TANZANIA 5 DAGES TELTSAFARI

5 dages safari med besøg i tre af verdens allerbedste safariparker: Lake Manyara, Serengeti og Ngorongoro. Her træffer man stort set alle de kendte afrikanske savannedyr – store løveflokke, zebraer, gnuer, leoparder, geparder, hyæner, antiloper, giraffer, bøfler, flodheste og elefanter, for blot at nævne nogle.

Indkvartering på safari er i kuppeltelt med madras. Alle måltider tilberedes af kok, der følger med rundt på hele safarien. Safarikørsel er i 4-hjulstrækker under ledelse af erfaren engelsktalende chaufførguide.

Dette program passer glimrende i forlængelse af en (veloverstået) Kilimanjaro-bestigning.

REJSEPLAN

Dag 1. Arusha
Dag 2. Arusha – Lake Manyara
Dag 3. Lake Manyara – Serengeti
Dag 4. Serengeti
Dag 5. Serengeti – Ngorongoro
Dag 6. Ngorongoro krateret
Dag 7. Arrangement slut

PRISEN INKLUDERER

Landarrangement som beskrevet
Helpension på safari, morgenmad på hotel i Arusha

PRISEN INKLUDERER IKKE

Drikkevarer (udover vand/te/kaffe på safari)
Drikkepenge
Evt. leje af sovepose
Visum til Tanzania
Tillæg for enkeltværelse kr. 800

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad
Dag 1 Arusha
Indkvartering på Arusha Tourist Inn.
Dag 2 Arusha – Lake Manyara
I afhentes på hotellet om morgenen, og jeres safari starter.

Der kan muligvis deltage andre internationale rejsende på safarien (dog max. 6 personer), men der er under alle omstændigheder garanteret vinduesplads til jer i safarikøretøjet (4-hjulstrækker m. åbn/luk-tag).

I kører mod Lake Manyara National Park. Parken er beliggende små 130 kilometer vest for Arusha, og køreturen dertil tager ca. 2 timer. Vi kører dagens safari i den nordlige del af Lake Manyara, og de første dyreobservationer får vi sandsynligvis umiddelbart efter, at vi er kommet ind i selve nationalparken. Lake Manyara fik status af nationalpark i 1960, og parken dækker et areal 330 kvadratkilometer, hvoraf søen udgør de ca. 220. Det relativt lille område landjord består af et meget varieret landskab med åbne græssletter, skov og sumpe.

Indkvartering på lejrplads lige uden for nationalparken.

Dag 3 Lake Manyara – Serengeti
Tidlig morgensafari i Lake Manyara inden vi fortsætter til Serengeti National Park. Det er en lang køretur, men der er masser at se på undervejs. Det første stykke går opad mod højlandet omkring Ngorongoro. Der er flere flotte udsigtspunkter bl.a. med udsigt over Lake Manyara. Efter at den medbragte frokost er indtaget, begynder transporten at have karakter af decideret safarikørsel. De sidste 100 km kører vi igennem Ngorongoro Conservation Area og på savannen i den sydlige del af Serengeti.

Undervejs gør vi et kort stop ved Olduvai Gorge, menneskehedens vugge. Her gjorde familien Leakey i 1959 nogle opsigtvækkende fund – mere end 1,8 millioner år gamle rester af forfædre til Homo Sabiens. Der er et mindre museum på stedet.

Efter et par timers safarikørsel når vi endelig vores lejrplads centralt i Serengeti National Park. Middag og overnatning.

Dag 4 Serengeti
Hele dagen tilbringes i Serengeti. Vi kører safari i de tidlige morgentimer, midt på dagen og igen sidst på eftermiddagen. Serengeti er den mest kendte af Tanzanias nationalparker og er en del af det store Ngorongoro/Serengeti/Maasai Mara økosystem. Serengeti fik status af nationalpark i 1951, og med sine mere end 14.000 kvadratkilometer er den Tanzanias anden største (efter Selous). Parken har et meget varieret landskab med både åbne græssletter, savanne og bakket skov. Her træffer man stort set alle de kendte afrikanske savannearter i Serengeti – store løveflokke, zebraer, gnuer, hyæner, antiloper, giraffer, bøfler, flodheste og elefanter, for blot at nævne nogle. I perioden fra december til juni står her op til 2,5 millioner gnuer og zebraer, og det er et ubeskriveligt syn at opleve disse enorme mængder af vildt. Serengeti er et besøg værd året rundt, men man bør dog undgå regntiden fra slut april til begyndelsen af juni, hvor vejene kan være svært fremkommelige. Morgenmad, frokost og middag i campen/på lodgen. Indkvartering som Dag 4.
Dag 5 Serengeti – Ngorongoro
En sidste tidlig morgensafari i Serengeti inden vi fortsætter tilbage til Ngorongoro. Turen gennem Serengeti til Ngorongoro har periodevis karakter af decideret safarikørsel.

Vi når vores indkvarteringssted midt på eftermiddagen, og har inden da gjort stop ved selve kraterkanten og nydt dette enestående syn over kraterbunden. En ubeskrivelig oplevelse, der kan tage pusten fra enhver! Indkvartering på Simba Campsite, der ligger direkte ved kraterkanten.

Bemærk at vi nu befinder os i ca. 2000 meters højde, så nætterne er kølige!

Dag 6 Ngorongoro krateret
Vi spiser tidlig morgenmad og kører herefter ned i selve krateret. Efterhånden som vi nærmere os kraterbunden, ser vi sandsynligvis de første dyr, og endnu engang fascineres vi af dette storslåede sted.

Ngorongoro Conservation Area dækker et samlet areal på godt 8300 kvadratkilometer, hvoraf selve Ngorongoro-krateret udgør de ca. 260 kvadratkilometer. Ngorongoro-krateret er i virkeligheden en kollapset vulkan, og det 600 meter dybe “hul” opstod efter et større udbrud for ca. 2,5 millioner år siden. Kraterbunden er i dag et frodigt område med vekslende landskab bestående af sodasø, græsland, sump og skov. Det anslås, at der lever omkring 20.000 dyr i krateret – fortrinsvis græsædere såsom zebra, gnu og gazelle samt rovdyr som løve, hyæne og sjakal. De største dyr som elefanter og bøfler kan ses med det blotte øje fra kraterkanten – de mindre dyr må man betragte på safariture nede i selve kraterbunden.

Vi kører safari hele formiddagen, spiser picnic i kraterbunden og først på eftermiddagen forlader vi Ngorongoro og kører tilbage til Arusha.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Arusha og tager her afsked med vores chauffør og kok. Selve safarien er hermed slut.

Indkvartering på Outpost Lodge i Arusha, og resten af dagen er på egen hånd.

Dag 7 Ngorongoro krateret
Morgenmad er inkluderet på hotellet i Arusha.

Herefter fortsættes rejsen på egen hånd – f.eks. flyve ud til Zanzibar for afslapning, strand, dykning og kultur? Gorilla-trek i Uganda? Oplevelser i Kenya? Hjemrejse?

Trekking Bureauet kan være behjælpelig med flybilletter til Østafrika – vi har specialaftale med bl.a. Qatar Airways, Turkish Airlines, KLM/Kenya Airways og Brussels Airlines. Ring og hør nærmere.

FAKTA: Højdesyge kan ramme enhver, nogle er mere disponeret for det end andre, men ved at vandre i et roligt tempo og drikke rigeligt med vand, har man en større chance for at nå til toppen. Man ser ofte, at meget veltrænede sportsfolk døjer med højdesyge, fordi de har svært ved at affinde sig med det pole pole-tempo, som det anbefales at vandre i. ”Pole pole” er swahili for stille og roligt, og det ord er klogt at lære og bære med sig i de syv dage vandringen varer.
Barafu betyder ”koldt” eller ”is” på swahili, og det er også i dag, at vi tager det meste af vores varme tøj på, og gør os klar til nattens vandring mod toppen.

Afrejse Efter eget valg
Hjemrejse Efter eget valg
Antal dage 7
Pris Fra kr. 12.495 pr person (uden fly fra DK)
Rejseleder Lokal engelsktalende chaufførguide

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.