SKOTLAND
– ARRAN

Isle of Arran ligger som en elegant pukkel, en erindring om Skotlands nordiske historie og en miniature af det udfordrende og smukke land, som drager med sin skønhed og gæstfrie folk. Arran har det hele, fra bløde melodiske kyststrækninger mod syd til stejle højlandsbjerge mod nord. Øens højeste bjerg Goatfell knejser over øen, med sine 874 m der rejser sig fra havet i en flot svungen bue og kalder en mod toppen, for derfra overskue hele øen. Vil man kombinere den aktive trekking oplevelse med et besøg på et af Skotlands mest innovative whisky-destillerier er denne ø et fantastisk valg

REJSEPLAN

Dag 1. Ardrossan – Brodick
Dag 2. Broadwick – Goatfell (874 m) – Corrie
Dag 3. Corrie – Lochranza
Dag 4. Lochranza – Glasgow/Edinburgh

PRISEN INKLUDERER

  • 3 nætter på Bed and Breakfast/Hotel med morgenmad
  • Bagage transfer
  • Udførligt kortmateriale med indtegnede vandreruter
  • Færgebilletter
  • EU-rejsemoms

PRISEN INKLUDERER IKKE

  • Fly mellem Danmark og Skotland
  • Togbilletter til og fra Ardrossan

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Ardrossan - Brodick

Fra Glasgow eller Edinburgh tager man toget til Ardrossan. Det skotske eventyr starter for alvor, når færgen fra Androssan lægger fra kaj og Isle of Arran kommer én i møde. Den smukke sejltur tager en god times tid, og det er ikke ualmindeligt, at man spotter delfiner og hajer undervejs. I ankommer til Brodick, der er hovedbyen, og vi har bestilt værelse på dejligt B&B.

Dag 2 Broadwick - Goatfell (874 m) - Corrie

Der forestår en god, lang vandredag, hvor man går ad en tydeligt afmærket rute mod toppen af Goatfell via Brodick Castle og herefter ned til den lille kystby Corrie. Frokostpakken og drikkevarer har man med fra hotellet.Bagagen køres med taxa til næste hotel i Corrie.Turen op og ned at Goatfell er et af Skotlands mest attraktive trek. Den dominerende bjergtop drager én fremad, mens man passerer vandløb og vandfald, omgivet af et smukt lyngklædt bakkelandskab. Fra toppen er der en storslået udsigt over Arran, og i klart vejr kan man se Irlands kyst mod sydvest. Efter en Full Scottish Breakfast på hotellet går turen fra Brodick små 2 km ad kysten op til Brodick Castle. Her gøres første fotostop, hvor særligt det gamle slots parkanlæg er en attraktion med dets enorme Rhododendron-buske (der står i fuldt flor i april/maj). Dele af det nuværende slot kan dateres tilbage til 1588 og Brodick Castle ligger højt hævet med fuldt udsyn over selve Brodick Bay.

På vandreruten mod slottet passerer man i øvrigt øens anerkendte bryggeri Arran Brewery, der producerer det dejligste øl, som kan købes i bryggeriets butik.?Fra Brodick Castle er der godt 3-4 timers vandring til toppen af Goatfell. De sidste 200 meters stigning mod toppen er lettere krævende, så den del af trekket kan eventuelt udelades. Den nordlige del af øen indeholder Skotlands ældste klippeformationer (mere end 500 mio. år gamle), og det nuværende landskab blev formet for godt 60 mio. år siden. Selve Goatfell er en kæmpe granit “kuppel”, der gennem tiden er dukket frem af ældre klippelag og siden hen slebet af istidens gletsjere. Efter at have nydt udsigten fra den 874 m høje top er resten af dagens vandring ned ad bakke mod Corrie. Man ankommer til Corrie sidst på eftermiddagen og indkvarteres på Corrie Hotel, der ligger smukt ud til havet og med hyggelig pub i stueetagen.

Dag 3 Corrie - Lochranza

Efter morgenmaden tager man bussen små 3 km frem til Sannox, der er udgangspunktet for dagens kystvandring til Lochranza. Er man i form og har appetit på maksimal vandring kan busturen naturligvis udelades og dagens trek starter i så fald fra hotellet. Bagagen sørger vi for bliver kørt frem til næste overnatningssted, og frokostpakken medbringes fra hotellet i Corrie. Hele vejen rundt om øens kystlinje slynger The Coastal Way sig, og den byder på meget flot vandring af forskellige sværhedsgrad. Trekket fra Corrie til Lochranza er så absolut den smukkeste del af The Coastal Way, et trek der snor sig hele vejen rundt om øen. På den første del af dagens trek er man omgivet af tæt bregneskov og enorme sten, der vidner om tidligere tiders voldsomme geologisk aktivitet.

Efterhånden skifter landskabet karakter, og vandringen langs stranden byder på stejle bjergsider, rislende vandløb og et pragtfuldt lys fra hav og himmel. Undervejs vil I møde ruiner fra forrige århundredes saltudvinding, der er en påmindelse om en af øens tidligere indtægtskilder. Sidst på eftermiddagen runder I pynten og vandrer ind i den lille bugt, hvor den gamle borgruin i Lochranza hilser én velkommen. Hvis tiden tillader det, kan I nå at besøge øens eneste – og meget anerkendte – whisky-destilleri. Vi har reserveret værelse på The Lochranza Hotel, hvor også byens populæreste pub har til huse. Udover et varieret spisekort har pubben et overdådigt udbud af forskellige skotske whiskys i alle prisklasser.

Dag 4 Lochranza - Glasgow/Edinburgh

Rejsen kan nemt forlænges med en dag i enten Brodick eller Lochranza. Hjemrejsen fra Lochranza er først med lokal bus til Brodick, videre med færgen til Ardrossan og herfra videre med tog til Glasgow/Edinburgh.

Afrejse
Efter eget valg

Hjemrejse
Efter eget valg

Antal dage
4 dage / 3 nætter, der er mulighed for forlængelse

Pris
Fra kr. 4.895 pr. person v/2 personer eksl. fly

Start/Slut
Turen starter og slutter i Ardrossan

Der er flere daglige togforbindelser mellem Glasgow/Edinburgh og Androssan. Fra Androssan er der flere daglige færgeforbindelser til øen.

Vi assisterer gerne med booking af flybilletter og eventuelle yderligere overnatninger.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.