TYSKLAND – HARZEN

Harzen er gode stier, smuk natur og hyggelige byer.
Harzen er underkendt som rejsemål men har meget at byde på, specielt hvis man har mod på at prøve kræfter med at vandre Harzen på langs. Vi tilbyder en fire dages vandretur på ca. 98 km fra den ene ende af Harzen til den anden. Finder man, at dagsmarcherne er for lange, kan vandringen nemt forkortes.

Den anbefalede rute er at starte i Osterode for, via Brocken, Bloksbjerg, at gå til Thale. Der er tale om en vandring, der går gennem et smukt og afvekslende landskab. Undervejs sover man i hyggelige små byer på lokale hoteller, der er gode steder at spise for slet ikke at tale om, hvor lifligt en velbrygget tysk øl kan vederkvæge ganen. Det anbefales, at man kører til Harzen i egen bil. Bilen sættes i Osterode, hvor man overnatter første nat

REJSEPLAN

Dag 1. Ankomst til Osterode
Dag 2. Osterode – Altenau
Dag 3. Altenau – Schierke
Dag 4. Schierke – Rübeland
Dag 5. Rübeland – Thale
Dag 6. Hjem eller viderrejse

PRISEN INKLUDERER

  • 5 overnatninger med morgenmad og madpakke
  • Bagagetransport mellem overnatningsstederne
  • Transfer fra Thale til Osterode

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad
Dag 1 Ankomst til Osterode
Ankomst til Osterode i Harzen. I indkvarteres i Osterode.
Overnatning: Hotel
Måltider: M
Dag 2 Osterode - Altenau
Første dags vandrig på Heksestien.
Dagen byder på blandet skov, smukke søer og landbrugsland. Det er en afvekslende og smuk dag. Undervejs er der mulighed for at få en kop kaffe eller en kop kakao på Dammhaus, et rigtig hyggeligt Gasthof. Lige før Dammhaus krydser man over en gammel dæmning, eller aquadukt, der blev anlagt i 1734 for at forsyne Clausthals miner med vandkraft. Selve dæmningen er en ingeniørmæssig bedrift. Vandringen går videre mod Altenau som er omgivet af en række gamle overrislingskanaler, som man følger på dele af dagens vandring. Dagens vandring ca. 24 km.

Overnatning: Hotel/Gæstgiveri.
Måltider: M/F

Dag 3 Altenau - Schierke
En hel dags vandring fra Altenau til Schierke via Bloksbjerg ca. 24. km. En meget varieret dag hvor man blandt andet lige efter Torfhaus krydser man Grosses Torfhausmoor på en serie af gangbroer. Mosen er en højmose, en mose der opstår som følge af kølige somre, vanskelig dræning og nedbørsoverskud. Mosen vokser ud af en lavmose og giver et bemærkelsesværdigt planteliv sidst, men ikke mindst Bloksbjerg der med sine 1.142 moh dominerer landskabet. Toppen er kendetegnet ved et udsædvanligt grimt tårn med tilhørende hotel, der i bedste østtyske stil skulle få vesten til at måbe i beundring over østtysk arkitektur, en rumstation af naturødelæggende dimensioner. Men vandringen er god, og i klart vejr er udsigten storslået. De må nydes! Faktisk er dagen startet i det gamle Vesttyskland for senere at krydse ind over den gamle grænse mellem Øst- og Vest. Grænseområdet er kendetegnet ved en fantastisk fauna og en bemærkelsesværdig flora.
Har man ikke lyst til at vandre længere, kan man tage det historiske damptog ned til Schierke.
Schierke er en ganske fin lille by med en række hoteller og en udmærket restaurant hvor
man kan spise middagsmad, og de serverer dejligt og kold øl. Dagens vandring ca. 24. km

Overnatning: Hotel/Gæstgiveri.
Måltider: M/F

Dag 4 Schierke - Rübeland
25 km. vandring fra Schierke til Rübeland. Igen en meget flot dag hvor vi krydser gennem et blandet landskab af skov, marker og bjergterræn, typisk Harzen landskab. Undervej går men gennem den lille by Köningshof hvor der var heftige kampe mellem tyske og russiske tropper under 2. Verdenskrig. I når Rübeland sidst på dagen som er en lidt større landsby med butikker og et udmærket hotel hvor I skal bo.

Overnatning: Hotel/Gæstgiveri.
Måltider: M/F

Dag 5 Rübeland - Thale
Den smukkeste dag man kan forestille sig, med en fantastisk afslutning, når man krydser fra Treseburg ned gennem dalen til Thale. Dagen byder endvidere på en opstemmet sø, hvorpå der en flydende restaurant, som byder på en glimrende mulighed for at drikke en kop kaffe. Igen skal vi gå en 25 km. gennem ganske afvekslende landskab, hvor store dele af vandringen foregår i naturreservatet Bodetal og i Harzen naturpark. Dagens vandring er ca. 25 km.

Overnatning: Hotel/Gæstgiveri.
Måltider: M/F

Dag 6 Hjem eller viderrejse
I aftaler med vores samarbejdspartner, hvornår I skal hentes og køres tilbage til jeres bil i Osterode.

6Afrejse
Efter eget valg, Osterode. Bedste rejsetid  fra 1. april til 31. oktober 

Hjemrejse
Efter eget valg, Osterode

Antal dage
6 dage 5 nætter

Pris
Kr. 3.525,- pr. person v/2 pers. i delt dbl. vær
Kr. 3.325,- pr. person v/4 pers. i delt dbl. vær

Rejseleder
Nej

Tillæg for enkeltværelse
kr. 600

Vandringen kan forlænges med en dag, hvis man føler at 25 km om dagen er for langt at vandre. Der er flere mulighedder for at forkorte dagenes vandrelængde. Enten kan vi arrangere overnatninger på mellemdistancer, eller vi kan arrangere taxa transfers frem til overnatningsstederne.

Bedste periode maj til oktober

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.