TYSKLAND – HARZEN

Vandring i Harzen.
Harzen er gode stier, smuk natur, hyggelige byer, gode lokale restauranter og liflig tysk øl. 
Harzen har rigtig meget at byde på, specielt hvis man har mod på at prøve kræfter med at vandre Harzen på langs. Vi tilbyder en 5 nætter/4 dages vandretur på ca. 98 km fra den ene ende af Harzen til den anden. Finder man, at dagsmarcherne på denne vandretur er for lange, så venligst se vores 7 nætter/6 dages vandretur. Eller man kan fx. tage en ekstra nat i Schierke, hvorfra man kan tage en afstikker med toget til den smukke by Wernigerode.

Vi benytter Harze-Hexe-Stiegs sydlige rute og turen går gennem et smukt og afvekslende landskab og små hyggelige byer og undervejs sover man på gode lokale hoteller. Vandreturen begynde i Osterode og herefter går man via bl.a. Brocken/Bloksbjerg til Thale eller Quedlinburg. Undervejs sover man på gode lokale hoteller. Man kan køre til Harzen i egen bil som man kan sætte i Osterode, hvor man bliver kørt tilbage til den sidste dag.  Eller man kan tage toget til Osterode og retur fra Quedlinburg.  

REJSEPLAN

Dag 1. Ankomst til Osterode
Dag 2. Osterode – Altenau
Dag 3. Altenau – Schierke
Dag 4. Schierke – Rübeland
Dag 5. Rübeland – Thale
Dag 6. Hjem eller viderrejse

PRISEN INKLUDERER

  • 5 overnatninger med morgenmad og madpakke
  • Bagagetransport mellem overnatningsstederne
  • Transfer fra Thale til Osterode

DETALJERET REJSEPLAN VANDRING I HARZEN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad
Dag 1 Ankomst til Osterode - Vandring i Harzen

Ankomst til Osterode i Harzen. I indkvarteres i Osterode.
Overnatning: 3*Hotel

Dag 2 Osterode - Altenau

Første dags vandrig på Heksestien.
Dagen byder på blandet skov, smukke søer og landbrugsland. Det er en afvekslende og smuk dag. Undervejs er der mulighed for at få en kop kaffe eller en kop kakao på Dammhaus, et rigtig hyggeligt Gasthof. Lige før Dammhaus krydser man over en gammel dæmning, eller aquadukt, der blev anlagt i 1734 for at forsyne Clausthals miner med vandkraft. Selve dæmningen er en ingeniørmæssig bedrift. Vandringen går videre mod Altenau som er omgivet af en række gamle overrislingskanaler, som man følger på dele af dagens vandring. Dagens vandring ca. 24 km.

Overnatning: 3* Hotel
Måltider: M/F

Dag 3 Altenau - Schierke

En hel dags vandring fra Altenau til Schierke via Bloksbjerg ca. 24. km. En meget varieret dag hvor man blandt andet lige efter Torfhaus krydser man Grosses Torfhausmoor på en serie af gangbroer. Mosen er en højmose, en mose der opstår som følge af kølige somre, vanskelig dræning og nedbørsoverskud. Mosen vokser ud af en lavmose og giver et bemærkelsesværdigt planteliv sidst, men ikke mindst Bloksbjerg der med sine 1.142 moh dominerer landskabet. Toppen er kendetegnet ved et udsædvanligt grimt tårn med tilhørende hotel, der i bedste østtyske stil skulle få vesten til at måbe i beundring over østtysk arkitektur, en rumstation af naturødelæggende dimensioner. Men vandringen er god, og i klart vejr er udsigten storslået. De må nydes! Faktisk er dagen startet i det gamle Vesttyskland for senere at krydse ind over den gamle grænse mellem Øst- og Vest. Grænseområdet er kendetegnet ved en fantastisk fauna og en bemærkelsesværdig flora.
Har man ikke lyst til at vandre længere, kan man tage det historiske damptog ned til Schierke.
Schierke er en ganske fin lille by med en række hoteller og en udmærket restaurant hvor
man kan spise middagsmad, og de serverer dejligt og kold øl. Dagens vandring ca. 24. km

Overnatning: 3* Hotel
Måltider: M/F

Dag 4 Schierke - Hasselfelde

Ca. 24 km.

Dagens vandring begynder ved banegården i Schierke, hvor man kan vælge enten at vandre på ’Harzer-Hexen-Stieg’ igen, eller man kan vælge at gå ned til Eland og følge “Harzer-Hexen-Stieg B” til Königshütte, man følger Mandelholz reservoiret til Koningshütte. Her kommer man forbi et vandfald hvor der er en rasteplads. Bag Königshütte deler Harzer-Hexen-Stieg sig i en nord- og en sydlig rute. I skal på denne tur vandre ad den sydlige rute til Hasselfelde.

Overnatning: 3* stjernet hotel
Måltider: M/F

Dag 5 Hasselfelde - Thale/Quedlinburg

Den smukkeste dag man kan forestille sig, med en fantastisk afslutning, når man krydser fra Treseburg ned gennem dalen til Thale. Dagen byder endvidere på en opstemmet sø, hvorpå der en flydende restaurant, som byder på en glimrende mulighed for at drikke en kop kaffe. Igen skal vi gå en 25 km. gennem ganske afvekslende landskab, hvor store dele af vandringen foregår i naturreservatet Bodetal og i Harzen naturpark. Dagens vandring er ca. 25 km.

Ankomst til Thale og indkvartering der eller med bus videre til Quedlinburg 
Indkvarteringen afhænger af hvor vi kan få plads den pågældende dag. 
Ved ankomsten til hotellet får man besked på hvornår der bliver en transfer til udgangspunktet den følgende dag. Indkvartering i Thale eller Quedlinburg på 3* stjernet hotel

Overnatning: 3* Hotel
Måltider: M

Dag 6 Hjem eller videre rejse

Transfer tilbage til udgangspunktet med mindre andet aftales.
Måltider: M

Vandring i Harzen.

Afrejse
Efter eget valg, Osterode. Bedste rejsetid  fra 1. april til 31. oktober

Hjemrejse
Efter eget valg, Osterode

Antal dage
6 dage 5 nætter

Pris
Kr. 3.595,- pr. person v/2 pers. i delt dbl. vær
Kr. 3.395,- pr. person v/4 pers. i delt dbl. vær

Rejseleder
Nej

Tillæg for enkeltværelse
kr. 600

Denne vandring i Harzen kan forlænges med en dag, hvis man føler at 25 km om dagen er for langt at vandre. Der er flere muligheder for at forkorte dagenes vandrelængde. Enten kan vi arrangere overnatninger på mellemdistancer, eller vi kan arrangere taxa transfers frem til overnatningsstederne.

Bedste periode maj til oktober

Vandring i Harzen
ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.