HARZEN VANDRING OG BLOKSBJERG

Vandretur fra Wernigerode til Quedlinburg i Hartzen med en overnatning på Bloksbjerg.

Denne tur kombinerer de to smukke historiske byer Wernigerode og Quedlinburg med en en nat på oppen af Brochen (Bloksbjerg). En dejlig vandretur gennem Hartzen, hvoraf nogle af strækningerne følger Harzer-Hexe-Stien. Vandredagene er lidt kortere end på vores øvrige Hartzen ture og derfor velegnet for familier med børn i forskellige aldre eller for en gruppe af venner, som gerne vil kombinere en vandretur i Hartzen med afslutningsvis enten at bo på et dejligt og hyggeligt hotel midt i Quedlinburg eller på et hotel i udkanten af byen med pool og Wellness faciliteter.

REJSEPLAN

Dag 1. Wernigerode
Dag 2. Wernigerode – Bloksbjerg
Dag 3. Bloksbjerg – Mandelholz
Dag 4. Mandelholz – Rübeland
Dag 5. Rüberland – Treseburg
Dag 6. Treseburg – Thale – Quedlinburg
Dag 7. Quedlingburg
Dag 8. Quedlinburg – Wernigerode

PRISEN INKLUDERER

 • 7 overnatninger med morgenmad 
 • Madpakke  på vandredage
 • Lokale skatter
 • Transfer tilbage til Wernigerode
 • Kort, badge, certifikat.
 • Bagagen bliver kørt fra hotel til hotel.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Transport til Wenigerode fra Danmark
 • Måltider ikke specificeret i programmetBillet til Brockenbanen
 • Enkeltbillet til Brocken €23
 • Returbillet €35
 • Billet Wernigerode til Steinerne Renne €3
 • Tog fra Thale til Quedlingburg €2.5

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad
Dag 1 Wernigerode
Ankomst til Wernigerode og indkvartering på hotel. Overnatning i delt dobbeltværelse i Wernigerode

Måltider: M

Dag 2 Wernigerode - Bloksbjerg
Dagsvandring: 12 km. 850 højdemeter.
Om morgenen tag Brocken banen fra Wernigerode til Steinerne Renne (denne tur tager ca. 15. min.). Herfra begynder vandreturen op gennem Steinerne Renne kløften. Dette er en naturlig kløft med mange vandfald og strømfald. Det er ikke en let tur, men man bliver belønnet med smukke udsigter og en dejligt beliggende restaurant forenden af kløften. Efter kløften bliver turen lettere og på den sidste del af turen følger man jernbanen og Harzer-Hexen-Stien indtil man når toppen af Brocken (Bloksbjerg) 1141 Moh, det højeste punkt i Hartzen bjergene. Ønsker man at tage toget til toppen og Bloksbjerg og have tid til at se lidt af Wernigerode om formiddagen, kan det også lade sig gøre. Se beskrivelse nederst.

Overnatning i delt dobbeltværelser på Bloksbjerg/Brocken

Måltider: M/F

Dag 3 Bloksbjerg - Mandelholz
Dagsvandring 8 km
Hvis man ikke allerede har gjort det, så er det en god ide at besøge museet på Bloksbjerg/Brocken om morgenen og tag derefter toget fra Brocken til Schierke. Det første tog afgår kl. 10.51 og toget ankommer til Schierke kl. 11.31 Herefter vandrer vi fra Schierke til Mandelholz.
Vi følger ‘The Bode’ ned gennem de dejlige Elendstal skove og til den lille by Eland, som med dets fine lille trækkirke (blot 60 kvm stort) er et besøg værd. Herfra følger vi Harzer-Hexen-Stien til Mandelholz reservoiret, hvor vi indkvarterer os på vores hotel.

Ønsker man en lidt længere vandretur den dag, kan man vælge at vandre helt fra Brocken til Mandelholz. Se beskrivelse nederst:

Ophold i delt dobbeltværelser på Hotel ‘Grüne Tanne’ som har et lille wellness område
med bl.a. sauna, whirl- og dampbad.

Måltider: M/F

Dag 4 Mandelholz - Rübeland Dagsvandring 16 km - 150 højdemeter.
I dag vandrer vi langs Mandelholz til byen Königshütte hvor vi støder på Harzer-Hexen-Stien. Følg Harzer-Hexen-Stien langs den sydlige bred til Trogfurther broen. Herefter vandrer vi ad skovstier indtil vi kalkklitterne omkring Rüberland. Lidt før Rüberland har man en flot udsigt udover egnen fra Hohe Kleef . Senere krydser vejen hulerne ved Baumannshöhe, som blev opdaget i 1536 og Hermannshöhe, opdaget i 1866 som har nogle unikke krystalgrotter. Begge er et besøg værd.Ophold i Rüberland i delt dobbeltværelse Måltider: M/F
Dag 5 Rüberland - Treseburg
Dagsvandring ca. 17 km – 200 højdemeter
Fra Rüberland går vejen gennem den tidligere mineby Neuwert og gennem det historiske mine områder. Efter floden Bode følger vi igen Harzer-Hexen-Stien gennem og skov og engområder til Wendefurth dæmningen. Gennem Mühlental leder stien dig langs Bode til Altenbrak og herefter til den første del af Bode Kløften til Treseburg.

Ophold i delt dobbeltværelser
Måltider: M/F

Dag 6 Treseburg - Thale - Quedlinburg
Dagsvandring 11 km – 180 højdemeter
I treseburg går stien dybere ind i kløften Bodetal – den såkaldte ‘Grand Canyon of the North). På denne meget varierende vandresti har vi på den ene side granitvægge op til 250 meter høje og på den anden side følger Bode strømmen stien. Senere når vi frem til det bobblende Bode bassin og lidt efter krydser vi Teufelsbrücke. Til sidst bliver der mulighed for at klatre op til Hexentanzplatz eller Rosstrappe. Udsigterne herfra er storsående. Alternativt kan man tage stoleliften op til Rosstrappe eller kabineliften til Hexentanzplatz. Fra Thale tages bussen til Quedlinburg.

Ophold i Quedlinburg i delt dobbeltværelser.
Måltider: M/F

Dag 7 Quedlingburg
En hel dag til at opleve Quedlingburg som er på Unesco verdensarvsliste. Ophold i Quedlinburg i delt dobbeltværelser.

Måltider: M

Dag 8 Quedlinburg - Wernigerode
Transfer tilbage til Wernigerode om morgenen.

Afrejse
Efter eget valg – Wernigerode. Bedste rejseperiode 1.april til 31. oktober.

Hjemrejse
Efter eget valg- Wernigerode

Antal dage
7 nætter/8 dage

 

Pris
Kr. 4.795,- pr.person v/2 pers. i delt dobbelt vær.
Kr. 4.350,- pr.person v/4 pers. i delt dobbelt vær.

Rejseleder
Nej

Tillæg for enkeltværelse
kr. 600

Alternative forslag til vandring/udflugte dag 2 & 3

Dag 2 – Alternativ dagtur
Alternativ 1 – den lette
Nyd formiddagen i Wernigerode, som også beskrives som ‘den farverige by for foden af Hartz bjergene’. Hen på eftermiddagen tag Brocken banen op til Bloksbjerg. Nyd den to timer smukke tur og ved ankomsten brug en time eller to på at nyde den smukke udsigt udover Hartzen.

Dag 3. Alternativ vandredag.
Dagsvandring 16 km
Vi vandrer fra toppen af Brocken til Mandelholz. Turen ned ad bjerget er en nedstigning på 700 m og dele af stien følger Harzer-Hexen-Stien og herefter via den berømte Eckerlochstieg ned til Schierke. De første par kilometer ad Eckerlochstieg kan godt være lidt stejle men meget smuk og vi følger bækken ‘Schwarzes Schuluftwasser’ med dets legende strømfald. Vi krydser Brockenbanen hvor der er en et godt hvilested. Efter de lidt stenfyldte stier bliver turen lettere mod Schierke. Nyd et kaffestop i Schierke og følg så vejen til Mandelholz, som beskrevet ovenfor.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.