BORNEO RUNDREJSE – DEN ULTIMATIVE RUNDREJSE

Enestående Borneo rundrejse – til Borneos – og dermed Malaysias – største delstat Sarawak og det absolut bedste af Sabah med mange og varierede indtryk. Glæder du dig til mødet med orangutanger?  Efter en afslappende dag i hovedstaden, Kuching drager I til Bako Nationalparken, rig på dyreliv og vegetation der varierer fra jungle og mangrove. Naturelskere vil nyde dagen med orangutangerne og i Iban-langhuset vil I opleve en unik gæstfrihed og få et indblik i langhusfolkets spændende levevis. Efter dette tilbringer I 7 herlige dage på Damai Beach, hvor der venter et smukt og frodigt landskab med attraktive hvide strande og en række spændende udflugter. I fortsætter til Sabah, hvor I vil opleve et af verdens mest fascinerende rejsemål. Her er smukke strande, krystalklart vand med farvestrålende koralfisk, eksotiske øer, kæmpe grotter og majestætiske bjerge. For de naturinteresserede byder Borneo på en af verdens største regnskove. Borneo er rig på flora og spændende dyreliv som orangutanger, næseaber, myreslugere, varaner, næsehornsfugle og et væld af andre forunderlige skabninger. Alt i alt byder Borneo på unikke oplevelser for livet. Dette er den ultimative Borneo rundrejse.

REJSEPLAN

Dag 1. Afrejse fra København
Dag 2. Ankomst til Kuching på Borneo
Dag 3. Kuching
Dag 4. Kuching – Bako Nationalpark
Dag 5. Bako Nationalpark – Kuching
Dag 6. Orangutang-center & Iban-stammens langhus
Dag 7. Iban-stammens langhus
Dag 8. Lemanak River Langhus til Damai Beach
Dag 9. Damai Beach
Dag 10. Damai Beach – Satang Island
Dag 11. Damai Beach – Mangrove Cruise
Dag 12 – 13. Damai Beach
Dag 14. Damai Bach – Kota Kinabalu
Dag 15. Kota Kinabalu – Gaya Island
Dag 16. Kota Kinabalu
Dag 17. Kinabalu Park for foden af Mt. Kinabalu
Dag 18. Mt. Kinabalu – Poring – Kota Kinabalu
Dag 19. Kota Kinabalu – Sandakan – Selingan Island
Dag 20. Selingan Island – Sandakan – Sepilok (orangutangcenter) – Sukau Rainforest
Dag 21. Sukau Rainforest og sejltur på Kinabatangan floden
Dag 22. Sukau – Sandakan – Kota Kinabalu
Dag 23. Kota Kinabalu
Dag 24. Ankomst til København

PRISEN INKLUDERER

 • Flybillet København-Kuching og Kota Kinabalu-København
 • Indenrigsbilletter i Malaysia (Kuching-Kota Kinabalu-Sandakan-Kota Kinabalu) med Air Asia, lufthavnsskatter Rundrejsen som beskrevet inkl. ture og udflugter, måltider som beskrevet (20 x morgenmad, 13 x frokost, 7 x aftensmad)
 • Sarawak: 3 nætter på Merdeka Palace i Kuching i standard værelse
 • 1 nat i Bako Nationalparken
 • 2 nætter i langhuset hos Iban folket (Lemanak River Longhouse)
 • 6 nætter på Damai Beach Resort i superior poolside værelse
 • Udflugt til Satang Island samt mangrove cruise
 • Sabah: Kota Kinabalu, 5 nætter på Hyatt Regency
 • Poring 1 nat
 • Selingan Island Resort 1 nat
 • Sukau Rainforest 2 nætter
 • Lokal engelsktalende guide.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Afbestillingsforsikring (6% af rejsens pris)
 • Rejseforsikring
 • Donationer
 • Drikkepenge
 • Forplejning, der ikke er anført i dag til dag programmet.

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Afrejse fra København

Afgang fra København enten via Singapore eller Kuala Lumpur til Kuching på Borneo.

Dag 2 Ankomst til Kuching på Borneo

Ved ankomsten til Sarawaks hovedstad Kuching bliver I mødt af vores engelsktalende guide, der kører jer til byens centrum, hvor I bor på Merdeka Palace Hotel.
Overnatning: Merdeka Palace, standard værelse.

Dag 3 Kuching

Kuching er uden tvivl den mest behagelige og interessante by på Borneo, og den betegnes af mange som den mest attraktive ”storby” i Sydøstasien. Sammen med vores engelsktalende guide skal I på en byrundtur. I skal bl.a. besøge det spændende Sarawak Museum og får historien om ”kattebyen” ved den store flod. Kuching har mange smukke grønne områder og en venlig befolkning, der altid er parat til at hjælpe.
Glæd jer til et besøg i basaren i Kuchings ældste bydel, også kaldet for “antik-arkaden” pga. det store udvalg af antikviteter og kunsthåndværk, der kan købes her. På India Street sælges farverige tekstiler, tøj og lervarer. I er tilbage på hotellet over middag.
Overnatning: Merdeka Palace, standard værelse. M

Dag 4 Kuching - Bako Nationalpark

Efter morgenmaden bliver I kørt til fiskerlejet Bako, en lille time fra hotellet. Herfra sejles en halv time til nationalparken, hvor de vilde dyr tager imod i naturlige omgivelser. I trætoppene svinger de berømte næseaber sig rundt mellem langurer- og makak-aber, mens vildsvin, hjorte og kæmpefirben huserer i skovbunden. Der kvidres ivrigt mellem trækronerne og et utal af eksotiske fuglearter svirrer rundt i luften. Det varierede landskab spænder lige fra tropisk regnskov til mangrovesump og attraktive strandområder. I kan frit vandre på de afmærkede stier, bade ved en af de pragtfulde strande og nyde solnedgangen over Det sydkinesiske Hav. Aftensmaden serveres i hovedkvarterets restaurant. For jer, der vil opleve mere, er der inden sengetid mulighed for nattevandring i regnskoven.
Overnatning: Lodgen i hovedkvarteret (primitiv indkvartering). M/F/A

Dag 5 Bako Nationalpark - Kuching

I har formiddagen tilbage i “Edens Have”, og vi anbefaler, at I går en tur gennem parkens snoede stisystem. Nyd duften af regnskov og den unikke lydkulisse. Måske ser I igen den særprægede næseabe eller hører makak-abens karakteristiske skrig i trætoppene. I spiser frokost med et væld af gode oplevelser i bagagen og returnerer til Kuching med båd og minibus. Ved ankomst tilbage i Kuching checker I ind på jeres hotel.
Overnatning: Merdeka Palace, standard værelse. M/F

Dag 6 Orangutang-center & Iban-stammens langhus

Det er ikke usandsynligt, at denne dag bliver en af turens bedste. I bliver hentet på jeres hotel efter morgenmaden. Herefter går turen til rehabiliteringscentreret for Orangutang ved Semengoh, hvor en flok rødhårede primater venter jer. Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået. Efter en kort vandretur gennem junglen kommer I til et lille foderplateau, hvor et par rangers venter. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen for at få et kosttilskud til den føde, de selv kan finde i regnskoven.

Efter besøget i parken forsættes mod Lemanak-floden. På den 4 timer lange køretur oplever I det landlige Sarawak – fredfyldt og i direkte kontrast til det pulserende byliv i Kuching. Undervejs gør I ophold og ser vilde orkidéer, kødædende planter samt hvordan peber, chili og kakao dyrkes.

Ved Serian gøres holdt ved byens farvestrålende marked, hvor egnens mange spændende afgrøder sælges. Frokosten indtages på en lokal restaurant. Vel fremme ved Lemanak-floden stiger I ombord i Iban-folkets langbåde og efter en times sejltur gennem det smukke landskab, er I fremme ved de tidligere hovedjægeres landsby. I indlogeres i det 120 meter lange hus på pæle. Brug eftermiddagen i selskab med langhusets gæstfrie beboere, eller ta´ en forfriskende dukkert i floden.

Efter aftensmaden tilbringes tiden på langhusets brede veranda kaldet “raui”, hvor I, akkompagneret af cikadernes sang, kan høre om ibanernes farverige kultur og spændende liv i regnskoven. Og mon ikke I bydes på et glas af den hjemmebryggede palmevin.
Overnatning: Primitiv indkvartering hos Iban stammen. M/F/A

 

Dag 7 Iban-stammens langhus

Programmet er ikke fastsat i detaljer, da alt afhænger af vind, vejr og hvilke aktiviteter Iban-folket kan finde på. Der vil altid være mulighed for en tur længere op ad floden, besøge et nabolanghus eller en jungletur til en af Iban-stammens marker. Aftenen er til fri disposition eller til flere fortællinger fra langhuset.
Overnatning: Primitiv indkvartering hos Iban stammen. M/F/A

Dag 8 Lemanak River Langhus til Damai Beach

Efter morgenmaden vil der være tid til at tage de sidste fotos og få sagt farvel, inden turen igen går ned ad floden med langbåd. Tilbage i minibussen går turen ad landevejen til Kuching med stop undervejs, bl.a. til frokost på en lokal kinesisk restaurant. Ved ankomsten til Damai Beach indlogeres I på Damai Beach Resort, hvor I skal på bo på et superior poolside værelse. M/F

Dag 9 Damai Beach

Damai Beach Resort er et dejligt førsteklasses hotel beliggende midt på stranden og med regnskoven i baghaven. I disse skønne omgivelser skal I slappe af, fordøje de mange begivenheder fra de foregående dage, men også opleve nye spændende ting i og omkring det Sydkinesiske Hav. Nyd dagen på stranden, få massage eller svøm en tur i hotellets store pool.
Overnatning: Damai Beach Resort, superior poolside. M

Dag 10 Damai Beach – Satang Island

Efter morgenmaden skal I på en oplevelsesrig sejltur i Det sydkinesiske Hav. På vej ud til øen Satang er der gode chancer for at se delfiner. Efter et par timer er I fremme ved øen, som er det fortrukne sted for de store havskildpadder at komme på land og lægge deres æg. I får historien om de store krybdyr og ser de mange reder på stranden (vi kan ikke love jer, at I ser skildpadder). I tilbringer et par timer på stranden, og for snorkel-entusiasterne er der mulighed for at udforske det nærliggende koralrev. I er tilbage på hotellet midt på eftermiddagen.
Overnatning: Damai Beach resort, superior poolside . M

Dag 11 Damai Beach – Mangrove Cruise

I sejler en halv times tid langs kysten til Salak-flodens udmunding i Det sydkinesiske Hav. Det unikke mangroveområde har skabt gunstige vilkår for det mangfoldige dyreliv til vands, til lands og i luften. Her lever kodiller, de små dyndspringere, der er fisk, der kan ånde over vandet, elegante isfugle og i trætoppene skræpper næseaber og makak-aber. Over det gigantiske natureldorado svæver de imponerende fiskeørne majestætisk og deres vingefang kan blive over halvanden meter. På vej tilbage besøger I en landsby ved flodmundingen, hvor livet går sin vante gang for de hundrede indbyggere, der gennem generationer har levet et enkelt liv som fiskere. Over middag er I tilbage på hotellet.
Overnatning: Damai Beach Resort, superior poolside. M

Dag 12 - 13 Damai Beach

Der er intet program for disse dage.
Overnatning: Damai Beach Resort, superior poolside. M

Dag 14 Damai Bach – Kota Kinabalu

Efter morgenmaden køres I til lufthavnen i Kuching, hvorfra I flyver med Malaysia Airlines til Kota Kinabalu i delstaten Sabah. Ved ankomsten i Kota Kinabalu bliver I mødt af vores engelsktalende agent, som sørger for transport til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition i KK, som Kota Kinabalu kaldes lokalt. Vi kan varmt anbefale et besøg på en af de mange fiskerestauranter, der ligger i byen. En god og billig en af slagsen ligger ved siden af Promenade Hotel.
Overnatning: Hyatt Regency. M

Dag 15 Kota Kinabalu - Gaya Island

Når morgenmaden er spist, går turen med båd til Gaya Island – en af de smukke tropiske øer, ikke langt fra Kota Kinabalu. Sammen med guiden følger I naturstierne gennem mangroveskoven og får måske også et glimt af de vilde dyr på øen. Mest mærkværdig er den skæggede gris. Gaya er også kendt for sin befolkning af ø-malayer, hvis landsbyer er bygget på pæle i vandet. I fortsætter til Sapi Island, der er omgivet af et fantastisk koralrev, som I efter frokost får rig lejlighed til at udforske. Sidst på eftermiddagen er I tilbage på hotellet.
Overnatning: Hyatt Regency. M/F

Dag 16 Kota Kinabalu

Dagen er til fri disposition. Oplev byen på egen hånd eller nyd strandene vest for Kota Kinabalu.
Overnatning: Hyatt Regency. M

Dag 17 Kinabalu Park for foden af Mt. Kinabalu

I forlader Kota Kinabalu og kører til Kinabalu Parken, der ligger for foden af Sydøstasiens højeste bjerg, Mount Kinabalu, hvis tinder rejser sig 4.100 meter mod himlen. Parkens 750 km² rummer et enestående flora og dyreliv – her er planter fra alle verdens egne. Der findes mere end 1.000 orkidéer, 26 rhododendron-arter og selvfølgelig den mest særprægede af dem alle, rafflesiaen, verden største blomst. Dyrelivet er lige så mangfoldigt, her er løvaber, spøgelsesaber, gibbonaber, skællede myreslugere og mange andre særprægede dyr.
Overnatning: Celyn Resort eller lignende. M/F/A

Dag 18 Mt. Kinabalu - Poring - Kota Kinabalu

Efter at have spist morgenmad kører I ad de snoede veje gennem det frodige landskab til Poring. 50 meter oppe i regnskovens trækroner er udspændt en hængebro. For de modige venter her en fantastisk oplevelse af den tropiske regnskov i fugleperspektiv. Frokost ved Kipungit-vandfaldet nær de varme svovlkilder – et ideelt sted at få løsnet de stive muskler op. Sidst på eftermiddagen kører I tilbage til Kota Kinabalu.
Overnatning: Hyatt Regency. M/F

Dag 19 Kota Kinabalu - Sandakan - Selingan Island

Tidlig op og med Malaysian Airlines til Sandakan (MH2042), hvor I ankommer kl. 07.40. Ved ankomsten til Sandakan lufthavn bliver I mødt af vores samarbejdspartner, der kører jer de 45 min. til havnen, hvor en speedbåd venter på at sejle jer til Selingan Island – en smuk sejltur på 1 time. Efter indkvarteringen på Selingan Island Resort har I eftermiddagen til at slappe af på stranden. Selingan Island har været et beskyttet område for skildpadderne siden 1977 og bliver hvert år besøgt af mere end tusinde skildpadder, der kommer til øen for at yngle. Æggene bliver indsamlet og anbragt forsvarligt under et stort net, og efterhånden som de klækkes samles de små skildpadder ind og sættes ud i Det sydkinesiske Hav til et liv i frihed. Øens lille museum giver et godt billede af det farefulde liv, der venter den lille skildpadde de først leveår. I bliver siddende i restauranten efter aftensmaden i mørkets frembrud og venter og venter… måske og endelig gør de imponerende krybdyr deres entré på stranden. I samlet flok går I ned til vandet, hvor en stor green turtle har gravet et 60 cm dybt hul og er i færd med at lægge de mere end 50 æg. I sandhed en gribende oplevelse. Mindre betagende er det ikke at skulle sætte en af de nyudklækkede skildpaddeunger ud i havet.

Måske overlever netop din skildpadde og vender tilbage til øen år efter år for at yngle.
Overnatning: Selingan Island Resort. M/F/A

Dag 20 Selingan Island - Sandakan - Sepilok (orangutangcenter) - Sukau Rainforest

I forlader øen om morgenen og sejler retur til Sandakan. Herfra går turen til Sepilok Rehabilitation Centre, hvor en flok rødhårede primater venter jer. Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået. Efter 10 minutters gang gennem junglen kommer I til et lille foderplateau, hvor et par rangers venter. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne primater. Herfra kører I til floden, hvor en båd venter på at sejle jer til Sukau Rainforest. De næste par timer skal I sejle på Sabahs længste flod, Kinabatangan, mens den vilde natur langs floden tager til, krattet bliver tættere og træerne højere. Fra trækronerne følger en koloni af nysgerrige næseaber bådens vuggen ned ad floden. Efter ankomsten til Sukau Rainforest Lodge skal I på et eftermiddags cruise og I vil få jeres første glimt af regnskoven. Senere vil der blive serveret middag i stearinlysets skær, efterfulgt af et interessant slide show og foredrag om den fascinerende jungle, alt sammen holdt af en kompetent guide der kender til naturen og området. I har resten af aftenen fri og kan sidde på den brede veranda og lytte til cikadernes sang.
Overnatning: Sukau Rainforest Lodge. M/F/A

Dag 21 Sukau Rainforest og sejltur på Kinabatangan floden

I bliver vækket af makak-abernes lange sørgmodige skrig, mens dagen langsomt gryer – godt det samme, for kl. 06.00 begynder dagens første safari på floden. Dyrene er mest aktive om morgenen – måske er I heldige og møder et par af regnskovens store skikkelser som orangutangen, den lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Hvis vejret tillader det, vil der også blive tid til en lille gåtur i junglen. I har også mulighed for at være med i et projekt, der arbejder for at få plantet flere træer i området, så man undgår udryddelse af visse arter. I er tilbage ved nitiden og spiser morgenmad. Over middag følger endnu en tur på floden. Efter en betagende solnedgang og kokken Joes gode aftensmad er det blevet tid til dagens sidste safari. De specielle projektører monteres på båden, og det er nu op til guiden at fange nattelivet på floden. Hold fingrene indenbords, det er efter mørkets frembrud at krokodillerne jager..!
Overnatning: Sukau Rainforest Lodge. M/F/A

Dag 22 Sukau - Sandakan - Kota Kinabalu

I forlader nationalparken og sejler mod Sandakan. Der spises en god frokost i Sandakan, og herefter skal I på en byrundtur, hvor I blandt andet stopper ved den historiske seværdighed Agnes Keith House, der er et spændende museum. Turen ender i lufthavnen, og I flyver retur med Malaysian Airlines til Kota Kinabalu. Her venter en bil på at køre jer til jeres hotel i Kota Kinabalu. Overnatning: Hyatt Regency. M/F

Dag 23 Kota Kinabalu

Efter en oplevelsesrig rundrejse på Borneo er turen slut. I køres til lufthavnen og flyver fra Kota Kinabalu via Singapore eller Kuala Lumpur til København. M

Dag 24 Ankomst til København

Ankomst til København om morgenen.

Afrejse
Efter eget valg fra Billund el. København

Hjemrejse
Efter eget valg fra Billund el. København

Antal dage 24

Pris
Fra kr. 28.515

Rejseleder
Lokal engelsktalende guide

Bemærk
Priser baseret på at min. 2 voksne rejser sammen.
Reservation senest 1 måned før afrejse.

Der tages forbehold for trykfejl, ledig kapacitet på fly, hotel samt tillæg for skatter og afgifter.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.