DET EVENTYRLIGE INDIEN

Indien er et uhyre spændende og farverigt land med en meget venlig og imødekommende befolkning.

Rajasthan i den vestlige del af Indien er den mest farvestrålende delstat og er overvejende hinduistisk. På rejsen, der også omfatter Delhi og Agra med det fantastiske gravmonument Taj Mahal, får deltagerne nogle meget intense oplevelser, hvor ørkenlandskabets barskhed og befolkningens venlighed står i slående kontrast.

REJSEPLAN

Dag 1. København – Delhi
Dag 2. Delhi
Dag 3. Delhi – Agra
Dag 4. Agra – Jaipur
Dag 5. Jaipur
Dag 6. Jaipur – Pushkar
Dag 7. Pushkar – Udaipur
Dag 8. Udaipur
Dag 9. Udaipur – Jodhpur
Dag 10. Jodhpur – Jaisalmer
Dag 11. Jaisalmer – Khuri
Dag 12. Khuri
Dag 13. Khuri – Bikaner
Dag 14. Bikaner – Mandawa
Dag 15. Mandawa – Delhi – København
Dag 16. København eller Billund

PRISEN INKLUDERER

 • Fly København – Delhi retur.
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse og hytte.
 • Måltider i henhold til rejseplan.
 • Al transport i Rajasthan.
 • Kamelsafari.
 • Jeepsafari.
 • Entreer.
 • Lokale engelsktalende guider ved seværdigheder.
 • Køretur med rickshaw i Keoladeo Nationalpark.
 • Bådtur til Jag Mandir og Lake Palace Hotel.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Afbestillingsforsikring.
 • Rejseforsikring.
 • Visum.
 • Alle drikkevarer.

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 København - Delhi

Afrejse fra København eller Billund. Ankomst Delhi samme aften. Transfer til hotel.
Overnatning: Siddharth Hotel i New Delhi. (to nætter).

Dag 2 Delhi

Sightseeing i Delhi: Birla House, hvor Gandhi levede sine sidste 144 dramatiske dage, og hvor I kan følge hans sidste vandring ud i parken til det sted, hvor han blev myrdet. Præsidentpaladset Rashtrapati Bhawan. Guidet spadseretur i Old Delhi i et fantastisk mylder af mennesker: Hovedgaden Chandni Chowk, Shiva-templet Gauri Dhankar Temple og Sisganj Gurdwara, der er en af sikhernes fornemmeste helligdomme.
Overnatning: Siddharth Hotel i New Delhi. M

Transport til Agra ca. 200 km syd for Delhi. I Agra er der to hovedattraktioner, der begge ligger ud mod Yamuna-floden: Taj Mahal og Agra Fort. Taj Mahal er et enestående flot og imponerende bygningsværk i persisk/mogulsk stil. Det er et gravmæle, bygget fra 1632 til 1654 af Shah Jahan for hans anden kone, der døde i barselssengen som 39-årig med sit 14. barn. Mausoleet er bygget i hvidt marmor og med halvædelstene indlagt i marmoret på facader og i nicher.

Dag 3 Delhi - Agra

Agra Fort er bygget fra 1565 og fremefter, og det er omkranset af en 20 m høj og 2 km lang mur bygget af røde sandsten. Fortet rummer mange spændende bygninger og flotte paladser. Shah Jahan, der byggede Taj Mahal, opførte flere bygninger i marmor, bl.a. The Octagonal Tower, hvor han selv sad i husarrest i syv år. Fra fortet er der en enestående udsigt over mod Taj Mahal.
Overnatning: Jay Pee Palace i Agra. M

Dag 4 Agra - Jaipur

Transport til Jaipur ca. 230 vest for Agra. På vejen til Jaipur skal I først besøge ruinbyen Fatehpur Sikri, der var hovedstad for Mughal emperiet mellem 1571 og 1585. Byen blev forladt i 1585, formentlig på grund af manglende vandforsyning, og den ligger nu som en ”spøgelsesby”.
På den fortsatte vej mod Jaipur når I til Bharatpur (Keoladeo) Nationalpark, der er et af Indiens mest betydende fuglereservater. Reservatet er bl.a. overvintringsområde for trækfugle fra Sibirien, herunder den berømte sibiriske trane, der starter rejsen nordover i midten af februar. I får mulighed for en afslappet tur rundt i fuglereservatet, og det sker i cykle-rickshaws.
Overnatning: Jai Mahal i Jaipur (to nætter). M

Dag 5 Jaipur

I selve Jaipur skal I først og fremmest se Hawa Mahal (Vindenes palads), City Palace og observatoriet Jantar Mantar, men ellers er det bedste nok at vandre rundt og se på folkelivet i al dets mangfoldighed og måske køre en tur i rickshaw.
Overnatning: Jai Mahal i Jaipur. M

Dag 6 Jaipur - Pushkar

Transport til Pushkar ca. 150 km sydvest for Jaipur. Byen har kun ca. 13.000 indbyggere, men den er en vigtig pilgrim-by for hinduer. Byen ligger ved den lille Pushkar-sø, der er en af de mest hellige søer i Indien. Omkring søen findes flere ghat’er (trapper), som hindupilgrimmene bruger, når de bader. I byen ligger det ene af Indiens to brahma-templer, og det skal I besøge i forbindelse med en spadseretur rundt i byen.
Overnatning: Pushkar Palace i Pushkar. M

Dag 7 Pushkar - Udaipur

Transport til Udaipur ca. 280 km sydvest for Pushkar. Byen har ca. 370.000 indbyggere. I kører direkte til hotellet for at blive indkvarteret og gemmer sightseeingen til næste dag. De, der gerne vil gå på opdagelse i den gamle bydel med de skrånende gader på egen hånd, får mulighed for det sidst på dagen.
Overnatning: Trident Hotel i Udaipur (to nætter). M

Dag 8 Udaipur

Sightseeing i Udaipur: I skal først og fremmest på besøg i City Palace og Museum. Paladset er enormt og bygget i mange etaper og over et stort åremål. Hver fyrste har tilføjet sin del, og det gør paladset, der er bygget i granit og marmor, noget uoverskueligt. Om eftermiddagen tager I på bådtur på Lake Pichola rundt om Jag Niwas, der i dag fungerer som Lake Palace Hotel, til den anden lille ø Jag Mandir. Det et andet palads, der ikke har været i brug i mange år men som nu er blevet restaureret.
Overnatning: Trident Hotel i Udaipur. M

Dag 9 Udaipur - Jodhpur

Transport til Jodhpur ca. 280 km mod nord. Byen har knap 800.000 indbyggere og kaldes Den Blå by, fordi de fleste facader i den gamle bydel er malet blå. Oprindeligt var det meningen, at det skulle være let at finde en brahmin-bolig, hvor man kunne søge hjælp, men i dag er også mange huse i den nyere bydel malet blå. I Jodhpur skal I til Meherangarh Fort, der er et majestætisk fort beliggende på en 125 m høj sandstensklippe lige ved byen, og herfra ses de mange blå huse meget tydeligt. Fortet er det største i Rajasthan, og det har været uindtageligt. I den såkaldte ”jernport” er der 15 håndaftryk af enker, der ville følge deres mænd på ligbålet – sati.
Overnatning: Hari Mahal i Jodhpur. M

Dag 10 Jodhpur - Jaisalmer

Transport til Jaisalmer 280 km nordvest for Jodhpur ude i Rajasthans ørken – Thar ørkenen – og ikke langt fra grænsen til Pakistan. Turen bliver – som de øvrige dage – lang, varm og støvet, men den er alle anstrengelserne værd. I når sidst på dagen frem til ørkenbyen Jaisalmer, hvis fort med 5000 indbyggere rager ganske pænt op i ørkenlandskabet. Fortet er bygget i gule sandsten med kringlede gyder, så det i høj grad minder om 1001 nats eventyr. Jaisalmer blev grundlagt i 1156, og byen har i dag i alt ca. 50.000 indbyggere. Byen var tidligere et knudepunkt for karavanerne fra Egypten, Arabien, Irak og Persien, og karavanehandelen til resten af Indien udgik herfra.
Overnatning: Jawahar Niwas i Jaisamler. M

Dag 11 Jaisalmer - Khuri

I skal nu på besøg i ørkenen. 40 km sydvest for Jaisalmer ligger landsbyen Khuri (5000 indbyggere), og den skal I bruge som udgangspunkt for to dage i ørkenen.

Dagen starter med sightseeing i Jaisalmer, hvis I ikke når det den foregående dag. Dernæst kører I til Khuri for indkvartering i hytter, og om eftermiddagen tager I på kamelsafari tre timer frem til solnedgangen. Om aftenen er der musik og Rajasthani-dans, og det bliver en yderst fornøjelig aften!
Overnatning: Dunes Camp (lerhytter) i Khuri. M/F/A

Dag 12 Khuri

Denne dag har I en spændende jeep-safari på programmet. I kører langt ud i området og besøger de små-landsbyer, I møder på jeres vej.
Overnatning: Dunes Camp (lerhytter) i Khuri. M/F/A

Dag 13 Khuri - Bikaner

Transport til ørkenbyen Bikaner ca. 330 km nordøst for Jaisalmer. Byen har ca. 500.000 indbyggere. I skal besøge Junagarth fortet fra 1588-1593 og 30 km syd for byen det særprægede Karni Mata tempel, hvor hundredvis af hellige rotter løber rundt mellem benene på jer – og man er naturligvis barfodet i et helligt tempel!
Overnatning: Laxmi Vilas Palace i Bikaner. M

Dag 14 Bikaner - Mandawa

Transport til Mandawa ca. 200 km øst for Bikaner. Mansawa ligger omtrent midtvejs mellem Bikaner og Delhi. I Mandawa er der nogle få såkaldte havelis (smukt dekorerede byhuse) at kigge på, men ellers er byen blot beregnet som et pusterum på den lange vej tilbage til Delhi.
Overnatning: Castle Mandawa i Mandawa. M

Dag 15 Mandawa - Delhi - København

Transport til Delhi. Sightseeing. Afrejse samme aften. M

Dag 16 København eller Billund

Ankomst København eller Billund.

FAKTA: Højdesyge kan ramme enhver, nogle er mere disponeret for det end andre, men ved at vandre i et roligt tempo og drikke rigeligt med vand, har man en større chance for at nå til toppen. Man ser ofte, at meget veltrænede sportsfolk døjer med højdesyge, fordi de har svært ved at affinde sig med det pole pole-tempo, som det anbefales at vandre i. ”Pole pole” er swahili for stille og roligt, og det ord er klogt at lære og bære med sig i de syv dage vandringen varer.
Barafu betyder ”koldt” eller ”is” på swahili, og det er også i dag, at vi tager det meste af vores varme tøj på, og gør os klar til nattens vandring mod toppen.

Afrejse
Efter eget valg fra Billund el. København
Hjemrejse Efter eget valg fra Billund el. København

Antal dage 15

Pris
Ring for tilbud.

Rejseleder
Engelsktalende chauffør

Rejsens mål er den meget farverige delstat Rajasthan i det vestlige Indien, men vores forslag til rejseprogram starter med rundvisning i Delhi. Inden I fortsætter mod Rajasthan, skal I omkring Agra med det vidunderlige bygningsværk Taj Mahal, og i Rajasthan bliver et af højdepunkterne kamel- og jeepsafari over to dage med overnatning i lerhytter.

Ved de seværdigheder, som I skal besøge på rejsen, vil der være lokale engelsktalende guider.

Både ud- og hjemrejse er via Delhi, og transport i Rajasthan er i personbil (uden air condition) med chauffør.

Tillæg for enkeltværelse kr. 2.465

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.