LAKE MANYARA/SERENGETI/NGORONGORO

Besøg nogle af verdens allerbedste safariparker. Lake Manyara, Serengeti og Ngorongoro.Her træffer man stort set alle de kendte afrikanske savannedyr – store løveflokke, zebraer, gnuer, leoparder, geparder, hyæner, antiloper, giraffer, bøfler, flodheste og elefanter, for blot at nævne nogle. Denne safari kan kombineres med fx. Amboseli National Park i Kenya og et besøg på Karen Blixen Museet eller man kan afslutte rejsen med badeferie på Zanzibar.

REJSEPLAN

Dag 1. Ankomst til Tanzania/Arusha
Dag 2. Lake Manyara
Dag 3. & 4. Serengeti
Dag 5. Ngorongoro​
Dag 6. Arusha
Dag 7. Hjemrejse

PRISEN INKLUDERER

Hotel i Arusha i 2 nætter med morgenmad
Privat safari 5 dage/4 nætter med helpension
som beskrevet i programmet
Parkgebyrer​
Engelsktalende chauffør/guide

PRISEN INKLUDERER IKKE

Oversøisk fly
Drikkepenge
Sygdomsafbestillingsforsikring og rejseforsikring
Visum til Tanzania (pt. USD 50)
Øvrige måltider og drikkevarer

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Afrejse

Afrejse fra Danmark

Dag 2 Arusha

Ankomst om morgenen til Nairobi eller Kilimanjaro lufthavnen og herfra enten transfer eller bus til Tanzanias “safarihovedstad” Arusha.
Indkvartering i Arusha. Senere på dagen mødes vi med Trekking Bureauets lokale samarbejdspartner, hvor de kommende dages praktiske detaljer gennemgås. Aftenen er til fri disposition.

Indkvartering Lodge eller Tented Lodge/Semi Lukus Camping/Adventure Camping
Måltider: M

Dag 3 Arusha - Lake Manyara

Morgenafgang fra Arusha mod Lake Manyara National Park. Parken er beliggende små 130 kilometer sydvest for Arusha, og køreturen dertil tager ca. 2 timer.
Vi kører dagens safari i den nordlige del af Lake Manyara, og de første dyreobservationer får vi sandsynligvis umiddelbart efter, at vi er kommet ind i selve nationalparken.
Lake Manyara dækker et 330 kvadratkilometer, stort areal, hvoraf søen udgør de ca. 220. Det relativt lille område landjord består af et meget varieret landskab med åbne græssletter, skov og sumpe.

Indkvartering: Lodge eller Tented Lodge/Semi Lukus Camping/Adventure Camping
Måltider: M/F/A

Dag 4 Lake Manyara - Serengeti

Tidlig morgensafari i Lake Manyara inden vi fortsætter vi til Serengeti National Park. Det er en lang køretur, men der er masser at se på undervejs.
Det første stykke går opad mod højlandet omkring Ngorongoro. Der er flere flotte udsigtspunkter bl.a. med udsigt over Lake Manyara og The Great Rift Valley, den store gravsænkning der går fra Rødehavet til Mozambique. Efter at den medbragte frokost er indtaget, begynder transporten at have karakter af decideret safarikørsel. De sidste 100 km kører vi igennem Ngorongoro Conservation Area og på savannen i den sydlige del af Serengeti. Undervejs er det muligt at gøre et stop ved Olduvai Gorge, menneskehedens vugge. Her gjorde familien Leakey i 1959 nogle opsigtvækkende fund – mere end 1,8 millioner år gamle rester af forfædre til Homo Sabiens. Der er et mindre museum på stedet.

Indvartering: Lodge eller Tented Lodge/Semi Lukus Camping/Adventure Camping
Måltider: M/F/A

Dag 5 Serengeti

Hele dagen tilbringes i Serengeti. Vi kører safari i de tidlige morgentimer, midt på dagen og igen sidst på eftermiddagen.
Serengeti er den mest kendte af Tanzanias nationalparker og er med sine mere end 14.000 kvadratkilometer den næststørste park i Tanzania, efter Selous.
Parken har et meget varieret landskab med både åbne græssletter, savanne og bakket skov. Her i Serengeti træffer man stort set alle de kendte afrikanske savannearter – store løveflokke, zebraer, gnuer, hyæner, antiloper, giraffer, bøfler, flodheste og elefanter, for blot at nævne nogle. I perioden fra december til juni står her op til 2,5 millioner gnuer og zebraer, og det er et ubeskriveligt syn at opleve disse enorme mængder af vildt. Serengeti er et besøg værd året rundt, men man bør dog undgå regntiden fra slut april til begyndelsen af juni, hvor vejene kan være svært fremkommelige.

Indvartering: 1. Lodge eller Tented Lodge/Semi Lukus Camping/Adventure Camping
Måltider: M/F/A

Dag 6 Serengeti - Ngorongoro

En sidste tidlig morgensafari i Serengeti inden vi kører retur til Ngorongoro.
Ngorongoro-krateret er i virkeligheden en kollapset vulkan, og det 600 meter dybe “hul” opstod efter et større udbrud for ca. 2,5 millioner år siden. Kraterbunden er i dag et frodigt område med vekslende landskab bestående af sodasø, græsland, sump og skov.
Det anslås at der lever omkring 20.000 dyr i krateret – fortrinsvis græsædere såsom zebra, gnu og gazelle samt rovdyr som løve, hyæne og sjakal, men også elefanter og bøfler. Vi når vores indkvarteringssted midt på eftermiddagen, og har inden da gjort stop ved selve kraterkanten og nydt dette enestående syn over kraterbunden. En ubeskrivelig oplevelse, der kan tage pusten fra enhver!

Indvartering: Lodge eller Tented Lodge/Semi Lukus Camping/Adventure Camping
Måltider: M/F/A

Dag 7 Ngorongoro krateret

Vi spiser tidlig morgenmad og kører herefter ned i selve krateret. Efterhånden som vi nærmere os kraterbunden, ser vi sandsynligvis de første dyr, og endnu engang fascineres vi af dette storslåede sted. Vi kører safari hele formiddagen, og først på eftermiddagen forlader vi Ngorongoro Krateret for enten atkøre tilbage til Arusha eller overnatte på en kaffefarm på skråningerne af Ngorongoro.

Indkvartering: Lodge eller Tented Lodge/Semi Lukus Camping/Adventure Camping
Måltider: M/F/A

Dag 8 Arusha - hjemrejse

Efter morgenmaden transfer med bus fra Arusha til Nairobi eller transfer til Kilimanjaro lufthavnen. Fra Gibbs Farm transfer til Arusha og herfra videre enten til Nairobi eller Kilimanjaro lufthavnen. Fly retur til Danmark eller turen kan forlænges med eksotiske badedage på Zanzibar.

Dag 9 Ankomst til Danmark

Flyskift i enten London eller Amsterdam og ankomst til Danmark sidst på formiddagen.

Marangu Hotel - ekstra dage

Brice-Bennet-familien (2. generation) driver både Marangu Hotel og Kilimanjaro-bestigninger. Familien har over 40 års personlig erfaring med at arrangere bjergbestigninger, sørge for, at udstyret er i orden og med at forberede nye bjergbestigere på udfordringerne på vej til toppen af Afrikas højeste bjerg.

Guiderne på turen arbejder kun for Marangu Hotel og er specielt trænet af hotellet for at sikre hver enkelt bjergbestigers optimale sikkerhed og udbytte af turen. Hotellet er medlem af ”Kilimanjaros Porter Assistance Project”, og man kan derfor være sikker på, at hotellet behandler og aflønner sit bjergbestigningsmandskab ordentligt.

Har man en ekstra dag til rådighed før eller efter bjergbestigningen, kan man med fordel, enten med guide eller på egen hånd, vandre i det smukke området for foden af bjerget. Her er mange vandfald og et rigt fugleliv, og samtidig kan man besøge nogle af de skoler og børnehaver, som bl.a. Marangu Hotel og andre mindre NGO’ere er med til at støtte.

En anden udflugtsmulighed fra Marangu Hotel er evt. et besøg i Arusha National Park (lidt tekst) eller ved Lake Chale.

Afrejse
Efter eget valg

Hjemrejse
Efter eget valg

Antal dage
7 (kan forlænges)

Pris
1. Adventure Camping v/2 personer kr. 12.495 + fly
2. Semi Lukus v/2 personer kr. 14.350 + fly
3. Lodge Safari v/2 personer kr. 16.350 + fly

Rejseleder
Trekking Bureauets lokale engelsktalende guide/chauffør Der er rabat ved 4 eller 5 personer – ring og få et tilbud.

Turen kan forlænges og selvfølgelig tilpasses individuelle behov med mere eller mindre luksus på savannen.

Tillæg kan forekomme over jul og nytår.

INDKVARTERING

Telt- og lodgesafari: Her benytter vi en blanding af lodge​ (hoteller på savannen)​ og ​telt lodges. Telt lodgene er ​ofte ​mindre​ og hyggelige indkvarteringssteder hvoraf nogle​​ også har swimmingpool​. ​På en telt lodge bor man i store telte med rigtige senge, privat bad og toilet, blot er væggene ikke af sten men kanvas. ​Ved Lake Manyara kan man fx bo på ​Rhotia Valley ​Tented ​Lodge ​som ​har oprettet en børnehave for forældreløse børne og bor man på denne teltlodge støtter man samtidig børnehaven, som man også kan besøge.

Luksus på Savannen: Vi kan også tilbyde luksus på savannen og i Arusha. Lodges, telt lodges eller hoteller med mere komfort og luksus hele vejen igennem.​ Blot spørg vi har et godt kendskab til næsten alle både større og mindre lodges og hoteller i alle kategorier i Tanzania.

FORLÆNGELSER

Før safarien: Har man mulighed for det kan vi varmt anbefale at lande i Nairobi, besøge Karen Blixen Museet og herefter fortsætte til Amboseli National Park og Porini Camp inden man fortsætter på safari i Tanzania. I Amboseli har man mulighed for at se mange andre dyrearter end fx i Serengeti, bla. Girafgazellen og kudu. I Amboseli har man også en fantastisk udsigt til Kilimanjaro og man kan deltage i en vandretur med Masaier og en bevæbnet ranger.

Efter safarien: Kan vi anbefale badeferie på Zanzibar. Her langs de smukke hvide strande og det turkisblå hav kan man slappe af ovenpå safarie. Alternativt kan man flyve til den mere ukendte kyststrækning syd for Tanga eller den lille ø Pemba.

DRIKKE

En stor del af de lokale guider og kokkes aflønning er baseret på, at kunderne betaler drikkepenge, når safarien er slut. Man skal derfor regne med at skulle betale drikkepenge efter følgende takster: En chaufførguide får USD 15-20 pr dag.

VISUM

Kenya: Visum købes ved ankomst til Nairobi lufthavn. Tanzania: Visum købes ved ankomsten til en af de internationale lufthavne eller grænseovergangen mellem Kenya og Tanzania.

Der tages forbehold for priserne da der i visse perioder kan forekomme et højsæsontillæg.
Priserne reduceres ved yderligere 4 – 6 personer på turen, så ring og få et tilbud hvis I er flere!

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.