PÅ VULKANER

Formidabel trekkingtur i Tanzania.
Besøg Ngorongoro, Olmoti og Empakaai kraterne og bestig den endnu aktive vulkan Mt. Lengai. Samtidig bliver der mulighed for at besøge landsbyer på vejen. Denne rejse er for kendere og kan meget fint kombineres med at tage på safari i Serengeti eller som ”opvarmning” til bestigning af Kilimanjaro.

REJSEPLAN

Dag 1. Afrejse fra København eller Billund
Dag 2. Arusha
Dag 3. Arusha – Ngorongoro krateret – Nainokanoka
Dag 4. Nainokanoka – Bulati
Dag 5. Bulati – Empakaai
Dag 6. Empakaai – Acacia
Dag 7. Acacia – Mt. Lengai
Dag 8. Mt. Lengai
Dag 9. Mt. Lengai – Arusha
Dag 10. Arusha

PRISEN INKLUDERER

  • Tanzania i henhold til turprogram.
  • 2 overnatninger på Impala Hotel eller tilsvarende i delt dobbeltværelse samt 6 overnatninger i 2-mands telt på trekket.
  • Måltider som beskrevet
  • Afgifter til campsites.
  • Liggeunderlag.

PRISEN INKLUDERER IKKE

  • Rejse- og sygeafbestillingsforsikring.
  • Flybillet fra Danmark
  • Drikkepenge til guide, kok og æseldriver (regn med kr. 880-990 pr person).
  • Visum til Tanzania USD 50 eller kr. 400.
  • Sovepose og øvrigt personligt udstyr.

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Afrejse fra København eller Billund

Dag 1 Afrejse fra København eller Billund

Dag 2 Arusha

Ankomst til Kilimanjaro/Arusha og indkvartering på Impala Hotel i Arusha.
Senere på dagen mødes I med Trekking Bureauets lokale samarbejdspartner, hvor de kommende dages praktiske detaljer gennemgås. Aftenen er til fri disposition.

Overnatning: Impala Hotel.

Dag 3 Arusha – Ngorongoro krateret - Nainokanoka

Morgenafgang fra Arusha hvorfra I kører til Ngorongoro krateret og direkte ned i krateret. Efterhånden som I nærmer jer kraterbunden, ser I de første dyr, og man må fascineres af dette storslåede sted.
Ngorongoro Conservation Area dækker et samlet areal på godt 8300 kvadratkilometer, hv oraf selve Ngorongoro-krateret udgør de 260 kvadratkilometer. Ngorongoro-krateret er i virkeligheden en kollapset vulkan, og det 600 meter dybe “hul” opstod efter et større udbrud for ca. 2,5 millioner år siden. Kraterbunden er i dag et frodigt område med vekslende landskab bestående af sodasø, græsland, sump og skov.

Det anslås, at der lever omkring 20.000 dyr i krateret – fortrinsvis græsædere såsom zebra, gnu og gazelle samt rovdyr som løve, hyæne og sjakal. De største dyr som elefanter og bøfler kan ses med det blotte øje fra kraterkanten – de mindre dyr må man betragte på safariture nede på kraterbunden. Sidst på eftermiddagen forlader I krateret og kører til landsbyen Nainokanoka for at overnatte.

Overnatning: Nainokanoka campsite. M/F/A

Dag 4 Nainokanoka - Bulati

Efter morgenmad bliver æslerne, der skal bære bagagen, læsset, og dagens vandring begynder. Med jer har I en guide samt et par maasaier til at styre æslerne. Fra Nainokanoka skal I vandre til Bulati via Olmoti krateret (3700 moh), der som Ngorongoro er en “kollapset” vulkan (en såkaldt Caldera). Det frodige, græsklædte krater er hjemsted for bøffel, eland og bushbuck. Maasaier ses i området med deres kvæg på græs. En smuk dag!

Overnatning: Bulati Campsite. M/F/A

Dag 5 Bulati – Empakaai

En hel dags eventyrlig vandring hvor I blandt andet vandrer ned i Empakaai krateret. Fra kraterkanten er der 300 højdemeter ned til bunden, som er ca. 6 km i diameter. Selve krateret er mindre end Ngorongoro krateret, men med en meget smuk stor sodasø i kraterbunden. Forskellige vadefugle og vildt kan opleves ved henholdsvis søen og ved kraterranden.
Overnatning: Empakaai Rim Campsite. M/F/A

Dag 6 Empakaai – Acacia

Igen en hel dags vandring med mulighed for at møde masai hyrder med deres kvæg. I følger et primitivt spor langs kraterkanten, hvorfra der er en spektakulær udsigt mod nord til Mt. Lengai. Undervejs gør I holdt i Nayobi, en lille masai landsby.
Overnatning: Acacia Campsite. M/F/A

Dag 7 Acacia – Mt. Lengai

I forlader lejren efter morgenmaden og går til landsbyen Ngara-sero, hvor I møder jeres køretøjer, der skal køre jer til Kamakai Campsite ved foden af Mt. Lengai.
Overnatning: Kamakai Campsite. M/F/A straks bedre, og sover bestemt godt den nat.

Dag 8 Mt. Lengai

Kort efter midnat er der afgang, og I skal nu foretage en natbestigning af Mt. Lengai 2940 moh.
Mt. Lengai er en såkaldt stratovulkan, der fortsat er aktiv. Særlig bemærkelsesværdigt ved denne vulkan er den sorte lava, den udspyer. De seneste større udbrud var i hhv. 1967, 1983 og 1994.
Det er en krævende tur til toppen, men er man i god form venter en fantastisk oplevelse forude. Målet er at nå toppen af Mt. Lengai, så man kan se solen stå op over Rift Valley og Mt. Meru. Efter vellykket topbestigning og vel tilbage i lejren er der morgenmad.
Resten af dagen er til fri disposition, og vi kan anbefale et godt hvil.
Overnatning: Kamakai Campsite. M/F/A

Dag 9 Mt. Lengai - Arusha

Morgenmad i campen og transfer tilbage til Arusha.
Overnatning: Impala Hotel. M

Alternativt til at køre tilbage til Arusha er at overnatte på Gibbs Farm, en pragtfuld, gammel kaffefarm. Her er der mulighed for at besøge nærliggende landsbyer, besøge en lokal skole etc.

Dag 10 Arusha

Efter morgenmaden slutter programmet, og man kan da enten tage på safari, til Zanzibar eller bestige Kilimanjaro. M

Afrejse
Efter eget valg

Hjemrejse
Efter eget valg

Antal dage
10

Pris pr. person ekskl. flybillet
Kr. 14.500 ved 2 personer
Kr. 12.500 ved 3 personer
Kr. 11.950 ved 4 personer

Rejseleder
Lokale engelsktalende trekkingguide

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.