UMBRIEN
– VANDRING – KULTUR OG GASTRONOMI

På denne tur vandretur gennem Umbriadalen besøger man nogle af de fineste og mest historiske middelalderbyer i Italien. Turen kan gøres på enten 6 dage/5 nætter eller 8 dage/7nætter.
En dejlig vandretur gennem olivenlunde, vinmarker, små byer og er for den aktive livsnyder. Turen er ikke strabadserende, men man skal være vant til at vandre.

EKSEMPEL PÅ REJSEPLAN

Dag 1. Danmark – Rom – Assisi
Dag 2. Assisi – Spello
Dag 3. Spello – Bevagna
Dag 4. Bevagna – Montefalco
Dag 5. Montefalco – Trevi
Dag 6. Retur til Rom eller forlængelse
Dag 6. Trevi – Poreta
Dag 7. Poreta – Spoleto
Dag 8. Retur til Rom

PRISEN INKLUDERER

  • Indkvartering på gode 3* stjernede hoteller i 5 eller 7 nætter med morgenmad (dog tillæg for 3* stjernet hotel i Assisi)
  • Bagage transport fra hotel til hotel
  • 24 timers ‘hotline’
  • Turbeskrivelse og kort

PRISEN INKLUDERER IKKE

  • Drikkepenge
  • Forsikring (husk det Blå Sygesikringskort)
  • Fly fra Danmark og til Italien
  • Lokal transport fra Rom til Spoleto og retur fra Assisi til Rom
  • Drikkevarer

EKSEMPEL PÅ REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad
Dag 1. Assisi

Ankommer man til Leonardo da Vinci lufthavnen (FCO) til Rom Termini, hvorfra der går tog til Assisi. Check tiderne her: https://www.trenitalia.com/en.html
Ankomst til togstationen i Assisi. Vi kan på forhånd arrangere en taxi, eller man blot tage en taxa ved ankomsten

Assisi er en smuk by der er præget af den religiøse historie og tilknytning til Frans af Assisi, som grundlagde sin munkeorden engang i 1200 tallet.
Byen blev i 1997 ramt af et voldsomt jordskælv, men er blevet fint restaureret og er nu på Unescos verdensarvsliste. Om man er religiøs eller ej, forbliver man ikke uberørt af mødet med de mange kirker og helligdomme. Man kan med fordel tage en ekstra dag i Assisi, hvis det kan passe ind i kalenderen for at kunne opleve alle seværdighederne og gøre sig klar til den kommende uges vandring.

Indkvartering på 2* (Hotel Del Angelo eller 3* stjernet hotel La Terrazza).
Måltider: M

Dag 2. Assisi – Spello

Dag 2. Assisi – Spello
Dagsvandring 6 timer (ca. 17,3 km)
Denne dag er den længste på turen. Turen går via Sct. Benedikt klosteret og erimitten Eremo delle Carceri hulen – beliggende i 830 moh. Frans af Assisi og hans følgesvende plejede at tage herop for at meditere i skoven. Efter Assisis død blev der bygget et klo-ster på stedet. Turen går forbi kilden ’Tre Fontane’ og ned gennem skoven og bakke-landskabet på Monte Subasio. Man ankommer til Spello sidst på eftermiddagen.
Spello er en befæstet middelalderlandsby på romernes gamle landevej Via Flaminia, der forbandt Rom med Assisi.
Ønsker man en lidt lettere tur kan det lade sig gøre ved at gå langs de nedre skråninger af Monte Subasio. Begge ture er beskrevet i det materiale man modtager ved ankom-sten. Vælger man denne tur tager den ca. 4 timer og man kan nå en vinsmagning unde-vejs.

Indkvartering på 3* stjernet hotel i Spello
Måltider: M

Dag 3. Spello – Bevagna

Dag 3. Spello – Bevagna
Dagsvandring: 4 -5 timer (16.2 km)

Man tager ikke den korte tur til Bevagna, men en lille omvej for at få det smukkeste
landskab med denne dag. Man vandrer ad rolige landeveje og krydser Umbriadalen for at nå frem til Bevagna. Modsat de fleste byer i Umbrien ligger Bevagna ikke på en bak-ketop, men hvor floderne Timia og Topino mødes. I Romersk tid var Bevagna en velstående by da den var placeret langs den travle handelsrute Via Flaminia, som forbandt Rom med Adriaterkysten. Byen er omkranset af en 2 km lang bymur. Byens hjerte er Piazza Silvestri med dets smukke springvand og to Romanske kirker.

Indkvartering på 3* stjernet hotel i Bevagna
Måltider: M

Dag 4. Bevagna - Montefalco

Dag 4 Bevagna – Montefalco
Dagsvandring: 4 ½ – 5 timer – ca. 13 – 14 km
Igen i dag vandrer man gennem et let bakket landskab hvor vinmarker snart skifter til olivenlunde.
Montefalco er en hyggelig by med mange vinbarer og overskuelig at vandre rundt i på egen hånd. Overalt er der flotte udsigter udover dalen. Absolut en af de dejligste byer man besøger undervejs. Udover de mange vinbarer er San Francesco kirken et besøg værd, kirken er nu omdannet til et museum og indeholder mange smukke freskoer der beskriver Frans af Assisis liv, malet af Benozzo Gozzoli, en af Italiens mest berømte fre-skomalere, der levede mellem 1421 og 1497.

Indkvartering på 3* stjernet hotel i Montefalco
Måltider: M

Dag 5. Montefalco - Trevi

Dag 5 Montefalco – Trevi
Vandretid: 4½ time (13 km)

Dagens vandretur går fra Montefalco til Trevi. Det er en forholdsvis kort vandretur i dag, så det man måske ikke nåede at opleve i Montefalco dagen forinden, kan man evt. nå om formiddagen.

Turen går ned gennem Clitunno floddalen og ruten krydser frugtbare dale med vand-løb og marker. Bakketoppene omkring Montefalco er berømte for deres produktion af gode vin som Sagrantino og Rosso de Montefalco. Undervejs krydser man hovedvejen mellem Rom og Assisi for igen at vandre opad mod Trevi, der som Montefalco ligger på en høj med god udsigt udover Umbriadalen.

Trevi kaldes olivenoliens hovedstad og har desuden et dusin middelalder kirker og specielt katedralen San Emiliano er berømt for sine freskoer, malet af den kendte renæssance maler Perugino.

Indkvartering på 3*stjernet hotel i Trevi
Måltider: M

Dag 6. Trevi - Poreta

Dag 6 Trevi – Poreta
Dagsvandring: 4 ½ – 5 timer (13 km)
Igen i dag er det en kort vandretur som giver en tid til at nyde omgivelserne og evt. lave nogle små afstikkere. Fra Trevi følger man Pilgrimsruten ’Way of Saint Fancis’, som går fra Toscana og krydser gennem Umbrien og slutter i Rom. Det er en dejlig vandretur på skråninger af de lave bjerge gennem olivenlunde og med god udsigt udover Umbria dalen.

Indkvartering på 3* stjernet hotel i Poreta
Måltider: M

Dag 7. Poreta – Spoleto

Dag 7 Poreta – Spoleto
Vandretid: ca. 5 timer (15,5 km)
Vi forlader Poreta og går igen langs pilgrimsurten ‘Way of Saint Francis’. Og i dag er det gennem olivenlunde. Vi krydser Egge, en typisk middelalder borg før vi tilsidst når frem til Spoleto.
Spoleto er den største af de Middelalder landsbyer vi vandrer igennem på ruten, med et livligt handelsliv og en stor berømt musikfestival der bliver afholdt i juni/juli hvert år. Et besøg værd er både det romerske amfiteater, katedralen og de mange museer. Men, her er også mange gode restauranter og hyggelige barer. Husk at få gode tip til restauranter undervejs.

Indkvartering på: 3* stjernet hotel i Spoleto
Måltider: M

Dag 8.Spoleto – Rom

Dag 8. Spoleto – Rom
Turen slutter efter morgenmaden og turen går mod Rom med tog.

Pris
6 dage – 5 nætter v/2 personer Kr. 3.195 + fly
Enkeltværelsestillæg: Kr. 900

8 dage – 7 nætter v/2 personer Kr. 4.595 + fly
Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.300

Rejseleder
På egen hånd – guide kan bookes mod tillæg

Halvpension tillæg
5 middage kr. 1.000 per person
7 middage kr. 1.200 per person

Man kan vandre turen alene eller i en gruppe fra 4 – 12 personer. Der kan også bookes lokal guide til hele eller noget af turen, men man kan sagtens vandre alene.
Kort og beskrivelse af ruten tilsendes inden afrejsen og man får en orienteringen om turen ved ankomsten til første hotel. Vi er selvfølgelig behjælpelige med at arrangere transport fra og til Rom.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.