KILIMANJARO/MACHAME RUTEN
– TILBUD U. FLY:  FRA KR.  12.400 pr. pers

 

– TILBUD M. FLY: FRA KR.  17.400*

 

Bestigning af Kilimanjaro – Afrikas højeste bjerg – ad den udfordrende og flotte Machame-rute er en spændende og varieret vandretur på Kilimanjaro.

 

Turen på Kilimanjaro er 6 dage/5 nætter. Turen gennemføres med minimum 2 og maksimum 6 deltagere pr dag. Der er daglig afgang fra Arusha. Ønskes ekstra akklimatiseringsdag, således at trekkingturen er på 7 dage, koster dette kr. 2.200 ekstra. Strækningen Barranco-Barafu gøres i så fald på 2 dage med overnatning på Karanga Camp i 4200 meters højde.

 

Afrejse Efter eget valg
Hjemrejse Efter eget valg
Antal dage 6 dage/5 nætter på Kilimanjaro
Pris Fra kr. 12.400,- per person v/2 personer, eksl fly
Rejseleder Lokale engelsktalende bjergguider
Tillæg for ekstra akklimatiseringsdag: kr. 2.200,- per person

 

* Ønskes hotel 1 nat før og efter bestigningen samt transfer tur/retur til lufthavnen ved Kilimanjaro 
 Pris per person fra kr. 13.995 

 

 

 

REJSEPLAN

Dag 1. Arusha – Machame Camp
Dag 2. Machame – Shira Camp
Dag 3. Shira Camp – Barranco Camp
Dag 4. Karanga Valley – Barafu Camp
Dag 5. Barafu Camp – Uhuru Peak
Dag 6. Mweka Camp – Arusha

PRISEN INKLUDERER

 • Kilimanjarobestigning 6 dage/5 nætter med helpension
 • 5 nætters indkvartering i kuppeltelt m. rullemadras
 • Engelsktalende bjergguider på selve bjergbestigningen
 • Bærere og kok
 • Parkgebyrer
 • Bidrag til Rejsegarantifond

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Fly mellem Danmark og Østafrika
 • Overnatning før/efter i Arusha (vi har gode priser på hyggelige lodges)
 • Drikkevarer (udover vand/te/kaffe på Kilimanjaro-bestigningen)
 • Drikkepenge
 • Evt. leje af sovepose
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum
 • Øvrige udgifter af personlig art.
Dag 1 Marangu – Machame Camp
Vi mødes på vores agents kontor om morgenen og herefter transfer til Kilimanjaro National Park. Machame-ruten begynder på den sydvestlige side af Kilimanjaro. Det tager ca. to timer fra Arusha at nå frem til selve indgangen ved Machame, som ligger i ca. 1800 m. højde. Herfra er der ca. 5 – 6 timers vandring gennem skoven. Stigningen er svag, og der er tid til at nyde fuglelivet undervejs. Machame Camp ligger i 3000 m højde i udkanten af skoven. I skoven er der mulighed for at se forskellige aber som blå aber, sorte eller hvide colombusaber og grå bavianer. Derudover findes der gazeller og antiloper som duikers, bushbucks og klipspringers, men de er ret sky og derfor ofte svære at få øje på.
Dag 2 Machame – Shira Camp
Fra Machame vandrer I først gennem en dal, over en flod og derefter op ad en stejl bjergkam gennem tørv og moselandskab til ca. 3600 m højde. Efter ca. fire timers vandring drejer I mod vest og vandrer mod Shira-plateauet og Shira Camp, der ligger i 3.840 m højde. Fra plateauet flader landskabet ud og munder ud i en kløft for derefter at stige langsomt til Shira Camp. På klare dage er der en fantastisk udsigt til Kibo, Kilimanjaros højeste tinde, og den vestlige side af bjergkammen.
Dag 3 Shira Camp - Barranco Camp

Fra Shira-plateauet er der udsigt til græsslette, hede og moselandskab og Mount Meru, Tanzanias næsthøjeste bjerg. Her kan I være heldige at se verdens største antilope, Eland-antilopen, som holder af at græsse på plateauet. Dagturen fortsætter direkte op ad bjergkammen mod Kibo. Efter ca. 4 timers vandring deler stien sig mod højre, og går ned i Barranco-kløften, hvor I tilbringer natten i Barranco Camp i 3.950 m højde. Den totale vandretid denne dag er på mellem 5 – 6 timer.

OBS: Ønsker I en ekstra akklimatiseringsdag undervejs skal I booke den på forhånd. Denne ekstra nat vil i givet fald være efter dag 4. I overnatter da i Karanga Valley, inden I fortsætter til Barafu Camp den følgende dag. Se dagens program nedenfor.

Dag 4 Barranco Camp – Barafu Camp
Efter morgenmaden bevæger vandrer I ud af Karanga-dalen og de næste to timer går det op ad bjergkammen til Barafu Camp i 4.700 m højde. Fra ca. 4.200 m vandrer I i et alpint ørkenlandskab. Turen tager blot tre timer, men de fleste vil på dette tidspunkt begynde at kunne mærke højden, så det er vigtigt at vandre langsomt og giver sig god tid til hvil og til at nyde landskabet. Fra Barafu er der udsigt til Mawenzi, den næsthøjeste tinde på Kilimanjaro.
Dag 5 Barafu Camp – Uhuru Peak

I bliver vækket ved midnat og får en varm drik, før det endelige sidste stræk mod toppen begynder. Stejl vandring gennem løse sten og stendynger mod Rebmanns Glacier. Efter 7 – 8 timers vandring ankommer man ved solopgang til kraterkanten nær Stella Point. Derefter er der en times vandring til selve Uhuru Peak.
Efter at have fejret bestigningen af Uhuru Peak i 5.896 m, højde begynder I nedstigningen, som først går via Barafu Camp, hvor der serveres brunch. Herefter fortsætter man yderligere 3 – 4 timer til Mweka Camp i 3.100 m højde. Turen går både gennem græsslette og hede.
Hvis I har døjet lidt med højden de sidste par dage, får man det straks bedre, og sover bestemt godt den nat.

Dag 6 Mweka Camp - Arusha

Den sidste dag på Kilimanjaro, hvor I slutter jeres vandring ved Mweka-indgangen. Her bliver I afhentet og kørt til Arusha.

Arrangementet er hermed slut – har I flere dage til rådighed har vi masser af gode ideer til safari, strandferie eller andet eventyr i Østafrika.

Kontakt os for forslag – eller læs videre her på hjemmesiden.

FAKTA: Højdesyge kan ramme enhver, nogle er mere disponeret for det end andre, men ved at vandre i et roligt tempo og drikke rigeligt med vand, har man en større chance for at nå til toppen. Man ser ofte, at meget veltrænede sportsfolk døjer med højdesyge, fordi de har svært ved at affinde sig med det pole pole-tempo, som det anbefales at vandre i. ”Pole pole” er swahili for stille og roligt, og det ord er klogt at lære og bære med sig i de syv dage vandringen varer.
Barafu betyder ”koldt” eller ”is” på swahili, og det er også i dag, at vi tager det meste af vores varme tøj på, og gør os klar til nattens vandring mod toppen.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.