DARJEELING
– SANDAKPU TREK

Indien byder på flere spændende trekkingture i Darjeeling området.

Vores favorittrek er Sandakphu-trekket. Dette trek kombinerer smukke bjergoplevelser med uberørt jungle og duften af Nepal. Her kan man opleve Kanchenjunga og hele Himalaya-kæden fra Nepals Annapurna bjerge i vest til Bhutans Cholomahari i øst.

Selve trekket er meget fremkommeligt, med et par enkelte gode stigninger, et par fine små landsbyer og en storslået natur. Fra Indiens hovedstad Delhi kan man flyve eller tage toget til Siliguri og derfra køre op til Darjeeling, hvorfra trekket starter.

REJSEPLAN

Dag 1. Darjeeling – Maneybhanjang – Tonglu 3.078 moh
Dag 2. Tonglu – Kala Pokhri 3.190 moh
Dag 3. Kala Pokhri – Sandakphu 3.636 moh
Dag 4. Sandakpu – Gurdum 2.415 moh
Dag 5. Gurdum – Rimbik 2.330 moh
Dag 6. Rimbik – Darjeeling

PRISEN INKLUDERER

  • Transport fra Darjeeling
  • Trek med tre daglige måltider
  • Overnatninger på lodge/thehus
  • Engelsktalende guide
  • Porter/muldyr der bærer max 15 kg.

PRISEN INKLUDERER IKKE

  • Afbestillingsforsikring.
  • Rejseforsikring
  • Visum
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Alle drikkevarer

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Darjeeling – Maneybhanjang – Tonglu 3.078 moh

Fra Darjeeling kører man via byen Ghoom til Maneybhanjanh. Der er kun 26 km, men det tager to timer. Undervejs ser man theplantager, små landsbyer og skovklædte skråninger. Det er en utrolig flot køretur, hvor det er rigtig meget at se på. I Maneybhanjang, der ligger 2.020 moh starter trekket op med Tonglu i 3.078 moh. Man går skiftevis på en meget primitiv vej og en gammel sti, der snor sig op over højderyggen. I Chitre 2.418 moh ligger der et lille thehus, hvor man kan få sig en velfortjent kop the efter den første stejle stigning. Sidst på eftermiddagen er man fremme i Tonglu, hvorfra der er en særdeles flot udsigt til Kanchenjunga.
Overnatning enten i telt eller i lodge.

Dag 2 Tonglu – Kala Pokhri 3.190 moh

Efter en tidlig morgenmad trekker man ned til Tumling, hvor man skal vise sit pas, og det bliver checket, om man har tilladelse til at trekke i området omkring Sandakphu, som er en nationalpark. Herefter krydser man grænsen til Nepal og kommer til en hyggelig lille landsby, Jaubary. Her kan man passende få en kop the eller en tallerken dejlig varm nudelsuppe. Stien falder lidt ned til Gairibas, som ligger i 2.625 moh, hvorfra den igen stiger op til Kayan Katta og Kala Pokhri. Undervejs spiser man frokost i et lille thehus. Dagens vandring er meget varieret fra at gå på en højderyg, hvorfra man kan se langt ind i Nepals Illam-distrikt, til at gå gennem jungleagtig skov.

Lige inden man kommer til Kala Pokhri, går man forbi en lille hellig sø hvor vandet virker helt sort (Kala Pokhri betyder også sort sø). Lige efter søen kommer den lille by Kala Pokhri, hvor man skal overnatte i telt eller på lodge.

Dag 3 Kala Pokhri – Sandakphu 3.636 moh

En relativ kort dag op til Sandakphu. Man begynder så småt at kunne mærke, at luften er tynd, og tempoet sættes lidt ned. Ved hvert sving ændrer perspektivet på landskabet sig. Sandakphu er trekkets højeste punkt, hvorfra der er en smuk udsigt til Kanchenjunga.

Dag 4 Sandakpu – Gurdum 2.415 moh

Dagen starter tidligt, for solopgangen over Himalaya-bjergene skal man ikke snyde sig selv for. Efter morgenmad går man ned langs højderyggen, der danner grænse mellem Sikkim, Indien og Nepal. Herfra er der en smuk udsigt både til Himalaya-bjergene og til Nepals Middle Hills. Det er en meget varieret trekkingdag, hvor man starter på højderyggen, krydser gennem et skov- og bambusbælte, inden man når ned til terrasserne ved Gurdum.
Overnatning i lokal lodge/thehus.

Dag 5 Gurdum – Rimbik 2.330 moh

Man starter dagen med at krydse ned over et terrassefelt, hvor der dyrkes ris og majs. Herfra kommer man ned i skoven og til spredte kardemommeplantager. Efter en ca. tre timers vandring er man ved Siri Kola (Siri floden), her ligger et par thehuse, hvor man kan spise lidt frokost. Rimbick, hvor trekket ender, ligger nu kun at par timers vandring væk. Her venter et varmt bad og en kold øl.

Dag 6 Rimbik – Darjeeling

Om morgenen er der afgang til Darjeeling. Man skal køre 56 km, hvilket tager 3 til 4 timer.
Check-ind på hotel i Darjeeling.
Der er flere muligheder for udflugter i Darjeeling. Man kan tage til Tiger Hill, besøge den zoologiske have og Mountaineering Instituttet eller blot gå en tur i basaren.

FAKTA: Højdesyge kan ramme enhver, nogle er mere disponeret for det end andre, men ved at vandre i et roligt tempo og drikke rigeligt med vand, har man en større chance for at nå til toppen. Man ser ofte, at meget veltrænede sportsfolk døjer med højdesyge, fordi de har svært ved at affinde sig med det pole pole-tempo, som det anbefales at vandre i. ”Pole pole” er swahili for stille og roligt, og det ord er klogt at lære og bære med sig i de syv dage vandringen varer.
Barafu betyder ”koldt” eller ”is” på swahili, og det er også i dag, at vi tager det meste af vores varme tøj på, og gør os klar til nattens vandring mod toppen.

Afrejse
Fra Darjeeling i Nordindien

Hjemrejse
Til Darjeeling

Antal dage 6

Pris
Ring for tilbud.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.