger blot 3 km fra Stellenbosch by.

Den ældste bygning i Stellenbosch kan dateres til 1689, hvormed Stellenbosch har officiel status som værende den næstældste by i Sydafrika. Bybilledet er i dag stadig præget af små torve, hvidpudsede facader og gamle egetræer, der har været med til at give byen sit kælenavn Eikestad – eller Town of Oaks.

CONSTANTIA

Sydafrikas ældste vinrute ligger i en forstad til Cape Town, lige bag Taffelbjerget. Det var guvernør Simon van der Stel (der senere gav navn til Stellenbosch), der startede det hele i 1685. Han opkaldte farmen efter sin datter, Constantia. Efter hans død blev farmen delt op i Groot Constantia, Buitenverwachting samt Klein Constantia. Yderligere en farm er kommet til, nemlig Steenberg, som er fra 1990. Alle steder er åbne med smagsprøver og nogle af dem har lækre restauranter. Vinen er selvfølgelig af topklasse. Prøv Klein Constantias dessertvin, Vin de Constance. Den var Napoleons fortrukne, da han sad på St. Helena.

Lad os hjælpe dig med din planlægning i vinlandet. Vi har været på stederne selv. Ring eller send os en mail – vi er altid parat til at hjælpe dig.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.