MYTISKE AMAZONAS –
23 DAGE

PERU – BOLIVIA – BRASILIEN

23-dages spændende og “krævende” 3-lande ekspeditionslignende jungle tur:
En unik tur i Amazonas, Manu og Amarakeiri nationalparken, langt væk fra enhver form for turisme, i lille båd, på ladet af en lastbil og på klassiske træfragtskibe gennem Amazonas. Se eksotiske vilde dyr, bo i en af vores jords største regnskovsområder, deltag i mystiske shamanistiske ritualer, bo sammen med jungle landmænd, tage en dukkert i floder midt i junglen, besøge salsa, cumbia- og samba danse-barer og meget mere….

REJSEPLAN

Dag 1 Ankomst til Peru / Lima
Dag 2 – 6 Jungle tour Peru
Dag 6 – 8 Puerto Maldonado
Dag 8 Shamanistisk ceremoni
Dag 9 – 10 Flod expedition Peru
Dag 10 – 12 Flod expedition Bolivia
Dag 12 – 14 Riberalta Bolivia
Dag 14 – 15 Porto Veldo
Dag 15 – 17 Manaus
Dag 17 – 20 Med fragtskib til Santarém
Dag 20 – 22 Fly til Belém (Amazon Delta) & Belém med Markeder
Dag 22 Afrejse
Dag 23 Ankomst Danmark

PRISEN INKLUDERER

  • Landarrangement som beskrevet dag 2 til dag 22
  • Tysktalende ekspeditionsguider fra Lima / Peru
  • Natur guider, professionel kok, styrmand, flere assistenter og chauffører på jungleekspeditioner & vandreture, Komplet ekspeditionsudstyr, ekspedition komfur osv. i junglen
  • Flyvninger (Lima – Cuzco & Porto Velho – Manaus), kørsler, transfers, udflugter, vandreture som anført i tour-programmet Overnatning: ***(*) Hotel / Manaus (1x), **(*) Hotel / Lima, Puerto Maldonado, Humaita, Alter do Chao, Belem (5x), meget enkel familie jungle pension med delt bad / Pillcopata, Shintuya & Boca Manu (3x),
  • Tapir observation platform i junglen (uden bad )(1x), jungle-bosættelse og på feltsenge med madrasser, sengetæpper og moskitonet (4x), Colony House / Riberalta (1x), Amazon fragtskib i hængekøjer (3x), telte under Off-Road-Trip (3x)
  • Helpension i junglen og på fragtskib, morgenmad i byer / hotel overnatninger
  • 7 x fuld pension: Dag 2,3,4,5,8,10,11
  • 12x morgenmad: Dag 6,7, 12,13,14,15,16,18,19,20,21,22,
  • 2x halvpension: Dag 9 & 17
  • ½ dobbeltværelse garanteret!

Ret til ændringer forbeholdes!

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkepenge
 • Fly tur/retur Danmark
 • Personlige udgifter
 • Drinks
 • Måltider i byer
 • Entréer
 • Indenlandske + internationale lufthavnsskatter
 • Entré til nationalparker og Ayahuasca (ca. 200 US $ , der skal betales lokalt)

DETALJERET REJSEPLAN

Forklaring: M=Morgenmad, F =Frokost, A=Aftensmad

Dag 1 Ankomst til Peru / Lima

Ankomst til hovedstaden Peru, hvor du vil blive hentet af en chauffør (eller din guide ) og bragt til dit. Om aftenen har vi et ekspeditionsmøde, hvor vores guide vil forklare rejseplanen og vil også gerne svare på spørgsmål. For rejsende på pre-tour og hvis gruppen er mindre end 6 deltagere, vil ekspeditionsmødet finde sted på den anden dag af turen i Pillcopata.

Dag 2 - 6 Jungle Tour Peru

Jungle Tour Peru (Animal Watching & Matsiguenkas indianere)i Manu og Amarakeiri nationalparker.

Om morgenen flyver vi fra Lima til Cuzco, hvor vi møder deltagerne fra pre-tour. Nu starter vi vores tur med en lille bus på off-road ruter over de mægtige Andes bjerge og derefter længere ind i den dampende Amazonas-region, hvor vi sover i et enkelt vandrerhjem med almindelige brusere og badeværelser, der drives af Matsiguenkas-indianerne, som er beskyttet af en social projekt.
De engang relativt vilde indianere blev kristentiseret af de spanske franciskere så sent som i begyndelsen af det 20. århundrede. Her vil vi udforske den beskyttede regnskov til fods, om muligt bade i varme vulkanske kilder, besøge en lille orkidébonde og observere papegøjer og tapirer slikke på mineralforekomsterne i junglen. Dybt inde i junglen og langt væk fra enhver civilisation får vi forhåbentlig chancen for at se forskellige eksotiske dyr: Macaws og papegøjer, capybaras, aber, kaimaner, dovendyr, sommerfugle, tukaner og tropiske fugle i de lyseste farver. Med lidt held kan vi også se store vilde katte, boaer og anacondaer.
Under de korte vandreture gennem regnskoven får vi et godt overblik over flora og fauna i den primære regnskov. Op til 55 meter høje Saiba-træer, kastanjer, utallige palmearter, lianer og strangler-figner er kun nogle af de træer, som vi kommer til at se. Nogle indiske landsbyer vil blive besøgt, blandt andet Boca Manu, som blev grundlagt af den legendariske Fitzcarraldo i højsæsonen af gummiproduktion.

Dag 6 - 8 Puerto Maldonado

Fra Manu nationalpark går det direkte over “de vilde våger” til den lille, men livlige og motorcykel overfyldte by Puerto Maldonado, hvor vi vil tilbringe to nætter i et simpelt ** Hotel.
Her vil vi gennemføre de nødvendige pasformaliteter for at kunne forlade landet og komme videre til Bolivia, samtidig med at vi besøger det farverige marked og en lille sommerfugle- eller slangefarm. Hvis du vil, kan du besøge et lokalt dansested om aftenen, hvor du muligvis kan lytte til et live Cumbia band!

Dag 8

I dag tager vi til Tambopata National Park og besøger et afsondret sted, hvor der bor en shaman. Efter at han har vist os sin “magiske urtehave”, har vi mulighed for at deltage i en ceremoni om aftenen og drikke Ayahuasca under shamans kontrol (Det er valgfrit om man vil deltage). Ayahuasca, som i Quechua-sprog henviser til sjælen, er en drink, som shamaner bruger til at kommunikere med åndernes verden. Dette er helt sikkert et af højdepunkterne i ekspeditionen! Vi overnatter på shamanens sted i feltsenge med madrasser og dynebetræk. Her findes ikke toilet, som vi kender det, men et “hul i jorden”.

Dag 9 og 10 Flod expedition Peru

Nu fortsætter vi videre til Monkey Island, hvor vi vil se op til fem forskellige abearter, hvis vi er heldige. Derefter går det ind i en lille (12 km lang og 2 m bred) gren af floden, gennem midten af den tætte jungle, hvor vi til tider kun kan rejse uden motor, indtil vi når en romantisk jungle sø. På søen forsøger vi at fiske vores middag: Piranhas! Vi overnatter i en lille fiskerby i vores feltsenge.

Dag 10 - 12 Flod expedition Bolivia

Fra Peru krydser vi grænsen til Bolivia med vores motorbåd med tag – et eventyr i sig selv! Vi vil styre mod nogle små bosættelser, bl.a. en bosættelse med ulovlig guldvask, hvor fint guldstøv vaskes ud af junglens floder. Her overnatter vi hos nogle indfødte skovbrugere eller i en lille landsby: ligesom de andre nætter i junglen sover vi i vores gode gamle feltsenge med madras og dynebetræk.

Dag 12 - 14 Riberalta / Bolivia

I en åben Pick-Up eller lastbil kører vi gennem den dybe jungle til byen Riberalta. Under denne spændende tur vil vi krydse floden med en lille færge. I Riberalta besøger vi det farverige marked samt et nødde forarbejdningsanlæg. Overnatningen vil være i et smukt koloni hus, der engang ejedes af den lokale gummi baron.

Dag 14 og 15 Porto Velho

I dag når vi det afsondrede Rondónia-område, hvor der indtil for få år siden var masse skovhugst og brande. Her besøger vi jernbanemuseet med rigtig gamle tog fra gummibaron tiderne samt markedet og havnen. Kun på grund af udvidelsen af jernbanene for 150 år siden begyndte bosættelsen, i denne indtil da uberørte Amazon-regionen i Porto Velho, at vokse. Vi overnatter på et lille og simpelt hotel i byen.

Dag 15 - 17 Amazon Metropolis Manaus

I dag ankommer vi fra Porto Velho med et fly til Manaus, “Gateway to the Amazon”. I denne by begynder vi en sejltur til de berømte gigantiske vandliljer og besøger markedet og den verdensberømte opera. Vi sover i et charmerende hotel nær havnen – lidt luksus efter de foregående dage i den dybe jungle!

Dag 17 - 20 Freighter Trip

Fra havnen i Manaus tager vi til Santarem. På den enorme Amazonas flod om bord på et træskib – denne tur garanterer dig en unik oplevelse! Vi tilbringer en nat (måske to nætter) på båden i hængekøjer. Kontakten med lokalbefolkningen er meget tæt og vores tour guide vil være glad for at oversætte de mange interessante samtaler. Vi spiser, hvad den lokale kok på skibet tilbereder til alle besætningsmedlemmerne og lokalbefolkningen såvel som til os. Når vi ankommer til Santarem, kører vi videre til landsbyen Alter do Chão. På dette sted har vi nok tid til at bade på en af de smukke strande. Vi overnatter en eller to nætter i et komfortabelt ** hotel direkte på stranden eller i en lille velkendt Posada, direkte i vandkanten. Nu kan du bare slappe af på denne smukke strandg. Men hvis du foretrækker at være aktiv, er der forskellige sjove muligheder, og en række ture kan bookes (f.eks. En sejltur på floden Tapajòs eller floden Jarí, naturreservatet Tapajòs, Caboclo bosættelsen, Ford bosættelsen Belterra) . Eller vær aktiv i en af de valgfrie aktiviteter som kajak, kanotur, sportfiskeri eller snorkelture.

Dag 20 - 22 Videre til Belém

Efter vores korte omvej til “Caribien” flyver vi til Belém – Amazonas munding. I denne by venter et andet højdepunkt på turen: Som en del af byturen lærer vi den gamle og originale del af Belém at kende. Vi vil se de vigtig plaza Praça de Sé, gamle og farverige hus fronter, den imponerende Teatro da Paz samt den gamle katedral. En af de bedste ting ved denne rundtur er bestemt det velkendte Ver-O-Peso marked ved den gamle havn. Dette marked er især kendt for de ældre kvinder som sælger “sundhed” fra Amazonas skove. Vi vil tilbringe to nætter i et ** hotel i Belém.

Dag 22 Afgang ( altid på en lørdag!)

Nu er det tid til at sige farvel til Sydamerika og en rejse, som vil blive husket af alle. Efter morgenmaden vil du blive bragt til lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark.

BEMÆRK: Afgangstidspunktet på dag 22. Bør ikke ligge før 11.00!

 

Det er en 22-dages eventyrlig fælles ekspedition gennem en mystisk verden, der endnu ikke er ødelagt af turisme …… Manu, Tambopata & Amarakeiri Nationale Parker i Peru, gennem den fjerne bolivianske jungle og en offroad tur i åben Pickup til Amazonas Metropolis, Manaus i Brasilien.

Antal deltagere i gruppen: 4 – 12 Personer

Eksp. start    14. juli 2018,   3. november 2018,    5. januar 2019
Eksp. slut     4. august 2018,    24. november 2018,    26. januar 2019
Antal dage 22

Pris
Fra Kr. 27.800 pr. person i delt dbl. værelse, excl. internationale flyvninger
Rejseleder Lokale tysktalende guider, som IKKE taler engelsk
Tillæg for enkeltværelse kr. 2200 ,- pr. person.
Bemærk, at der nogle nætter ikke er mulighed for enkeltværelse.

Bemærk
Bemærk venligst, at begyndelsen på turen altid er på ankomstdagen i Lima. Afrejsen er altid i Belem og bør ikke være før 13:00.
Denne tur er en ekspedition, der kræver opgivelse af komfort og tolerance og åbenhed over for den indfødte befolkning, de medrejsende samt tilpasning og fleksibilitet.

ePay / Payment Solutions SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af VISA / Mastercard, og al kommunikation foregår krypteret via en sikker forbindelse.