VANDRING I TOSCANA

Trekking i det nordlige Toscana: Garfagnana.

Nord for Lucca i den smukke Garfagnana dal, med dramatiske bjerge, smukke middelalderlandsbyer, floder og rustik Toscansk gastronomi, har vi sammensat en dejlig vandretur på 5 dage/4nætter. Bagagen bliver naturligvis bragt fra hotel til hotel, så man blot skal nyde den storslåede natur. Toscana turen kan forlænges med dage i enten Lucca eller på en godt beliggende Agriturismo ved Castelnuovo di Garfagnana. Vandreturen arrangeres for individuelle og grupper.

REJSEPLAN

Dag 1. Ankomst Lucca
Dag 2. San Pellegrino
Dag 3. Il Casone
Dag 4. Castelnuovo de Garfagnana
Dag 5. Program slut

PRISEN INKLUDERER

  • 4 overnatninger med morgenmad.
  • ½ pension dag 2 og 3
  • Bagagetransfer
  • Kort over trekking ruten
  • Transfer fra togstationen i Castelnuovo de Garfagnana

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Ankomst Lucca

I flyver til enten Pisa eller Bologna, og derfra tager I bus eller tog til den vidunderlige renæssanceby Lucca. Fra stationen tager man hen til vores foretrukne BB, som ligger ved den berømte, runde Amfiteatro-plads midt i Lucca.
Overnatning BB i centrum af byen.

Dag 2 Vandring til San Pellegrino in Alpe. Ca. 7 timers vandring

San Pellegrino in Alpe er et klassisk pilgrimsmål øverst på højderyggen, der løber fra nord til syd. Dagens vandring går opad gennem små bjerglandsbyer, vinmarker og skov. Turen begynder ved den lille landsby Ceserana tæt på områdets charmerende hovedby Castelnuovo di Garfagnana. I bliver hentet af vores engelsktalende taxachauffør og kørt til Ceserana, hvor I bliver sat af ved kirken (alternativt kan man starte vandringen i Lupignana, hvilket afkorter dagens vandring med ca. 50 min.).
Fra Ceserana: Gå op modsat kirken forbi et par huse, en mark og modsat en hegn af vin. For enden af den lille brolagte vej finder I de første røde vandremarkeringer. Ruten er nem at følge, velafmærket og indtegnet på det udleverede kort. Det er en meget varieret vandredag, hvor landbrugsland afløses af skov og igen af uforstyrrede udsigter øverst på højderyggen. I når frem til San Pellegrino sidst på eftermiddagen. I skal overnatte på Albergo L’appenino. hvor I også spiser. Lige over for hotellet ligger
en lille cafe, hvorfra der er en fantastisk udsigt ned gennem den grønne dal. Overnatning: Albergo L’appenino.

Dag 3 Vandring til Il Casone. Ca. 6 timers vandring

Vidunderlige udsigter fra bjergtoppen. I forlader San Pellegrino efter morgenmaden, krydser vejen og følger de røde mærker frem til Albergo Lunardi, som ligger ved et mindre skisportsted. Stien er fin, og man krydser gennem et afvekslende landskab. Albergo Lunardi er et glimrende sted at få en kop formiddagskaffe. Fortsæt over vejen og følg de røde mærker tilbage op på højderyggen.
På toppen er en mindre betonbygning, og bag den finder I stien frem til Casone hvor I skal overnatte på Il Casone.
Turen fører ad højderyggen over ubrudte, svimlende udsigter ned over dalen. Man kan vælge at følge en skovvej ned til Casone, hvis vejret er dårligt. Ellers fortsætter I frem til en mindre bjerghytte, hvorfra vejen fører ned til overnatningsstedet. Dette er i øvrigt også vejen op dagen efter. Dagens vandring er meget flot og tilfredsstillende.

Overnatning: Il Casone

Dag 4 sidste vandredag med stigning til 2000 meter

Efter morgenmaden forlader I Il Casone og går op på højderyggen. Det tager omkring en times vandring fra hotellet til toppen. Her vandrer I i ca. 2.000 meter over havet med en ubrudt udsigt over både Toscana og Emilia-Romagna. Har man vandret i Skotland, vil dagens vandring vække mindelser. Efter ca. tre timers vandring drejer I ind i Orecchiella-nationalparken.
Resten af dagen går I nedad gennem skoven til den lille hyggelige by Metello, hvor der ligger en lille cafe. Her ringer I efter vores chauffør, som kører jer til Castelnuovo de Garfagnana.

Overnatning: Agriturismo Venturo

Dag 5 hjem eller videre rejse.

Program slutter. Fra Castelnuovo kan man nemt tage toget Lucca, Pisa eller Firenze. Nærmeste lufthavn er Pisa som ligger ca. 1½ times kørsen fra vores agriturismo. Ønsker man en privat transfer til Pisa lufthavn kan vi nemt arrangere dette.

Afrejse
Hver uge/eget valg

Hjemrejse
Turen kan forlænges

Antal dage
5 dage/4 nætter

Pris
Per person  fra kr. 3.700 + fly

Bedste rejsetidspunkt: Fra maj til oktober.

Vandringen vandreturen kan forlænges med en dag.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.