JORDAN
– PETRA OG WADI RUM

Jordan er et af Mellemøstens meget spændende lande med en fantastisk natur. Ikke alene er denne rejse meget aktiv, men der bliver også lejlighed til at stifte bekendtskab med en del af landets spændende kulturhistorie. Er du til trekking, tre dage på kamel gennem Wadi Rums magiske farvespil, overnatning under åben stjernefyldt himmel, så er denne rejse til Jordan det rigtige valg.
Lokalbefolkningens enestående gæstfrihed og kulinariske præstationer er en del af denne oplevelsesrige rejse, der slutter i Aqaba-bugten ved Det Røde Hav.

REJSEPLAN

Dag 1. København – Amman
Dag 2. Amman – Madaba – Mount Nebo – Dana – Lille Petra
Dag 3. Trekking i Petra
Dag 4. Petra – Wadi Rum
Dag 5. Kamelsafari i Wadi Rum
Dag 6. Kamelsafari i Wadi Rum
Dag 7. Wadi Rum – Aqaba
Dag 8. Aqaba – Amman – København

PRISEN INKLUDERER

  • Engelsktalende guide
  • Al transport i Jordan i henhold til rejsebeskrivelsen
  • Overnatning på hotel i delt dobbeltværelse og i 2-mandstelt
  • Måltider i henhold til rejsebeskrivelsen
  • Eskorte af 4 hjuls trækkere i ørkenen
  • Kok og hjælper på trekkingturene
  • Campingudstyr (madrasser og telt)
  • Kamelsafari med en kamel pr to personer.

Det er muligt at få sin egen kamel for en merpris på kr. 270 per dag

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Visum til Jordan
 • Fly København – Amman
 • Fly Aqaba – Amman – København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge til chauffører, guider og kameldrivere m.fl.

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 København – Amman

Afrejse fra København eller Billund med ankomst Amman. I bliver afhentet i lufthavnen og straks kørt til jeres hotel i Amman. Resten af dagen er til fri disposition.
Overnatning: Palm Palace Hotel 3*.

Dag 2 Amman – Madaba – Mount Nebo – Dana – Lille Petra

Efter morgenmaden kører I til Madaba med tilnavnet ”mosaikbyen”. Her skal I se Madabakortet, der er det ældste kendte kort over Det Hellige Land. Kortet er udført i mosaik og ligger nu inde i en kirke, der er bygget for at bevare det for eftertiden. I skal videre til Mt Nebo, der siges at være Moses’ begravelsesplads, og hvorfra der er en fantastisk udsigt over Det Døde Hav og Jordandalen. Herfra kører I sydpå på den østlige side af Det Døde Hav gennem Kerak, Dana Nationalpark og Shobak til Lille Petra, hvor I skal starte de følgende halvanden dags trekking i Petra-området.
Overnatning: Telt eller under åben himmel i Lille Petra. M/A

Dag 3 Trekking i Petra

I får tidlig morgenmad, så I kan starte på vores heldags trek i det spændende og imponerende Petra-område. Petra betyder klippe, og I skal vandre i og beundre nogle af de mest fantastiske klippeformationer og udhuggede monumenter, man kan forestille sig. For mere end 2000 år siden var der en meget livlig handel med krydderier, silke, myrra og røgelse mellem Kina og Indien i øst og Mellemøsten i vest. Lokalbefolkningen, der var nabatæere, har efterladt sig flere end 800 monumenter og boliger, der er udhuggede direkte i klipperne, og mange er med utroligt fine detaljer.
Det vides, at området har været beboet i mere end 10.000 år, men hovedværkerne er fra nabatæernes tid, dvs ca. 2.500 år gamle. I skal rundt i området startende i Lille Petra. Herfra vandrer I gennem Petra, og undervejs beundrer I nogle af de mange monumenter, I kommer forbi. I vandrer til slangemonumenet, der ligger på en lille bjergtop ca. 2 km syd for Petra, og her skal I overnatte. Efter frokost fortsætter vandreturen. I skal gå et par timer til toppen af Arons Bjerg – Jabal Haron – hvorfra der er en fantastisk udsigt. Når I har sundet jer lidt og fået en kop te, går I stejlt ned af bjerget og tilbage til campen, hvor I nu kan slappe af efter endnu en begivenhedsrig dag.
Overnatning: Telt eller under åben himmel ved slangemonumentet. M/A

Dag 4 Petra – Wadi Rum

Sidste dag i Petra-området, hvor vi har gemt højdepunkterne til sidste dag. Efter morgenmaden vandrer I først til kongegravene og teatret og derfra via den såkaldte facadegade til AlKazna (skatkammeret), der er Petras mest berømte monument, og som bl.a. er kendt fra en af Indiana Jones filmene. Efter nogle fantastiske oplevelser vandrer I nu ud af Petra-området gennem en 1,3 km lang og meget snæver kløft.
Om eftermiddagen bliver I kørt til ørkenlandskabet Wadi Rum i det sydligste Jordan, og herfra starter I nu på kamelsafari, der skal løbe over de næste dage. Der er normalt to om en kamel – eller rettere dromedar – idet den ene vandrer, mens den anden rider. Det bliver i bogstaveligste forstand en ørkenvandring men en oplevelse for livet. Varme, tørst, sand under fødderne og ikke en turist i miles omkreds. Hvad kan man forlange mere?
Hele ørkenen er en blanding af gule og rosa sandbanker og flotte forvitrede klipper. Et syn der kan tage pusten fra selv den mest kræsne naturelsker.
Overnatning: Telt eller under åben himmel. M/F/A

Dag 5 Kamelsafari i Wadi Rum

Hel dags kamelsafari i ørkenen. Ørkenlandskabet er helt unikt med fantastiske farver i sandet og imponerende klippeformationer, og det er en fornøjelse at gå eller ride ved siden af vores unge, syngende arabiske kameldrivere.
Overnatning: Telt eller under åben himmel. M/F/A

Dag 6 Kamelsafari i Wadi Rum

Endnu en dejlig dag i ørkenen.
Overnatning: Telt eller under åben himmel. M/F/A

Dag 7 Wadi Rum - Aqaba

I skal på kamelryg nogle timer til en landevej, hvor en bil venter og kører jer den direkte og korte vej til Aqaba ved Det Røde Hav. Her er det muligt at bade i det dejlige vand, inden I skal tilbage til Danmark.
Overnatning: Hotel 3*. M/A

Dag 8 Aqaba – Amman – København

Transfer fra Aquaba til Amman og videre med fly til København/Billund.

Afrejse
Efter eget valg fra København eller Billund til Amman

Hjemrejse
Efter eget valg til København eller Billund fra Amman

Antal dage 8 med start og slut København

Pris
Ved 2 personer: Fra kr. 9.900 + flybilletter.

Rejseleder
Lokal engelsktalende guide

Tillæg for enkeltværelse kr. 800,-

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.