ZANZIBAR

Fantastiske strande, koralrev, naturreservater med spændende og sjældne dyrearter samt den gamle bydel Stonetown.

Zanzibar er mest kendt for sin fortid som center for den afrikanske slavehandel, og som en af nutidens vigtigste producenter af krydderier. Efterhånden er Zanzibar også blevet kendt for at være et af verdens mest attraktive turistmål og med god grund.

Her finder den eksotisk rejsende i rigt mål fantastiske strande, koralrev med enestående muligheder for dykning, naturreservater med spændende og sjældne dyrearter samt den gamle bydel Stonetown med dens snævre gader og stræder. De fleste besøger Zanzibar efter en safari eller Kilimanjaro-bestigning på det østafrikanske fastland. Nu skal oplevelserne erstattes med afslapning i skyggen af palmerne ved de hvide sandstrande! Men Zanzibar er mere end blot afslapning. Prøv f.eks. en udflugt til krydderiplantagerne, en guidet rundvisning i den historiske Stone Town i Zanzibar by eller et besøg i det lille naturreservat Jozani med de sjældne Røde Colubus aber.

Herunder giver vi forslag til nogle hoteller på Zanzibar, som vi har gode erfaringer med, men vi har selvfølgelig langt flere hoteller at tilbyde, så bare spørg, så finder vi alternative forslag frem. På fastlandet Tanzania syd for Tanga og i området omkring Dar es Salaam kan vi også tilbyde en række gode hoteller.

SAFARI OG ZANZIBAR – TILBUD

På denne klassiske rundtur i det nordlige Tanzania får du 5 dages privatsafari til Lake Manyara, Serengeti og Ngorongoro. Al safarikørsel foregår i specialbygget 4-hjulstrækker under ledelse af erfaren engelsktalende chaufførguide. På Zanzibar bor du på et af vores favorithoteller, der ligger godt på den nordøstlige del af øen.
Undervejs på selve safarien bor du på gode lodges og naturligvis med helpension inkluderet. Vi kan selvfølgelig sagtens komme med tilbud på alternative lodges eller hoteller både på safarien eller på Zanzibar. Bare spørg os – mulighederne er mange.

STONE TOWN

Opholdet på Zanzibar kan begynde eller slutte med en overnatning eller to i Stone Town, som er den gamle handelsbydel på Zanzibar. I år 2000 blev Stone Town optaget på Unescos Verdensarvsliste. Her kan man se eksempler på den kulturelle indflydelse gennem århundrede, specielt fra de Arabiske lande men også fra det afrikanske fastland, Europa og Indien. Zanzibars store handelsvare i det 1700 og 1800 årh. var slaver og man havde Østafrikas største slavemarked. Gå rundt i de snævre små gader, hvor man snildt kan fare vild, besøg det gamle fort og nyd stemningen på det lokale marked.

TEMBO HOUSE

Perfekt beliggenhed i Zanzibar by, direkte ned til vandet i selve Stone Town. Alle værelser er rummelige og smukt dekoreret i en blanding af orientalsk og lokal stil. Der er alle de faciliteter man kan forvente af et godt mellemklasse hotel – aircondition, telefon, minibar og TV – og af fælles faciliteter kan nævnes en pæn stor swimmingpool, souvenirbutik og restaurant.

KHOLLE HOUSE

Bygget i 1860 af Prinsesse Kholle, datter af den første Sultan på Zanzibar.
Her får man et glimt af et rigtigt royalt Zanzibari hus. Romantiske Kholle House ligger i hjertet af Stone Town og er et lille ’Boutique’ hotel med kun 10 værelser indrettet i en blanding af Swahili og Fransk-Kreolsk stil. Fra huset tagterrasse har man et 360 grader udsigt udover Stone Town og det Indiske Ocean og der er også mulighed for en dukkert i hotellets swimmingpool.

NUNGWI

Nungwi – En af de bedste strande på Zanzibar. Blot 1 times kørsel fra Stone Town på Zanzibars nordlige tip ligger en af de absolut bedste strande på øen. Det Indiske Ocean, det hvide sand og solnedgangen giver en perfekt ramme for den tiltrængte badeferie efter en safari eller Kilimanjaro bestigning. Hvis man ønsker lidt pulserende liv blandet med afslappende dage så er Nungwi et godt valg, for langs stranden findes flere strandcafeer, hoteller og dykkercentre.

LANGI LANGI BEACH BUNGALOWS

Uden tvivl vores favorithotel i Nungwi! Ligger lige ned til stranden på den vestlige side af Nungwi, hvorfor der altid er fremragende udsigt til solnedgangen fra hotellets store restaurantterrasse. Tidevandet har begrænset indflydelse her på vestsiden, så man kan det meste af dagen få sig en dukkert lige foran hotellet. På begge sider af hotellet ligger dejlige strande, små strandbarer og restauranter, og de nærliggende dykkeroperatører tilbyder forskellige dykkerture til bl.a. Mnemba Island. Hotellets 31 værelser er fordelt henholdsvis ud mod havet og omkring swimmingpoolen i frodig have, og alle værelser har loftvifte, aircondition, myggenet samt balkon eller terrasse. Restauranten er meget populær (husk derfor at reservere bord) og med god grund! Især deres pragtfulde fiskemenuer er i top – spørg efter dagens fangst. Maden nydes i øvrigt til behagelig, blød chill-out musik, der diskret flyder ud fra højtalerne i baren. Man får virkelig meget for pengene på Langi Langi.

THE Z HOTEL

Et elegant luksus boutique hotel beliggende på Nungwi i en tropisk have hvorfra der går trin ned til Nungwis hvide strande. Det moderne designet hotel har været udnævnt til et af de mest ’hotte’ hoteller i Afrika. Servicen og maden er i top og selv om hotellet tilbyder ophold i rolige omgivelser, så er beliggenheden også perfekt i forhold til at opleve livet langs stranden hvor man kan vælge at nyde en frokost på en af de mange strandcafeer.
Alle hotellets værelser har egen balkon, nogle med udsigt til den Tropiske have, andre med havudsigt og værelserne på øverste etage har deres egen tagterrasse. Derudover er der to elegante hytter beliggende lige ned til vandet. The Z Hotel har deres egen mini-spa og dykkercenter.

MATEMWE

Ro og idyl på Zanzibars nordøstlige side. Matemwe Beach er den længste strand på Zanzibar og her kommer man lidt væk fra masseturismen. Tidevandet dikterer livet på stranden. Ved lavvande er det fantastisk at udforske stranden og opleve de lokale fra Matemwe landsbyen der samler småfisk og krabber og muslingeskaller gemt i sandet. Alle vores hoteller har swimmingpool, så man bliver ikke snydt for en dukkert når der er lavvande. Området er også ideelt til ro Kajak i og bådturen til Mnemba Island tager blot 15 min.

ZAWADI BEACH VILLAS

Zawadi er et søster hotel til Langi Langi. Hotellet ligger i hyggelige omgivelser lige ned til den smukke strand og har en god restaurant og en stor swimmingpool og der er gratis Wi-Fi overalt.
Zawadi Villas har blot 7 værelser med plads til max.14 gæster ad gangen, så her er fred og ro for dem der gerne vil lidt væk fra Zanzibars og Nungwis mere hektiske liv.

VILLA KIVA

Villa Kiva er et hyggeligt mindre hotel beliggende lige ned til Matemwe Beach. Servicen er personlig, hvilket vores gæster sætter pris på og her er tid til fordybelse efter en safari eller bestigningen af Kilimanjaro.
Hotellet har 13 dobbeltværelser fordelt i små bungalows ved siden af villaen. Alle værelserne har myggenet og aircondition. Villa Kivas restaurant serverer god mad – en blanding af øens traditionelle køkken og det Italienske. Der er café, bar, lounge område med udsigt til havet, swimmingpool samt wifi på alle værelser samt selvfølgelig i loungen og i baren. Fra Villa Kiva er det nemt at tage på udflugter – hotellet er behjælpelig med at arrangere dykkerture, leje af Kajak eller udflugt til Mnemba Island hvor det er sublimt at snorkle.

MATEMWE BEACH VILLAGE

Matemwe Beach Village ligger direkte ned til den smukke Matemwe strand, med udsigt over til Mnemba Island. Hotellet har 33 værelser, der er rustikt indrettet med myggenet, loftvifte (ingen aircondition) og lille terrasse. Hvis man ofrer lidt mere, bliver man indkvarteret i deres rummelige, cirkulære Shamba suiter, som har en indbydende arkitektur, dobbeltseng under taget, hvor der er åbent og luftigt. Hotellet har 2 swimmingpools, der især benyttes, når det kraftige tidevand har trukket sig ud på den anden side af revet. Der forefindes desuden dykkercenter og en hyggelig restaurant/bar.

MATEMWE LODGE & MATEMWE HOUSE

Vil man have lidt mere luksus, så er Matemwe Lodge eller Matemwe House et perfekt valg.
Matemwe Lodge har en af de bedste beliggenheder på Matemwe Beach og lige ned til stranden. Restauranten ligger næsten ovenpå havet med en fantastisk udsigt til den palmeklædte strande og de små Dhows (traditionelle swahili træfiskebåde) og swimmingpoolen i to niveauer nærmest flyder ud i det Indiske Ocean.
Her er blot 12 hytter spredt rundt i en frodig tropiske have og alle hytterne har veranda med udsigt til havet og to endda deres egen ’plunge’ pool. Tag med på en guided strandtur eller en solnedgangstur i en Dhow.
Matemwe Lodge arrangerer mange forskellige aktiviteter for dem der ønsker en mere aktiv ferie.

Matemwe House ligger tæt på Matemwe Lodge og på stranden. Ren luksus og ideelt for familien der gerne vil være sammen. Huset har 3 værelser (6 personer), egen swimmingpool og kok, som tilbereder dagens måltider – man kan selv gå ned til stranden og udvælge fisken til aftensmaden, eller følges med kokken, hvis man ønsker det. Fra husets terrasse har man den skønneste udsigt udover det Indiske Ocean og man har det hele helt for sig selv.