VI KILIMANJARO

– MACHAME NZURI – 9 DAGE

Kontakt os for oplysninger om Kilimanjaro

Dette er vores Kilimanjaro Plus program, hvor servicen og udstyret er af lidt højere end på vores Kilimanjaro Tilbud . Vi har i dette program inkluderet 3 nætter på det dejligt Marangu Hotel der ligger i 1400 moh, hvilket betyder at man allerede den første dag begynder at akkklimatiserer sig.

Vores agent har over 40 års erfaring med Kilimanjaro bestigninger og drives af familien Brice-Bennet som nu snart i 3 generationer har drevet hotellet og bestigningerne. Derudover er de medlem af Kilimanjaro Porters Assistance Project som sørger for ordentlige løn og forhold for guider og porters. Inkluderet i vores Park Fees er naturligvis også betaling til Kilimanjaro Rescue Team.

Turen på Kilimanjaro er 6 dage/5 nætter ad Machameruten og kan naturligvis forlænges med en ekstra akklimatiseringsdag/nat. Strækningen Barranco-Barafu gøres i så fald på 2 dage med overnatning på Karanga Camp i 4200 meters højde, således at turen bliver på 7 dage og 6 nætter.

Turen gennemføres ved minimum 2 og maksimum 6 – 10 deltagere

REJSEPLAN

Dag 1. Tanzania – Kilimanjaro
Dag 2. Marangu
Dag 3. Marangu – Machame Camp
Dag 4. Machame – Shira Camp
Dag 5. Shira Camp – Barranco Camp
Dag 6. Barranco Camp – Barafu Camp
Dag 7. Barafu Camp – Uhuru Peak
Dag 8. Mweka Camp – Marangu Hotel
Dag 9. Retur via Kilimanjaro-lufthavnen
Dag 4a. Barranco Camp – Karanga Valley

PRISEN INKLUDERER

 • Kilimanjaro-bestigning 6 dage/5 nætter med helpension
 • 3 nætter på Marangu Hotel med morgenmad og 2 middage
 • Engelsktalende bjergguider på selve bjergbestigningen
 • Parkgebyrer
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Fly mellem Danmark og Østafrika
 • Overnatning før/efter i Arusha (vi har gode priser på hyggelige lodges)
 • Drikkevarer (udover vand/te/kaffe på Kilimanjaro-bestigningen)
 • Evt. leje af sovepose
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum
 • Øvrige udgifter af personlig art.
 • Øvrige måltider.
 • Drikkepenge ca. $200 – $250 per person for hele turen afhængig af gruppens størrelse.
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavnen til Marangu Hotel og retur.
 • Evt. visum til Kenya (USD 20 for transitvisum og USD 50 for turistvisum).
 • Visum til Tanzania (USD 50).

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Tanzania - Kilimanjaro

Ved ankomsten til Kilimanjaro lufthavnen er der transfer til Marangu Hotel.

Måltider: A

Dag 2 Marangu

Dagen er afsat til at slappe af og nyde omgivelserne samt gennemgå turen og udstyret sammen med guiderne.
Her er et fantastisk fugleliv, så medbring gerne en kikkert. Tag også gerne en spadseretur til et af de mange vandfald i området. Fra hotellets swimmingpool har I en flot udsigt til Kilimanjaro, og i hotellets have mødes alle, der lige har været på toppen, med de forventningsfulde, som skal af sted den følgende dag.

Måltider: M/A

Dag 3 Marangu – Machame Camp

Machame-ruten begynder på den sydvestlige side af Kilimanjaro. Det tager ca. to timer fra Marangu Hotel at nå frem til selve indgangen ved Machame, som ligger i ca. 1800 m. højde.
Herfra er der ca. 5 – 6 timers vandring gennem skoven. Stigningen er svag, og der er tid til at nyde fuglelivet undervejs. Machame Camp ligger i 3000 m højde i udkanten af skoven. I skoven er der mulighed for at se forskellige aber som blå aber, sorte eller hvide colombusaber og grå bavianer. Derudover findes der gazeller og antiloper som duikers, bushbucks og klipspringers, men de er ret sky og derfor ofte svære at få øje på.

På hele Kilimanjaro bestigningen er morgenmad, frokost og middag inkluderet samt kaffe og te.

Dag 4 Machame – Shira Camp

Fra Machame vandrer I først gennem en dal, over en flod og derefter op ad en stejl bjergkam gennem tørv og moselandskab til ca. 3600 m højde. Efter ca. fire timers vandring drejer I mod vest og vandrer mod Shira-plateauet og Shira Camp, der ligger i 3.840 m højde. Fra plateauet flader landskabet ud og munder ud i en kløft for derefter at stige langsomt til Shira Camp. På klare dage er der en fantastisk udsigt til Kibo, Kilimanjaros højeste tinde, og den vestlige side af bjergkammen.

Dag 6 Barranco Camp – Barafu Camp

Efter morgenmaden vandrer I ud af Karanga-dalen, og de næste to timer går det op ad bjergkammen til Barafu Camp i 4.700 m højde. Fra ca. 4.200 m vandrer I i et vulkansk bjerglandskab med kæmpekaktusser. Turen tager blot tre timer, men de fleste vil på dette tidspunkt begynde at kunne mærke højden, så det er vigtigt at vandre langsomt og giver sig god tid til hvil og til at nyde landskabet. Fra Barafu er der udsigt til Mawenzi, den næsthøjeste tinde på Kilimanjaro.

Dag 7 Barafu Camp – Uhuru Peak

I bliver vækket ved midnat og får en varm drik, før det endelige sidste stræk mod toppen begynder. Stejl vandring gennem løse sten og stendynger mod Rebmanns Glacier. Efter 7 – 8 timers vandring ankommer man ved solopgang til kraterkanten nær Stella Point. Derefter er der en times vandring til selve Uhuru Peak.
Efter at have fejret bestigningen af Uhuru Peak i 5.896 m, højde begynder I nedstigningen, som først går via Barafu Camp, hvor der serveres brunch. Herefter fortsætter man yderligere 3 – 4 timer til Mweka Camp i 3.100 m højde. Turen går både gennem græsslette og hede.
Hvis I har døjet lidt med højden de sidste par dage, får man det straks bedre, og sover bestemt godt den nat.

Dag 8 Mweka Camp - Marangu Hotel

Den sidste dag på Kilimanjaro, hvor I slutter jeres vandring ved Mweka-indgangen. Her bliver I afhentet af Marangu Hotels biler, og I får jeres certifikat for at have nået enten Stella Point eller Uhuru Peak. Tilbage på Marangu Hotel først på eftermiddagen er det tid til et velfortjent bad eller en svømmetur for at løsne musklerne.

Dag 9 Retur via Kilimanjaro-lufthavnen

Morgenmad på Marangu Hotel og derefter transfer til Kilimanjaro-lufthavnen. Herfra kan man flyve retur til Danmark eller evt. til Zanzibar og fortsætte eventyret.

Ønsker I en ekstra akklimatiseringsdag undervejs, skal I booke den på forhånd. Denne nat overnatter lægger man til efter dag 4, og I overnatter i Karanga Valley, inden I fortsætter til Barafu Camp den følgende dag.

Dag 4a Barranco Camp – Karanga Valley

Ekstra akklimatiseringsdag, som skal bookes på forhånd inden afrejsen. Denne dags vandretur går gennem Barranco-dalen med de høje lobeliaer, og I klatrer derefter op ad Barranco-klippevæggen (det er ikke en teknisk svær klatring). Derefter følger I den sydlige Kibo-rute. Hvis vejret er klart, er der herfra en smuk udsigt til Kibos sydlige gletchere. Frokosten indtages ved siden af floden i Karangadalen før turen fortsætter til den modsatte side af bjergvæggen, hvor vi camperer i ca. 4.100 m højde. Vandreturen i dag er på blot 3 – 4 timer.

FAKTA: Højdesyge kan ramme enhver, nogle er mere disponeret for det end andre, men ved at vandre i et roligt tempo og drikke rigeligt med vand, har man en større chance for at nå til toppen. Man ser ofte, at meget veltrænede sportsfolk døjer med højdesyge, fordi de har svært ved at affinde sig med det pole pole-tempo, som det anbefales at vandre i. ”Pole pole” er swahili for stille og roligt, og det ord er klogt at lære og bære med sig i de syv dage vandringen varer.
Barafu betyder ”koldt” eller ”is” på swahili, og det er også i dag, at vi tager det meste af vores varme tøj på, og gør os klar til nattens vandring mod toppen.

YDERLIGERE INFORMATION

Brice-Bennet-familien (2. generation) driver både Marangu Hotel og Kilimanjaro-bestigninger. Familien har over 40 års personlig erfaring med at arrangere bjergbestigninger, sørge for, at udstyret er i orden og med at forberede nye bjergbestigere på udfordringerne på vej til toppen af Afrikas højeste bjerg.
Guiderne på turen arbejder kun for Marangu Hotel og er specielt trænet af hotellet for at sikre hver enkelt bjergbestigers optimale sikkerhed og udbytte af turen. Hotellet er medlem af ”Kilimanjaros Porter Assistance Project”, og man kan derfor være sikker på, at hotellet behandler og aflønner sit bjergbestigningsmandskab ordentligt.
På vejen mod toppen overnatter I i tomandstelte. Alt udstyr, madlavning, opsætning af telte og transport af udstyr står Marangu Hotel og dets bærere for. I skal selv medbringe en dagrygsæk til de ting, I har brug for i løbet af dagens vandring. Husk naturligvis kamera!
De fleste dage vandrer I i et roligt tempo i ca. 5 – 6 timer. Den sidste dag på vej mod toppen skal I dog være forberedt på 12 timers vandring.

Ønsker I en safari, har vi forskellige forslag her

Har I en ekstra dag til rådighed inden eller efter bjergbestigningen. kan I med fordel enten med guide eller på egen hånd vandre i det smukke område for foden af bjerget, hvor der er mange vandfald og et rigt fugleliv. Besøg også gerne nogle af de lokale skoler og børnehaver, som bl.a. Marangu Hotel og andre mindre NGO’ere er med til at støtte. En anden udflugtsmulighed fra Marangu Hotel er evt. et besøg i Arusha National Park eller Lake Chale.

KONTAKT OS OM KILIMANJARO NZURI

mail@trekkingbureauet.dk

Prisen ved 4 eller 6 personer forudsætter, at man enten er en samlet gruppe fra Danmark eller at man deler guide og spisetelt med andre internationale deltagere med udgangspunkt fra Marangu Hotel.

Bemærk, at prisen er for privat arrangement dvs. kun jer, bjergguide samt bærere/kok.

Fly er ikke inkluderet i tilbuddet, da prisen varierer en del hen over året. På denne rute benytter vi både KLM, Kenya Airways, Qatar Airways og Turkish Airline. Bed om et separat tilbud på din flybillet.

Flyene ankommer ofte sidst på dagen, derfor er der to nætter på hotellet før bestigningen så man har tid til at få orientering og forberede sig og checke udstyr.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.