TARANGIRE/SERENGETI/NGORONGORO

Vi har her sammensat en ”vild” safari som kombinerer 5 af de bedste naturreservater i det nordlige Tanzania.

Arusha National Park ved foden af Mt. Meru, en lille overset perle af en park, safarikørsel og vandring med bevæbnet ranger.

Tarangire National Park der har en af de største elefantpopulationer i Østafrika, og baobabtræerne er strøet med let hånd udover landskabet.

Lake Manyara National Park, og overnatter på en såkaldt tented lodge (telthotel) nær Karatu – med mulighed for at besøge det lokale marked og børnehaven.

Ngorongoro Conservation Area – et sandt dyreparadis.

Serengeti National Park, hvor man I perioden fra januar til slutningen af marts opleve den store gnuvandring, hvor tusindvis af gnuer, zebraer og Thomsons gazeller i store flokke bevæger sig fra den sydlige del af parken mod nord og ind i Masai Mara i Kenya.

Vi vil klart anbefale at man tager et par hvile dage på Zanzibar efter denne fantastiske vildt- og naturoplevelse.

REJSEPLAN

Dag 1. Afrejse fra Danmark
Dag 2. Arusha National Park
Dag 3 & 4 Tarangeri
Dag 5 Lake Manyara
Dag 6 Ngorongoro
Dag 7 & 8 & 9 Serengeti
Dag 10 Arusha
Dag 11 Hjemrejse eller forlængelse.

PRISEN INKLUDERER

9 dage/8 nætters safari med helpension som beskrevet
1 nat med morgenmad på hotel i Arusha
Erfaren engelsktalende chaufførguide på hele turen
Park gebyrer

PRISEN INKLUDERER IKKE

Fly til Østafrika
Drikkepenge
Drikkevarer – dog er der 1 ½ l. vand pr. person dagligt på safarien
Forsikringer
Visum til Tanzania

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Afrejse

Afrejse fra Danmark

Dag 2 - Arusha National Park

Ankomst til Tanzania og transfer fra Kilimanjaro internationale lufthavn og direkte til Arusha National Park.
Arusha National park er ikke en stor park, men rigtig smuk med dets varierede landskab, udsigt til både Mount Meru (4.566 m), grønne frodige bakker, bush og savanne samt Momella søen, hvor store flokke af flamingoer ofte holder til.
Man kan opleve både bøffel, zebra, giraf, Bush- og Waterbuk, elefant og den sort/hvide Colobus abe.
Safari i parken om eftermiddagen

Indkvartering på: Meru View Lodge
Måltider: F/A

Dag 3 - Tarangeri

En tidlig morgensafari og vandring i Arusha National Park med en bevæbnet ranger og frokost, før turen går videre til Tarangeri National Park.

Turen fra Arusha NP tager kun 3–4 timer ad god asfaltvej. Masaierne ejer det meste af jorden, og man ser dem både langs vejen og i det fjerne, hvor de lyser op i landskabet med deres farvestrålende røde og orange traditionelle klæder.
Safari undervejs i Tarangire, inden I ankommer til campen. Parken huser en af de største elefantbestande i Østafrika og baobabtræerne er strøet med let hånd over hele parken. Indkvarteringen foregår de næste to nætter på Tarangire Simba Camp, som er en tented lodge.

Indkvartering på: Tarangeri Simba Camp
Måltider: M/F/A

Dag 4 - Tarangeri

Lidt afhængig af hvordan dagen arter sig, kan man vælge at tage på en heldagssafari med frokost kurv, hvilket giver mulighed for at komme langt omkring i parken, eller vælge at tage en safari tidligt om morgenen og igen sidst på eftermiddagen.

Indkvartering på: Tarangire Simba Camp
Måltider: M/F/A

Dag 5 - Lake Manyara

Endnu en tidlig morgensafari før morgenmaden og herefter går turen til Lake Manyara.

Lake Manyara dækker et 330 kvadratkilometer stort areal, hvoraf søen udgør ca. en tredjedel. Det relativt lille område landjord består af et meget varieret landskab med åbne græssletter, skov og sumpe. Her er flodheste, et rigt fugleliv og store flokke af bavianer.
I nat skal vi bo på Rhotia Valley Tented Lodge, der ligger i en dal nær landsbyen Karatu ved foden af Ngorongoro. Rhotia Valley Tented Lodge støtter et nærliggende børnehjem, som man har mulighed for at besøge sidst på dagen.

Indkvartering på: Rhotia Valley Tented Lodge
Måltider: M/F/A

Dag 6 - Ngorongoro

Morgenmad og herefter går turen til Ngorongoro og ned i det verdensberømte Ngorongoro Crater.

Ngorongoro-krateret er i virkeligheden en kollapset vulkan, og det anslås, at der lever omkring 20.000 dyr i krateret – fortrinsvis græsædere såsom zebra, gnu og gazelle samt rovdyr som løve, hyæne og sjakal, men også elefanter og bøfler.

Efter frokost og safari i krateret kører vi til Ngorongoro Rhino Lodge – beliggende få hundrede meter fra kraterkanten og drevet af de lokale masaier.

Indkvartering på: Ngorongoro Rhino Lodge
Måltider: M/F/A

Dag 7 - Serengeti

I dag går turen via Ngorongoro højlandet til Serengeti og de store sletter.

Serengeti er den mest kendte af Tanzanias nationalparker, og er med sine mere end 14.000 kvadratkilometer den næststørste park i Tanzania (efter Selous).
Parken har et meget varieret landskab med både åbne græssletter, savanne og bakket skov. Her i Serengeti træffer man stort set alle de kendte afrikanske savannearter: store løveflokke, zebraer, gnuer, hyæner, antiloper, giraffer, bøfler, flodheste og elefanter, for blot at nævne nogle.
Vi skal bo centralt i parken, hvorfra vi de næste tre dage skal udforske Serengeti.

Indkvartering på: Heritage Camp
Måltider: M/F/A

Dag 8 & 9 - Serengeti

De 2,5 millioner gnuer og zebraer og antiloper, der udgør den store gnuvandring i Serengeti fra januar til juni, er et ubeskriveligt syn. Men Serengeti er et besøg værd året rundt, dog bør man undgå regntiden fra slut april til begyndelsen af juni, hvor vejene kan være svært fremkommelige.
Den ene dag kan man tage på en morgen- og eftermiddagssafari og den næste dag kan man evt. tage på en heldagssafari med picnic, så man kan komme vidt omkring i parken.

Indkvartering på: Heritage Camp
Måltider: M/F/A

Dag 10 - Arusha

En sidste safari før morgenmaden og nu går turen igen via Ngorongoro højlandet til Arusha, hvor vi skal bo på et hyggeligt lille hotel midt i byen. Hotellet har sin egen have og mindre swimmingpool.

Indkvartering på: Outpost Lodge
Måltider: M/F/A

Dag 11 Hjemrejse eller forlængelse

Turen slutter denne dag efter morgenmaden, dog er der inkluderet en transfer til Kilimanjaro lufthavnen, hvorfra man enten kan flyve tilbage til Danmark eller fortsætte turen til f.eks. Zanzibar eller den Tanzanianske kyst syd for Tanga.

Afrejse
Efter eget valg

Hjemrejse
Efter eget valg

Pris
Per person v/2 personer fra kr. 21.500 + fly
Per person v/4 personer fra kr. 17.300 + fly
Per person v/6 personer fra kr. 15.800 + fly

Rejseleder
Trekking Bureauets engelsktalende lokale guide Vi benytter gode tented camps/lodge under hele safarien og alle værelser har naturligvis eget bad og toilet.

Vi har valgt ikke at inkludere fly på de fleste af vores rejser, da priserne, alt afhængig af sæson og luftfartsselskab, kan variere meget. Der kan forekomme højsæsonstillæg over jul og nytår. Der tages forbehold for kursstigninger. Vi kan også tilbyde andre typer lodges, end de der er nævnt i nedenstående program. Ring og hør nærmere.

Turen kan også arrangeres som Adventure Camping fra kr. 17.995 pr. person v/2 personer + fly, eller som semi-luksus camping fra kr. 19.995 pr. person v/2 personer

Vi benytter gode tented camps/lodge under hele safarien og alle værelser har naturligvis eget bad og toilet.

INDKVARTERING

Lodgesafari: En lodge er et hotel på fx savannen. Sopa Lodges som benyttes i lodgesafari tilbuddet er af høj kvalitet. Lodgene er godt beliggende, har swimmingpool og gode faciliteter og fra Sopa Ngorongoro er der en flot udsigt udover krateret. Lodgene er større lodges, og med alle de faciliteter og komfort man har brug for.

Telt- og lodgesafari: Her benytter vi en blanding af lodge og telt lodges. Telt lodgene er ofte mindre end de store lodges men har også her swimmingpool og er godt beliggende. På telt lodgene bor man i store telte med rigtige senge, privat bad og toilet etc. blot er væggene ikke af sten men canvas.

Efter safarien: Kan vi anbefale badeferie på Zanzibar. Her langs de smukke hvide strande og det turkisblå hav kan man slappe af ovenpå safarie. Alternativt kan man flyve til den mere ukendte kyststrækning syd for Tanga eller den lille ø Pemba.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.