KILIMANJARO
– RONGAI RUTEN – 8 DAGE

RONGAI RUTEN PÅ DEN NORDØSTLIGE SIDE AF KILIMANJARO

Rongai ruten er en af de letteste ruter op ad Kilimanjaro og succes raten er stor. Ruten begynder på den nordlige side af bjerget, lidt syd for den Kenyanske grænse. Turen går ned af bjergets sydlige side ad Marangu ruten, så man får set bjerget fra mange forskel-lige udsigtspunkter. Rongai ruten har hidtil været en mere ukendt Kilimanjaro ruten end f.eks. Lemosho- og den populære Machamerute, men selvom den de sidste par år har set et stigende antal bjergbestigere, så er der stadigvæk ikke særlig megen trafik på ruten, som mange foretrækker.

Skal man bestige Kilimanjaro i en periode med chancer for regn, så skal man vælge Rongai da der er mindre nedbør på den nordlige side.

Turen går opad hele vejen, så derfor er det en god ide, hvis man har mulighed for det, at tage en ekstra akklimatiseringsdag.

Turen fra Marangu Hotel tager et par timer gennem kaffe- og teplantager og små landsbyer.

REJSEPLAN

Dag 1 Ankomst til Marangu Hotel – transfer fra Kilimanjaro lufthavnen kan arrangeres
Dag 2. Marangu – Simba Camp
Dag 3 Simba Camp – Kikelewa Camp
Dag 4 Kikelewa – Mawenzi Tarn Camp Ønsker man en ekstra akklimatiseringsdag, har man den på Mawenzi Tarn
Dag 5 Mawenzi Tarn – Kibo Hut
Dag 6 Kibo Hut – Uhuru Peak – Horombo Hut
Dag 7 Horombo Hut – Park Gate – Marangu Hotel
Dag 8 Hjemrejse

PRISEN INKLUDERER

 • Kilimanjarobestigning 6 dage/5 nætter
 • 2 nætter på Marangu Hotel med halvpension
 • Helpension på Kilimanjaro
 • Engelsktalende bjergguider dag 2 til dag 7
 • Parkgebyrer
 • Bidrag til Rejsegarantifond

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Fly mellem Danmark og Østafrika
 • Drikkevarer (udover vand/te/kaffe på Kilimanjaro-bestigningen)
 • Drikkepenge – ca. $250 per person afhængig af gruppens størrelse
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum til Tanzania (US$ 50)
 • Evt. visum til Kenya og Tanzania $50
 • Øvrige udgifter af personlig art.
 • Øvrige måltider.
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavnen til Marangu Hotel og retur.

DETALJERET REJSEPLAN

Måltider: M=morgenmad / F=frokost / A=aftensmad
Moh = Meter over havet

Dag 1 Tanzania - Kilimanjaro

Ankomst til Tanzania/Marangu Hotel. Lidt afhængig af hvornår man lander eller kommer fra, kan det være en fordel at tage en ekstra nat ved ankomsten på Marangu Hotel, så der bliver tid til at akklimatisere sig og få en gennemgang af ruten, pakke evt. tøj og udstyr væk der ikke skal med på bjerget, men skal opbevares på hotellet imens. Vi kan også sørge for transfer fra enten Arusha eller Kilimanjaro lufthavnen.

Indkvartering på Marangu Hotel

Måltider M/A

Dag 2 Marangu – Big Tree Forest Camp

Turen i bil til indgangen til Rongai ruten på den nordlige side af Kilimanjaro tager ca. 2 timer og der er masser at se på undervejs hvor man passerer bananplantager og små landsbyer.

Ved Naremoru Ranger Post i 2000 Moh bliver man registreret og herefter går første dags vandring til Simba Camp i 2650 Moh. Turen tager ca. 4 timer. Den første time går man gennem opdyrkede marker og herefter deler stien sig og man følger stien gennem regnskoven et kort stykke, hvorefter man kommer ud i den alpine zone hvor Simba Camp er placeret. Her er et smukt udsyn til et par af Kilimanjaros tinder, Kibo og Ma-wenzi

Måltider: F/A (morgenmad har man indtaget på hotellet)

Dag 3 Simba Camp - Kikelewa Camp 3690moh via ’Second Cave’

Den første del af dagens rute er stigningen ret konstant i omkring 3 – 4 timer gennem hedelandskab til ’Second Cave’ i 2500 Moh. Her gøres der et holdt til frokost og herefter følger vi stien mod Mawenzi. Efter yderligere 3 timer kommer man til en mere sten-fyldt sti for at nå frem til Kikelewa Camp i 3690moh. Der er smukke udsigter til den Kenyanske by Loitokitok og sletterne i Amboseli Nationalpark i Kenya, som grænser op til Kilimanjaro og Tanzania.

Måltider: M/F/A

Dag 4 Shira 1 Camp – Shira 2 Camp

Fra Kikelewa går stien ret stejlt op ad den nordlige side af Mawenzi indtil Mawenzi Tarn Camp beliggende 4320 Moh. Dette er en ret kort dag – omkring 4 timer og froko-sten indtages på campen. ’The Tarn’ er en lille gletcher sø som får sit vand fra under-grunden og campen er placeret nedenunder Mawenzis store klippefremspring. En af de mest dramatisk beliggende camps på Kilimanjaro. Om eftermiddagen kan man vandre op til Mawenzi krateret eller blot tage en lille vandretur i området omkring campen.

Ønsker man en ekstra akklimatiseringdag har man denne på Mawenzi Tarn Camp.

Måltider: M/F/A

Dag 5 Mawenzi Tarn – Kibo Hut ca. 4725 Moh

Efter morgenmaden begynder opstigningen til Kibo Hut. Indtil man når ‘sadlen’ (en fordybning i bjergsiden) er terrænet alpin ørken og man skal over nogle kamme før man når den primære ’sadel’ hvorfra man kan se klart over til Kibo Hut, som her synes i kort gå afstand, men faktisk er der nogle timers vandring før man endelig når frem. Det er vigtigt at vandre langsomt ’Pole pole’ så man når at akklimatisere sig. Den sidste halve time til hytten kan være trættende fordi Kibo Hut er beliggende højt på bjerget og næste dags vandring kan synes uoverskuelig, men efter et par timers hvil har man fået samlet kræfterne igen og er klar til næste dags eventyr.

Måltider: M/F/A

Dag 6 Kibo Hut – Uhuru Peak – Horombo Hut

Man bliver vækket kort efter midnat, får noget varmt at drikke og tager dernæst al sit varme tøj på. Den første del af stigningen er til Hans Meyers Cave/Grotte (opkaldt efter en af de første hvide der besteg Kilimanjaro) og en ret direkte rute hvor vi passerer fle-re store klippefremspring. Stigningen er ikke så stor som på den sidste del af turen. Overfladen er løs og det kan derfor godt være lidt hård and vandre denne strækning, derfor er det vigtigt at holde et stabilt tempo, hvilket guiderne vil hjælpe en med. Efter grotten bliver hældningen ret stejl og man går zig zag formation det sidste stykke. Det tager omkring 6 timer at tilbagelægge de 6 kilometer fra Kibo Hut til Gillman’s Point på kraterkanten. Hvis man er heldig ser man en fantastisk solopgang bagved Mawenzi. Gillman’s Point er 5680 Moh og betragtes også af park officials som ’toppen’ og når man dette punkt får man også et certifikat af myndighederne på at man har besteget Kilimanjaro. Herfra er der en fantastisk udsigt til is klipperne/gletchen på den anden side af krateret. For at nå det absolut højeste punkt, Uhuru Peak/Frihedens tinde har vi endnu 1 ½ ti-mes vandring til den anden side af Uhuru Peak langs krater randen. Hvis man når Uhu-ru Peak, Afrikas højeste punkt, får man et guldrandet certifikat.

Herefter begynder turen tilbage til Kibo Hut Den første del af turen kan godt være ud-fordrende selvom man er på vej ned, men man er træt og underlaget løst, så igen er det vigtigt at tage den med ro. Fremme ved Kibo Hut får man et hvil, noget mad og kan tage de mange lag tøj af før turen går ned til Horombo Hut. Det er en lang dag, men kan også føles euforisk, fordi man har gjort en kraft præstation og har nået den højeste tinde på det Afrikanske kontinent.

Måltider: M/F/A

Dag 7 Horombo Hut – Park Gate – Marangu Hotel

I dag går turen til park indgangen ved Marangu. Vi tager det roligt efter foregående dags lange tur og også for ikke at forstuve en ankel, som let kan ske når man er en smu-le træt. Ved indgangen venter Marangu Hotels bil og efter ½ time er man tilbage på hotellet til et tiltrængt varmt bad og måske en kold øl. Sidst på dagen mødes man med sine guider og bærere i hotellets have for at sige farvel og tak!

Måltider: M

Frokost indtages på hotellet for egen regning. Smør evt. en mad om morgenen til ryg-sækken hvis I gerne vil have noget undervejs.

Dag 8 Hjemrejse eller videre på safari eller til Zanzibar

Efter bestigningen af Kilimanjaro er det oplagt at tage nogle dage på f.eks. Zanzibar, vi har nogle rigtige gode hoteller vi kan anbefale. Hvis man har lyst til både en safari og dernæst dage på Zanzibar så læs mere på dette link

Ønsker i færre eller flere dage på safari eller på Zanzibar, så få et tilbud fra os.

FAKTA: Højdesyge kan ramme enhver, nogle er mere disponeret for det end andre, men ved at vandre i et roligt tempo og drikke rigeligt med vand, har man en større chance for at nå til toppen. Man ser ofte, at meget veltrænede sportsfolk døjer med højdesyge, fordi de har svært ved at affinde sig med det pole pole-tempo, som det anbefales at vandre i. ”Pole pole” er swahili for stille og roligt, og det ord er klogt at lære og bære med sig i de syv dage vandringen varer.
Barafu betyder ”koldt” eller ”is” på swahili, og det er også i dag, at vi tager det meste af vores varme tøj på, og gør os klar til nattens vandring mod toppen.

Afrejse Efter eget valg
Hjemrejse Efter eget valg
Antal dage 8 dage/7 nætter
Pris Fra kr. 16.350 per person v/2 personer
Fra kr. 14.500 per person v/4 personer
Fra kr. 13.895 per person v/6 personer
Rejseleder Lokale engelsktalende guide
Bemærk at prisen er for privat arrangement dvs. kun jer, bjergguide samt bærere/kok.

Tillæg for ekstra akklimatiseringsdag uanset gruppens størrelse er per person kr. 2.500

Prisen ved 4 eller 6 personer forudsætter, at man enten er en samlet gruppe fra Dan-mark eller man deler guide og spisetelt med andre internationale deltagere med ud-gangspunkt fra Marangu Hotel. Fly er ikke inkluderet, da prisen ofte varierer en del på de forskellige årstider. På denne rute benytter vi både KLM, Kenya Airways, Qatar Airways og Turkish Airlines. Bed om et separat tilbud på din flybillet.

På vejen mod toppen overnatter I i tomandstelte. Alt udstyr, madlavning, opsætning af telte og transport af udstyr står Marangu Hotel og dets bærere for. I skal selv medbrin-ge en dagrygsæk til de ting, I har brug for i løbet af dagens vandring. Husk naturligvis kamera!

De fleste dage vandrer I i et roligt tempo i ca. 5 – 6 timer. Den sidste dag på vej mod toppen skal I dog være forberedt på 12 timers vandring.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.