STOR SAFARI TIL TANZANIA OG UGANDA

Denne privatsafari indeholder det bedste fra Tanzania og Uganda, og rejsen er den komplette kombination af enestående dyreoplevelser og storslåede naturscenerier.
Den første del af rejsen er traditionel safari i 4-hjuls trækker i de verdenskendte nationalparker Serengeti og Ngorongoro. Herefter følger et par dage med vandring i et ubeskrivelig smukt landskab, hvor I trekker ned i de udslukte vulkankratre Olmoti og Empakaai. Herefter skal Victoria søen krydses og rejsen fortsætter ind i Uganda.
I det sydvestlige hjørne af Uganda besøger vi det smukke søhøjland i Lake Mburo, senere skal vi med båd opleve det store vådområde i Lake Bunyonyi, og et af rejsens absolutte højdepunkter bliver utvivlsomt besøget hos bjerggorillaerne i Bwindi. Rejsen slutter i Queen Elizabeth National Park hvor der køres safari og senere, til fods med ledsagende ranger, forsøger I at opspore chimpanser.

Turen kan også laves i omvendt rækkefølge dvs. starte programmet i Uganda fra Kampala og slutte i Arusha, Tanzania.

REJSEPLAN

Dag 1. Ankomst Østafrika
Dag 2. Ngorongoro
Dag 3. Ngorongoro – Olmoti – Empakaai
Dag 4. Serengeti
Dag 5.-6. Serengeti
Dag 7. Ballon safari & Victoria-søen
Dag 8. Bukoba-Lake Mburo Natl. Park
Dag 9. Lake Mburo Natl. Park-Lake Bunyonyi
Dag 10. Lake Bunyonyi-Kisoro
Dag 11. Bwindi Impenetrable National Park
Dag 12. Kisoro-Queen Elizabeth National Park
Dag 13. Queen Elizabeth National Park
Dag 14. Entebbe/Kampala

PRISEN INKLUDERER

Fly og landarrangement som beskrevet.
Morgenmad på hotel i Arusha
Helpension på safari og vulkantrek i Tanzania og på safari i Uganda.
Privatsafari i Tanzania og Uganda som beskrevet i 4-hjulstrækker under ledelse af erfaren engelsktalende chaufførguide.
Indkvartering på safari i Tanzania i kuppeltelt med rullemadras. Resten af programmet i dobbeltværelse.
Parkentreer.

PRISEN INKLUDERER IKKE

Drikkevarer
Drikkepenge
Ballonsafari
Evt. leje af soveposer (v/teltsafari)
Visum til Tanzania

Visum til Uganda
Frivillig afbestillingsforsikring
Rejseforsikring
Evt. vaccinationer

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad
Dag 1 Ankomst Østafrika
I ankommer til Kilimanjaro International Airport og bliver modtaget af vores lokale samarbejdspartner som herefter sørger for det videre forløb i Tanzania. I køres til Arusha og indkvarteres på Outpost Lodge el. lign. standard, der er centralt beliggende i Arusha.
Dag 2 Ngorongoro
Morgenmad og kl. 08.30 afgang fra Arusha mod Ngorongoro. Dagens kørsel er på god asfaltvej indtil gaten til Ngorongoro Conservation Area.
Undervejs er der flere flotte udsigtspunkter bl.a. når I forlader Great Rift Valley og kører op mod højlandet, hvor I får en pragtfuld udsigt over Lake Manyara og saltsøen Lake Eyasi. Undervejs spiser I den medbragte frokost. I ankommer til Ngorongoro krateret sidst på formiddagen og umiddelbart efter gaten gøres holdt ved selve kraterkanten hvor der er en ubeskrivelig smuk udsigt over kraterbunden.
Over middag kører I ned i selve krateret og kører safari. Sidst på eftermiddagen forlader I krateret, og kører op ad den stejle og bumpede vej til kraterranden, hvor I indkvarteres i enten camp eller på lodge. M/F/A
Dag 3 Ngorongoro - Olmoti - Empakaai
Efter morgenmaden pakkes lejren sammen og I kører til Nainokanoka i nærheden af Olmoti krateret.
I checker ind ved Nainokanoka Ranger Post, hvorfra dagens første trek til Olmoti udgår. I Nainokanoka møder I jeres guide og bevæbnet ranger, der følger med på jeres vandring blandt udslukte vulkaner. Efter at have besøgt Olmoti krateret kører I til Empakaai. Efter frokosten er indtaget vandrer I ned i selve Empakaai krateret. Fra kraterkanten er der 300 højdemeter ned til bunden, som er ca. 6 km i diameter. Selve krateret er mindre end Ngorongoro krateret, men med en meget smuk stor sodasø i kraterbunden.
I skal afregne drikkepenge til trekkingguide og ranger.
Overnatning i jeres camp på Empakaai Rim Campsite. M/F/A
Dag 4 Serengeti
Efter morgenmaden fortsætter I mod Serengeti. Fra Ngorongoro og resten af dagen er det meste af kørslen decideret safarikørsel. Undervejs spiser I den medbragte frokost.
Serengeti er den mest kendte af Tanzanias nationalparker og er en del af det store Ngorongoro/Serengeti/Masai Mara økosystem. Serengeti fik status af nationalpark i 1951 og med sine mere end 14.000 kvadrat kilometer er den Tanzanias 2. største (efter Selous). Parken har et meget varieret landskab med både åbne græssletter, savanne og bakket skov. Her træffer man stort set alle de kendte afrikanske savannearter i Serengeti – store løveflokke, hyæner, antiloper, giraf, bøffel, flodhest og elefanter, for blot at nævne nogle.
I den våde periode fra november til maj står her op til 1,5 millioner gnuer og zebraer, og det er et ubeskriveligt syn at opleve disse enorme mængder af vildt. Sidst på eftermiddagen ankommer I til jeres camp eller lodge i den centrale del af Serengeti. M/F/A
Dag 5 - 6 Serengeti
2 hele dage i Serengeti, hvor I kører safari tidlig morgen, midt på dagen samt kort før solnedgang. Alle måltider indtages i campen tilberedt af den medfølgende kok. M/F/A
Dag 7 Ballon safari & Victoria-søen
Har I valgt at inkludere ballon safari vil I blive vækket meget tidligt. Afgang ved 5 tiden for start på jeres ballon safari. Lige før solopgang letter I og oplever det fantastiske farvespil der indtræffer når solens stråler rammer den vidtstrakte savanne.
Selve flyvningen tager en times tid og vinden bestemmer (naturligvis) flyveretning og max. højde. Efter endt flyvning fejres oplevelsen med et glas champagne, og dette efterfølges af morgenmad serveret på veldækket bord med porcelæn, sølvbestik og hvid dug. Uden ballonsafari vil I køre endnu en morgen safari og herefter køres igennem Serengeti mod Victoria-søens bred.
I ankommer til den mindre havneby Mwanza, hvorfra jeres transport over Victoria søen afgår. I tager her afsked med jeres safarichauffør og kok og afregner drikkepenge. Enten sejler I med færge tværs over Victoria-søen til Bukoba, eller I flyver en lille times tid til Bukoba på søens vestbred. M/F
Dag 8 Bukoba-Lake Mburo Natl. Park
I Bukoba mødes I af vores samarbejdspartner i Uganda og de sørger for resten af jeres program i Uganda. I kører mod grænsen til Uganda, og i grænsebyen Mutukula ordner I visum og øvrige indrejsepapirer til Uganda. Herefter kører I yderligere 20 km fra grænsen til Lake Mburo National Park. Der vil sandsynligvis blive tid til en vandring i området, før solen går ned og middagen indtages. Indkvartering på f.eks. Mantana Luxury Tented Camp, der ligger inde i selve nationalparken med udsigt over søen. M/F/A
Dag 9 Lake Mburo Natl. Park-Lake Bunyonyi
Tidlig morgensafari i nationalparken. Lake Mburo National Park er en mindre nationalpark der ligger i et bakket terræn i en højde af 1200-1800 moh. Parken er koncentreret omkring selve Lake Mburo, der er den største af de i alt 14 søer som indgår i nationalparken, og dækker et samlet areal på 260 km2.
Der er både åben savanne, akacie skove og vådområder, klipper og kløfter, og alt dette betyder at området byder på stor artsvariation indenfor især fugle og antiloper. Her kan I også spotte Burchell´s Zebra, Topi Antilope og ved søerne flodheste og bøfler. I løbet af formiddagen forlader I Lake Mburo og kører mod Lake Bunyonyi. Hen ad eftermiddagen ankommer I til Bunyonyi Overland Resort, hvor I indkvarteres. Her kan I for nogle få dollar leje kano, kajak eller mountain bike, og tage på opdagelse i området omkring søbredden. Middag på lodgen. M/F/A
Dag 10 Lake Bunyonyi-Kisoro
Efter morgenmaden er der arrangeret bådtur på søen. Lake Bunyonyi er i virkeligheden en oversvømmet dal, formentlig forårsaget af vulkanudbrud for ca. 8000 år siden, og fremstår i dag som et 180 km2 stort vådområde med sumpe, øer og åbent vand.
Stedet ligger højt, ca. 1800 moh, og det behagelige klima (det kan være koldt om natten!) betyder også at malariamyg er sjældne; selve søen siges at være fri for Bilharzia (en kedelig parasitorm som normalt findes i de fleste afrikanske ferskvandssøer) samt flodheste og krokodiller så en kølig dukkert burde være mulig.
Efter sejlturen fortsætter I rejsen til Bwindi, som danner udgangspunkt for morgendagens bjerggorilla besøg. I ankommer til Kisoro i løbet af eftermiddagen og indkvarteres på f.eks. Heritage Guest House, et mindre indkvarteringssted med 9 værelser. Kisoro ligger i det yderste sydvestlige hjørne af Uganda tæt ved grænsen til Rwanda og DR Congo. Det siges at markedet langs hovedvejen skulle være en stor oplevelse med mange indtryk, hvilket I burde få tid til at opleve.
Middag på Heritage Guest House. M/F/A
Dag 11 Bwindi Impenetrable National Park
Efter tidlig morgenmad kører I op til Bwindi til parkhovedkvarteret. Herfra udgår vandringen op igennem den tætte skov under ledelse af erfaren engelsktalende gorilla-guide. I er max. 8 turister i gruppen og turen kan tage fra 2 til 8 timer afhængig af hvor hurtigt I finder bjerggorilla familien. Der er så godt som 99% sikkerhed for at I finder familien, og I skal opholde jer i behørig afstand (min. 5 meter) for at undgå overførsel af sygdomme fra os mennesker.
Blitz foto er strengt forbudt, så læg kameraet væk og nyd i stedet denne tidsbegrænsede, unikke oplevelse det er at møde disse enorme, rolige bjerggorillaer. Selve trekket er ganske hårdt og I skal have ordentligt fodtøj på og husk at medbringe godt med vand. Efter endt trek kører I tilbage til Kisoro for middag og overnatning på Heritage Guest House. M/F/A
Dag 12 Kisoro-Queen Elizabeth National Park
Morgenmad og afgang nordpå mod Queen Elizabeth Natl. Park. En flot køretur forestår gennem den vestlige Rift Valley med udsigt til udslukte vulkaner. I ankommer hen af dagen til Ecology Institute Hostel, hvor I indkvarteres. Vejenes aktuelle tilstand afgør hvor tidligt I når frem og evt. yderligere aktiviteter i nationalparken.
Middag på hostel, safarilodge eller i teltlejr. M/F/A
Dag 13 Queen Elizabeth National Park
Dagens mål er opsporing af chimpanse i Kyambura kløften. Igen er varigheden af dette trek svært at spå om, da det afhænger af hvor hurtigt I finder chimpanserne. Men regne med 3-5 timers vandring. Jeres guide vil føre jer gennem kløften og undervejs vil I sandsynligvis støde på andre primater som eksempelvis colubus aber og bavianer.
Trekkets gennemførelse er med forbehold for vejr og evt. oversvømmelser, der kan forhindre passage af de faste spor i parken. Om eftermiddagen er der arrangeret safarikørsel i parken. Middag og overnatning på f.eks. Ecology Institute Hostel. M/F/A
Dag 14 Lake Bunyonyi-Kisoro
Efter morgenmaden forlader I det vestlige Uganda og kører til Kampala eller Entebbe. M/F

 

Afrejse Efter eget valg
Hjemrejse Efter eget valg
Antal dage 14

Pris: fra kr. 23.000 pr. person v/4 personer (+fly til Østafrika)

Pris: fra kr. 26.000 pr. person v/2 personer (+fly til Østafrika)

Rejseleder Lokale engelsktalende guider

Rejsen kan gennemføres det meste af året, dog fraråder vi at man rejser i de våde måneder april, maj og november.
Vær opmærksom på at gorilla-tilladelser bør arrangeres i god tid, da der kun er begrænset daglige tilladelser tilgængelige.
Der er flere muligheder for typer af indkvartering, fra budget telt til forskellige kategorier af safarilodges, ligesom disse indkvarteringsformer også kan kombineres.
Har man meget mod på eventyr kan der sejles over Victoria søen ellers foregår dette med fly.
Vandringen kan evt. tilpasses efter ønske og kondition, men som rejsen står beskrevet kan alle med rimelig fysik sagtens være med.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.