8 DAGES VANDRETUR

På denne smukke store ø midt i Middelhavet, fyldt med historiske fortællinger, kan man kombinere en vandretur i uspoleret natur med at nyde noget af den bedste mad, det italienske køkken kan præstere.
På den vestlige side af øen og Montiferru bjergene vandrer vi via det sardinske hav til Sinis naturreservat med dets saltsøer og marskområder, som er hjemsted for en artsrigdom af fugle og tusindvis af flamingoer, der gæster vådområderne i forårs- og vintermånederne. Havet omkring Sardinien er noget af det reneste i Italien, og denne del af den vestlige kyst er præget af kalkstensklipper og små bugter. Efter et besøg i oldtidsbyen Tharros, som Fønikerne opdagede i det 8. årh f.Kr går turen via San Salvatore og dets hvide huse til Cabras, som er hovedbyen på Sinis halvøen.
Undervejs bor man på små hyggelige hoteller og kan selv sætte tempoet for dagens vandring.

REJSEPLAN

Dag 1. Ankomst til Santu Lussurgiu
Dag 2. Santu Lussurgiu – San Leonardo kilderne (12km/4t)
Dag 3. Santu Lussurgiu – Santa Caterina di Pittinuri (22km/7t)
Dag 4. Santa Caterina di Pittinuri – Putzu Idu (16km/5t)
Dag 5. Putzu Idu – San Salvatore Sinis (18km/5,5t)
Dag 6. Tharros rundtur (15km/4,5t)
Dag 7. Cabras rundtur (10km/3t)
Dag 8. Afrejsedag

REJSEPLAN

Dag 1. Ankomst til Santu Lussurgiu
Dag 2. Santu Lussurgiu – Santa Caterina di Pittinuri (22km/7t)
Dag 3. Putzu Idu – San Salvatore Sinis (18 km/5,5t)
Dag 4. Tharros rundtur (15km/4,5t)
Dag 5. Afrejse

PRISEN INKLUDERER IKKE

Fly mellem Danmark og Sardinien
Ankomst og afrejse transfer på Sardinien
Indgang til museer og historiske steder.

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Ankomst til Santu Lussurgiu

Ankomst til Santu Lussurgiu. Velkomst og information om ruten og kort og detaljeret information om turen udleveres.

Santu Lussurgiu ligger på den østlige skråning af Montiferru bjerget ca. midt på Sardinien, og som man let kan komme til fra enten Alghero, Olbia eller Cagleri. Santu Lussurgiu er en fin lille by beliggende 500 m over havet og omgivet af olivenlunde.
Overnatning: Hotel. M

Dag 2 Santu Lussurgiu – San Leonardo kilderne (12km/4t)

Denne første dags vandring er en blanding af landevejsvandring og jordveje, som fører én op til San Leonardo, på turen er man beriget med masser af fantastiske udsigter. I San Leonardo kan man fint bruge lidt tid til at se sig omkring. Kirken, som blev bygget af malteser-ridderne, er interessante. Herefter er det igen en blanding af landevejsvandring, små spor og stier som fører én til tilbage til Santu Lussurgiu. Inden turen slutter, er der god tid til at gå op til udsigtspunktet ovenover byen, hvor der er en statue af Jesus, og herefter vandrer man ned igennem de smalle gader og torve i den historiske bydel, før man er tilbage ved hotellet.
Overnatning: Hotel. M

Dag 3 Santu Lussurgiu – Santa Caterina di Pittinuri (22km/7t)

Ruten går fra landsbyen Santu Lussurgui over bjerget Montiferru, som er et basalisk bjergområde med grønne skove til Santa Caterian di Pittinuri beliggende lige havet. På denne tur går man gennem egeskov, olivenlunde og fredfyldte græsgange. Santa Caterian di Pittinuri er en mindre kystby mellem Borsa og Oristano anlagt rundt om en vig med hvide sten og omgivet af kalkstensklipper.
Overnatning: Hotel. M

Dag 4 Santa Caterina di Pittinuri – Putzu Idu (16km/5t)

Efter morgenmaden kan man vælge at tage vandre en tur til den naturskabte bro S’Archittu, inden man bliver kørt til Is Benas lagoonen, som er hjemsted for store flokke af Grå Hejre flamingoer. En smuk sti fører én til kalkklipperne og ned til stranden ved Su Pallosu med dets fyrtårn og gamle spanske vagttårn. Overnatning i Putzu Idu, en landsby beliggende ved havet på halvøen Camp Mannu. Denne kyststrækning er ofte udsat for stærke mistral-vinde, hvilket har gjort den populær for sejlsportsentusiaster og surfere.
Overnatning: Hotel. M

Dag 5 Putzu Idu – San Salvatore Sinis (18km/5,5t)

Denne dag begynder man vandringen langs de fantastiske klipper Su Tingiosu – en strækning på 6 km – af kalkstensklipper med masser af fuglereder. Klipperne munder ud i den smukke kvartsstrand ved Is Aruttas og Mari Ermi. Her er klitterne dannet af små kvartskorn og minder meget om riskorn. På den sidste del af denne dags vandring går man igen ind i landet, og vandrer gennem artiskok- og hvedemarker for endelig at komme til San Salvatore Sinis, berømt for dets kirke bygget i 1600 tallet, og som er rejst ovenpå et nuraghetempel, hvor man dyrkede det hellige vand. Fra kirken fører en trappe ned til et hypogeum med seks kamre.
Overnatning: Hotel. M

Dag 6 Tharros rundtur (15km/4,5t)

I dag vandrer man gennem marker og langs lagunen San Giovanni til oldtidsbyen Tharros, som blev grundlagt af fønikerne i slutningen af den 8. årh f.Kr, på landtangen Capo San Marco. Her kan man besøge basilikaen Paleocristiana di San Giovanni di Sinis, som kan dateres helt tilbage til 470 f.Kr. En lille times tid her og måske et stop på en lille café giver én energi til at vandre rundt på Capo S Marco – benyt de mindre stier langs kystlinien.
Overnatning: Hotel. M

Dag 7 Cabras rundtur (10km/3t)

En skønt sti fører en ud af San Salvatore til Cabras, som er den centrale by på halvøen Sinis. Her vandrer man bl.a gennem artiskokmarker, olivenlunde og Vernaccia vinmarker – vindruen som giver navn til den mest berømte af Sardiniens druer og vin. Byen Cabras ligger ved Cabras Lagunen, som er berømt for de grå multe og frem for alt dens Bottarga, den hærdede rogn af multe. Gå ikke glip af den friske fisk, Bottarga og Vernaccia vin til aftensmaden på denne sidste aften af vandreturen.
Overnatning: Hotel. M

Dag 8 Afrejsedag

Afrejse efter morgenmaden.

Afrejse
Efter eget valg (Lørdage)

Hjemrejse
Efter eget valg (Lørdage)

Antal dage
8

Pris
Kr. 5675 pr. person i delt dbl. værelse + fly

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1400

Transfer til og fra Santu Lussurgui: Check prisen med os da det afhænger af, hvorfra man ønsker at blive afhentet.

Vandreturen afgår hver lørdag i perioden fra 1/3 til 29/6 og igen fra den 8/9 til den 31/12. Mod et mindre tillæg kan vi også arrangere andre afrejsedatoer. Bagagen bliver bragt fra hotel til hotel, så man skal blot selv sørge for en dagrygsæk til det mest fornødne. Turen inkluderer morgenmad, men det er også muligt at tilkøbe halvpension (middag).

Turen er varieret med 4 dage med let vandring, 1 dag med moderat vandring og 1 dag med lettere udfordrende vandring – hvor det hovedsageligt går ned ad bakke.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.