UMBRIEN
– NATURSKØN VANDRETUR

Denne naturskønne vandretur på Monte Sibillini Højsletten er på 6 dage og 5 nætter, med fire dages vandring. De første tre dage vandrer man på højsletten, bl.a. op til en gletcher sø, Lago di Pilato, langs skråningerne af bjergene i den sydlige del af nationalparken hvorefter vi når frem til landsbyen Castelluccio, der ligger på en bakketop. Fra Castelluccio er der en flot udsigt udover hele højsletten og til bjergene der omkranser sletten. Specielt i maj og juni er her smukt, for da blomstrer de vilde blomster overalt. Fra Castelluccio vandrer man mod Norcia, som er hovedbyen i Nera dalen. I Norcia er man kendt for sine gode pølseprodukter og en ‘Norcianer’ er også en slagter på Italiensk. Munken Benedikt og hans tvillingesøster blev født her. De sidste to nætter bor vi på en Agriturismo ved Preci, hvorfra vi den følgende dag vandrer gennem det naturskønne område til klosteret Sct. Eutizio.

REJSEPLAN

Dag 1. Danmark – Rom – Monte Sibillini Mountain/Montemonaco
Dag 2. Montemonaco/Monte Sibillini
Dag 3. Montemonaco – Castelluccio
Dag 4. Castelluccio – Norcia – Preci
Dag 5. Preci/Il Collaccio
Dag 6. Rom – Danmark
Ekstra nat under stjernerne i Sibillini National Park

PRISEN INKLUDERER

 • 2 nætter på en agriturismo i Sibillini National park/Montemonaco med morgenmad
 • 3 Selfguided vandredage i Sibillini National Park
 • 1 overnatning i Castelluccio med morgenmad
 • 2 nætter på Il Collaccio ved Preci med morgenmad
 • 5 morgenmad
 • 3 middage
 • 24 timers support
 • Vandrekort
 • Transfer fra Ascoli til Piceno til Montemonaco den første dag
 • Transfer fra Il Collaccio til Spoleto den sidste dag

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Transfer fra Rom til Ascoli Piceno i Marche regionen
 • (Der går bus fra Fiumicino lufthavnen – turen tager ca. 2 ½ time)
 • Transfer Spoleto til Rom. Her går der tog en gang i timen og turen tager ca. 1 time.
 • Fly mellem Danmark og Rom
 • Måltider ikke beskrevet i programmet
 • Drikkevarer
 • Lokal guide

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Danmark – Rom – Monte Sibillini Mountain/Montemonaco

Ankomst til Rom og herfra med tog til Spoleto
Indkvartering på hotel i byens historiske centrum.
Spoleto dateres tilbage til forhistorisk tid hvor Umbrierne, som har givet navn til regionen, grundlagde byen som senere fik stor politisk og økonomisk indflydelse. Senere blev den en blomstrende romersk by med navnet Spoletium og eutruskerne bosatte sig her og i området en overgang.
Benyt evt. eftermiddagen til at se Santa Maria Assunta Katedralen eller det romerske teater og nyd en god middag i en af de gode lokale restauranter.

Måltider: M

Dag 2. Montemonaco/Monte Sibillini

I dag skal vi vandre i Monte Sibillini National Park. Dagsvandring ca. 16 km.

Fårehold har været en del af Monte Sibillini området historie i mange hundrede år og de har skabt et tæt netværk af små stier fra landsbyerne til de højsete tinder og på højplateauet.

Indgangen til nationalparken ligger i kort afstand fra hotellet og herfra begynder vi første dags vandring som går til Lago di Pilato, beliggende 1.940 Moh. Turen er 8 km, hver vej. 3 ½ time op og 2 ½ time tilbage. Det er en god ide at få hotellet til at lave en madpakke, somman kan indtage nå rman kommer op til søen. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage ved vores Agriturismo med tid til en kop te elleret glas vin og et bad eller før aftensmaden.

Denne aften spiser man middag ‘hjemme’, vores vært vil lave stedets specialitet til s og der bliver også lejlighed til at smage nogle af egnes vine.

Indkvartering på: Agriturismo i Montemonaco

Måltider: M/A

Dag 3. Montemonaco – Castelluccio

Efter morgenmaden bliver man kørt ind i Monte Sibillini National Park, hvorfra dagens vandring på ca. 16. km begynder.

Turen går langs skråninger af Monte Macchialta til Colle Cese, Forte del Vescovo og Casatto og efter ca. 16 km når man til landsbyen Castelluccio som ligger midt på højsletten Piano Grande. Bagagen bliver bragt til Castelluccio og vores indkvartering, så man skal blot selv bære en dag-rygsæk. Husk at tage en madpakke med som kan nydes med udsigt til Castelluccio.

Højsletten Piano Grande og Castelluccio overgår en sand forvandling i slutningen af maj og i begyndelsen af juni hvor sletten står i fuldt flor med vilde blomster, valmuer, rasp og nelliker og sjældne orkideer. Her på højsletten dyrker man også nogle af de bedste linser i verdenen og er man der på egnen skal man smage en af deres mange linseretter.

Castelluccio er en fin lille landsby at slentre rundt i. Tag en kop kaffe eller et glas vin og nyd den flotte udsigt udover højsletten inden middagen på en lokal restaurant. Husk også at købe nogle linser med hjem. De er rent faktisk billigere her end nede i dalen.

Indkvartering: Hotel/Agriturismo

Måltider: M/A

Dag 4. Castelluccio – Norcia – Preci

Efter morgenmaden fortsætter turen over plateauet. Dagsvandringen er på ca. 16. km. På turen kan vi nyde den storslåede udsigt udover højsletten og de høje bjerge der omkranser nationalpar-ken.. I Monte Sibillini kan man være heldige at se ulve, bjergkat, rådyr, vaskebjørn og hulepind-svin. Fuglelivet byder på den kongeørn, gåsehøg, vandrefalk, spurvehøg, græsk agerhøne, sne-fugl, kongeuglen osv.

Vi ankommer til Norcia til sen frokost (for egen regning).

Norcia er hovedbyen i Nera dalen og det er herfra ordet en Norcianer stammer fra. En Norcianer er en slagter på Italiensk og byen er kendt for sine fantastiske pølser men også for munken Sct. Benedikt og hans tvillingesøster Sct. Scholastica blev født i Norcia i ca. år 480 og i det 8. årh blev der bygget en kirke ovenpå deres fødested, så følger af hans orden havde et sted hvor de kunne bede til Sct. Benedikt. Hvis der er tid så besøg kirken hvor man kan dele af den oprinde-lige kirke. Sidst på eftermiddagen bliver vi kørt til preci og vores indkvartering på
Il Collaccio som ligger dejligt med udsigt til Nera dalen.

Indkvartering: Il Collaccio

Måltider: M

Dag 5. Preci/Il Collaccio

Man kan vælge blot at nyde dagen på Il Collaccio og hvile fødderne efter de foregående dags vandring eller man kan vælge følgende aktiviteter.

1. Il Collaccio/Preci til Klosteret Sct. Eutizio, hvor man kan spise den lækreste frokost på Klo-sterkroen inden turen går tilbage. Fundamentet af Sct. Eutizio Klosteret dateres tilbage til til 6 årh. I Middelalderen var Klosteret berømt for dets medicinske og studier og den kirurgiske skole som holdt til i Preci. Munkene og deres elever var berømte for deres grå stær operationer, som de udførte på mange kongelige og fyrster rundt omkring i Europa.
Turen til klosteret tager ca. 3 – 4 timer. Vil man gerne hentes af hotellet på tilbagevejen er det en mulighed.
2. Riverrafting på Nera floden (for egen regning) ca. 35 Euro.
2. Vandre enen kort tur til landsbyen Preci, hvor man også kan spise frokost. Der er ca. 5 km hver vej.

Indkvartering: Il Collaccio

Måltider: M

Dag 6. Rom - Danmark

Transfer til Spoleto og herfra tog til Rom og fly retur til Danmark.
Det er også muligt at få en transfer hele vejen, hvilket måske kan betale sig hvis man er flere i en gruppe.

Ekstra nat under stjernerne i Sibillini National Park

Har man mod på et eventyr, kan man med en guide vandrer vi til overnatningssted i Monte Sibil-lini National Park, hvor natten tilbringes med frit udsyn til stjernerne – overnatningen foregår i et transparent telt.
Tillæg per person kr. 400. Denne nat er enten før eller efter natten i Castelluccio.

I Rom har vi også mulighed for at arrangere en lejlighed beliggende i rolige omgivelser ved den romerske mur – min. 4 nætter, men vi arrangerer også almindelig hotelindkvartering i f.eks. både Rom, Spoleto og Assisi

Afrejse
Efter eget valg

Hjemrejse
Efter eget valg – turen kan forlænges

Antal dage
6 dage/5nætter

Pris
Kr. 4.500 per person + fly

Enkeltværelsestillæg
Kontakt os for en pris.

Rejseleder
Nej, men man kan booke lokale guider, hvis man ønsker det.
Turen kan vandres som en gruppe eller individuelt. Bagagen bliver bragt fra hotel til hotel.
Bedste periode er fra maj til slutningen af september.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.