BORNEO WILDLIFE SAFARI & BADEFERIE

På denne spændende 10 dages rundrejse i Borneos nordlige delstat Sabah skal I besøge skildpadde-øen Selingan Island samt se næseaber, vilde elefanter, krokodiller og orangutanger i Sukaus jungle. I slutter af med badeferie.

REJSEPLAN

Dag 1. Kota Kinabalu
Dag 2. Kota Kinabalu
Dag 3. Kota Kinabalu – Sandakan – Selingan Island
Dag 4. Selingan Island – Sandakan – Sepilok (orangutang center) – Sukau Rainforest
Dag 5. Sukau Rainforest og sejltur på Kinabatangan floden
Dag 6. Sukau – Sandakan – Kota Kinabalu – Kinarut
Dag 7 – 9. Kinarut
Dag 10. Transfer til lufthavn

PRISEN INKLUDERER

 • Program og måltider som beskrevet med engelsktalende guide
 • Retur transfer fra Kota Kinabalu lufthavn til Novotel
 • 2 nætter på Novotel
 • 1 nat på Selingan Island Resort
 • 2 nætter på Sakau Rainforest Lodge
 • Transfer fra Kota Kinabalu lufthavn til Beringgis Beach Resort
 • 4 nætter på Beringgis Beach Resort
 • Transfer fra Beringgis Beach Resort til Kota Kinabalu lufthavn

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Oversøiske fly fra/til Danmark
 • Flybillet Kota Kinabalu – Sandakan Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge og drikkevarer.

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad
Dag 1 Kota Kinabalu
Ved ankomst til Kota Kinabalu hentes I i lufthavnen og køres de 20 minutter til byen, hvor I checker ind på det centrale turistklassehotel Novotel.
Overnatning: Novotel standardværelse
Dag 2 Kota Kinabalu
Dagen er til fri disposition, og I kan enten slappe af, gå på opdagelse i byen, der blev næsten totalt ødelagt under Anden Verdenskrig, eller tage på en af de mange udflugter, som vi tilbyder.
Overnatning: Novotel standardværelse. M
Dag 3 Kota Kinabalu - Sandakan - Selingan Island

I skal tidligt op og spise morgenmad, for der er planmæssig afgang kl. 7.30 med Malaysia Airlines til Sandakan. I Sandakans lufthavn bliver I mødt af vores samarbejdspartner, der kører jer de 45 minutter til havnen, hvor en speedbåd venter på at sejle jer til Selingan Island – en smuk sejltur på 1 time. Efter indkvarteringen på Selingan Island Resort har I eftermiddagen til at slappe af på stranden. Selingan Island har været et beskyttet område for skildpadder siden 1977 og bliver hvert år besøgt af mere end tusinde skildpadder, der kommer til øen for at yngle. Æggene bliver indsamlet og anbragt forsvarligt under et stort net for at beskytte dem mod bl.a. rovfugle. Efterhånden som de klækkes, samles de små skildpadder ind og sættes lidt senere, når de har bedre mulighed for at undgå deres fjender, ud i Det Sydkinesiske Hav til et liv i frihed. Øens lille museum giver et godt billede af det farefulde liv, der venter den lille skildpadde de første leveår.

I bliver siddende i restauranten efter aftensmaden i mørkets frembrud og venter og venter… og endelig gør de imponerende krybdyr deres entré på stranden. I samlet flok går I ned til vandet, hvor en stor green turtle har gravet et 60 cm dybt hul og er i færd med at lægge de mere end 50 æg. I sandhed en gribende oplevelse. Det er ikke mindre betagende at skulle sætte en af de bittesmå skildpaddeunger ud i havet. Måske overlever netop din skildpadde og vender tilbage til øen år efter år for at yngle.
Overnatning: Selingan Island Resort. M/F/A

Dag 4 Selingan Island
Øen forlades om morgenen, når I sejler retur til Sandakan. Herfra går turen til Sepilok Rehabilitation Centre, hvor en flok rødhårede primater venter jer. Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået. Efter 10 minutters gang gennem junglen kommer I til et lille foderplateau, hvor et par rangers venter. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr.
Herfra kører I til floden, hvor en båd venter på at sejle jer til Sukau Rainforest. De næste par timer er der sejlads på Sabahs længste flod, Kinabatangan, mens den vilde natur langs floden tager til, krattet bliver tættere og træerne højere. Fra trækronerne følger en koloni af nysgerrige næseaber bådens vuggen ned ad floden.

Ved ankomsten til Sukau Rainforest Lodge indtages middagen i stearinlysets skær efterfulgt af et interessant dias-show og foredrag om den fascinerende jungle. Alt sammen leveret af en kompetent guide med en enorm viden om naturen og området. Resten af aftenen er til afslapning, hvor I kan sidde på den brede veranda og lytte til cikadernes sang.
Overnatning: Sukau Rainforest Lodge. M/F/A

Dag 5 Sukau Rainforest og sejltur på Kinabatangan floden
Mens dagen langsomt gryer, bliver I vækket af makak-abernes lange sørgmodige skrig – godt det samme for kl. 06.00 begynder dagens første safari på floden. Dyrene er mest aktive om morgenen – måske er I heldige og møder et par af regnskovens store skikkelser som orangutangen, den lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Hvis vejret tillader det, vil der også blive tid til en lille gåtur i junglen. I har desuden mulighed for at være med i et projekt, der arbejder for at få plantet flere træer i området, så man undgår udryddelse af visse arter. I er tilbage ved nitiden og spiser morgenmad.
Over middag går turen op ad floden til Sukau Village, hvor der efter et kort ophold følger endnu en sejltur på floden med besøg i en landsby. Undervejs gøres ophold ved en lille ø i Kelenanap-søen med mulighed for at gå en tur. Efter en betagende solnedgang – og kokken Joes enkle aftensmad – er det blevet tid til dagens sidste safari. De specielle projektører monteres på båden, og det er nu op til guiden at fange nattelivet på floden i lyskeglerne. Hold fingrene indenbords, det er efter mørkets frembrud, at krokodillerne jager!
Overnatning: Sukau Rainforest Lodge. M/F/A
Dag 6 Sukau - Sandakan - Kota Kinabalu - Kinarut
Fra nationalparken sejles nu mod Sandakan. Ved ankomsten spiser I frokost midt i byen og, hvis der er tid, er der en kort byrundtur inden I kører til lufthavnen. Ved fjortentiden flyver I retur med Malaysian Airlines til Kota Kinabalu. Her venter en bil på at køre jer de 30 km til jeres hotel i området Kinarut.
Overnatning: Beringgis Beach Resort i standard værelse. M/F
Dag 7 Kinarut

Efter en spændende rundrejse er der nu tid til at slappe af og fordøje alle turens oplevelser. Det gode turistklasse hotel ligger direkte ned til 3 km lang hvid sandstrand, men hvis I ønsker en mere aktiv afslutning på ferien er der et væld af muligheder for både børn og voksne. I kan ride eller tage en tur til den nærliggende fiskerlandsby. Overnatning: Beringgis Beach Resort i standard værelse. M

Dag 8 Kinarut

Afslapning ved kysten.

Overnatning: Beringgis Beach Resort i standard værelse. M

Dag 10 Transfer til lufthavn
Ferien er ved at være slut, og i løbet af dagen bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Kota Kinabalu. Herfra kan I vælge at flyve hjem til Danmark eller fortsætte jeres ferie et andet sted i Østen. M

 

Afrejse
Efter eget valg fra Billund el. København

Hjemrejse
Efter eget valg fra Billund el. København

Antal dage 10

Pris
Fra kr. 8.985 v/ 2 personer, excl. flybilletter

Rejseleder
Lokal engelsktalende guide

Hvad skal jeg tage med på turen

 • Let tøj der tørrer hurtigt – gerne shorts.
 • Behagelige vandresko der kan tåle evt. mudrede stier og små vandløb. Suppler gerne med et par klip-klappere.
 • Badetøj (anstændigt).
 • Tynde håndklæder der tørrer hurtigt.
 • Hat, solcreme og langærmet T-shirt.
 • Personlige hygiejne ting.
 • Myggespray.
 • Plastikpose til at opbevare tøj og kamera.
 • Vandflaske.
 • Regnslag.
 • Lygte.
 • Rygsæk.

Påklædning
Klimaet er tropisk, varmt og fugtigt – derfor anbefales det at have let tøj på der hurtigt kan tørre. Det skal dog nævnes at der på hoteller, i shopping centre og i offentlige bygninger er aircondition, og derfor en noget køligere temperatur end udenfor – her kan det være praktisk med en trøje. En god, generel tommelfinger regel er at klæde sig som de lokale gør.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.