USAMBARA OG DET INDISKE OCEAN

Har man mod på og lyst til at opleve det Tanzania, som lidt ligger lidt uden for den sædvanlige safarirute, men som har rigtig meget at byde på, kan vi varmt anbefale det nordøstlige Tanzania, hvor man kan kombinere et ophold i Usambara bjergene med dage ved Det Indiske Ocean.

I de frodige Usambara bjerge og Amani Nature Reserve bor vi på Emau Hill Forest Camp, som ejes og bliver drevet af lokalbefolkningen og en mindre dansk støttet NGO, Tukae. Her i de frodige bjerge kan man på egen hånd eller med en guide vandre i skoven, gennem te-plantager og små landsbyer, hvor man alle steder bliver budt velkommen af den venlige lokalbefolkning. Fra bjergene er der blot et par timers kørsel til Det Indiske Ocean og den smukke kyststrækning mellem Tanga og Pangani til Sadaani National Park. Her er der foreløbig ingen masseturisme eller anmassende sælgere på stranden, men kun ro og fred til at vandre langs havet, bade, snorkle eller dykke ved smukke koralrev. Ved kysten bor vi på enten Mkoma Bay Luxury Tented Lodge, der ligger i bugten af samme navn ca. 5 km fra Pangani, en tidligere slaveudskibningsby, eller The BeachCrab og The Tides, som ligger lidt syd for Pangani kysten, hvorfra der er mulighed for udflugter til Sadaani National Park.

REJSEPLAN

Dag 1. Dar es Salaam/Arusha – Det østlige Usambara
Dag 2. Usambara/Emau Hill Forest Camp
Dag 3. Usambara/Emau Hill Forest Camp
Dag 4. Mkoma Bay/The BeachCrab/The Tides (evt. via Tanga)
Dag 5. Pangani – Mkoma Bay/The BeachCrab/The Tides
Dag 6. Pangani – Mkoma Bay/The BeachCrab/The Tides
Dag 7. Bus eller fly til Arusha, Dar es Salaam eller Zanzibar

PRISEN INKLUDERER

Transfer:

Transfer fra Muheza/Tanga til Emau Hill og derfra til enten Mkoma Bay, The BeachCrab eller The Tides
Transfer fra hotellet ved Pangani til Tanga.

Hotel/Camp:

3 nætter på Emau Hill Forest Camp med helpension samt the ’Violet Walk’. Te, kaffe, frugt og lokal vand.

3 nætter på enten Mkoma Bay, The BeachCrab eller The Tides med halvpension.

PRISEN INKLUDERER IKKE

Parkgebyr USD 30 per person til Amani Nature Reserve, som dækker hele opholdet. Beløbet betales kontant ved ankomsten til reservatet. Drikkevarer, drikkepenge, afbestillingsforsikring og rejseforsikring, lokalguide, dykning, snorkling eller øvrige ture som hotellerne tilbyder.

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Dar es Salaam/Arusha – Det østlige Usambara

Fra Dar es Salaam eller Arusha med bus eller fly til Tanga. Herfra går turen til Emau Hill Forest Camp ad en snoet jord- og grusvej, der går gennem skov og små landsbyer. Ankomst sidst på eftermiddagen.

Det østlige Usambara er den mindste bjerggruppe i The Eastern Arch Mountains, som strækker sig fra Kenya og ned gennem Tanzania. Hver bjergkæde har sit eget særpræg og planter og dyr, som ikke findes andre steder. Derfor bliver bjergene ofte også kaldt ‘The Galapagos of Eastern Africa’. Der er registreret flere end 400 forskellige fuglearter i området, hvoraf manger er endemiske eller nær endemiske.

Emau Hill Forest Camp er en af Tukaes jobskabende aktiviteter, som er med til at give lokalbefolkningen arbejde og en praktisk uddannelse. Samtidig er organisationen involveret i miljømæssige foranstaltninger for at sikre områdets egenart og det unikke plante- og dyreliv. Emau Hill ligger i ca. 1000 m højde, så her er et behageligt klima i de varme måneder. Indkvarteringen på Emau foregår enten i store komfortabelt indrettede telte med fantastisk udsigt ud over skoven, hvor der er fælles ‘bush’ brusebade og toiletter eller i en hytte med privat bad og toilet.

På Emau Hill er alle måltider inkluderet, inklusive kaffe, te, frisk frugt og lokal vand.>

Dag 2 Usambara/Emau Hill Forest Camp

Om formiddagen er der en introduktionstur til området og har man lyst, kan man besøge et andet af Tukaes projekter ’Amani Womens Craft Workshop’. Læs mere på www.tukae.dk

Kvindeværkstedet beskæftiger unge ufaglærte kvinder, der via værkstedet får en uddannelse, så de på langt sigt kan klare sig selv. Den daglige ledelse står kvinderne selv for med støtte fra Tukae til udvikling af produkter, uddannelse indenfor administration, økonomi og salg. Udover en fast indkomst giver værkstedet også kvinderne mulighed at uddanne sig til at være fagligt dygtige syersker og lære at administrere deres egen virksomhed, både økonomisk og praktisk. Siden 2007 værkstedet selv dækket udgifterne til lønninger og frokost, og kvindeværkstedet betaler i stigende grad også selv de faste driftsomkostninger. Om eftermiddagen kan man enten vælge at slappe af eller vandre på egen hånd i skoven. Campen har nogle udmærkede kort, som man kan benytte. Vil man gerne have en lokal engelsk-talende guide med, som har indgående kendskab til lokale forhold og fugle- og dyrelivet, kan det arrangeres.

Overnatning: Emau Hill Forest Camp. M/F/A

Dag 3 Usambara/Emau Hill Forest Camp

En hel dag til at slappe af eller tage på vandreture i området. Man kan bl.a. vandre den smukke tur gennem skoven og te-plantagerne og medbringe en madpakke, som man kan indtage, mens man sidder med fødderne i en af de kølige floder langs ruten. Turen kan vandres alene eller sammen med en guide.

Overnatning: Emau Hill Forest Camp. M/F/A

Dag 4 Mkoma Bay/The BeachCrab/The Tides (evt. via Tanga)

Efter morgenmaden er der transfer til Mkoma Bay Tented Lodge, The BeachCrab eller The Tides. Efter aftale kan man evt. køre via Tanga, som er en fin og rolig havneby, hvor man på egen hånd kan vandre rundt og besøge fx. grøntsagsmarkedet eller ’stof’ gaden, efterfulgt af en frokost, før turen går videre til Pangani.

Indkvartering på Mkoma Bay, The BeachCrab eller The Tides. M/A

Overnatning: Shira 2 Camp. M/F/A

Dag 5 Pangani - Mkoma Bay/The BeachCrab/The Tides

En hel dag til at slappe af eller tage på en af de mange ture, som hotellerne tilbyder. Dykning, kayak, snorkel- og svømmeture, cykelture, udflugt til Sadaani National Park

Indkvartering på Mkoma Bay, The BeachCrab eller The Tides. M/A

Dag 6 Pangani - Mkoma Bay/The BeachCrab/The Tides

Lån f.eks. en cykel og tag på egen hånd ind til Pangani, der ligger ca. 5 km fra hotellet. Man kan få frokost, cola eller øl på en af de små lokale restauranter.

Indkvartering på Mkoma Bay, The BeachCrab eller The Tides. M/A

Dag 7 Bus eller fly til Arusha, Dar es Salaam eller Zanzibar

Alt afhængig af det efterfølgende arrangement kan man vælge at tage bus eller flyve til Arusha, Dar es Salaam eller Zanzibar.

Check med os vedr. fly til Tanga fra Arusha, Dar es Salaam eller Zanzibar.

Pris per person i delt dobbeltværelse inkl. Mkoma Bay/Savannah Tent kr. 4.800,-
Pris per person i delt dobbeltværelse inkl. The BeachCrab/Cottage kr. 4.500,-
Pris per person i delt dobbeltværelse inkl. The Tides/Beach Cottage kr. 6.100,-

Afrejse
Efter eget valg

Hjemrejse
Efter eget valg

Antal dage
7 dage/6 nætter

Pris
kr. 4.500 / 4800 / 6.100 pr person. Se specifikationen nederst.

Ekstra nat på Emau Hill med halvpension Kr. 330,-
Ekstra nat på Mkoma Bay med halvpension Kr. 525,-
Ekstra nat på The Tides Kr. 850,-
Ekstra nat på The BeachCrab med halvpension Kr. 330,-
Snorkeltur til Mziwa Island ca. Kr. 300,-
Heldagstur til Sadaani inkl. frokost og parkbebyr ca. Kr. 1.500,-

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.